Aluat, smantana

Lista articolelor despre aluat si smantana pe AflaCum.ro

Articole despre aluat si smantana

Citeste cele mai noi articole despre aluat si smantana publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre aluat si smantana, pe AflaCum.ro!

Acest aluat fraged din unt este imbogatit cu smantana si are o consistenta mai elastica comparativ cu aluatul sfaramicios de tarta.

Ingrediente:

160 grame faina,
125 grame smantana,
150 grame unt proaspat,
sare.

Inghetata este un desert delicios in orice moment al anului, in special in zilele toride de vara. Daca vrei sa savurezi o inghetata asa cum o faceai in copilarie, tine cont de reteta asta! E simpla si iti va delecta papilele cu acel gust unic, pe care aproape ca l-ai uitat…

Cum sa faci inghetata de casa. Ai nevoie de:

- 200 mililitri de lapte;

Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim la ciorba de burechite, o mancare traditionala care va fi gata cam in doua ore. Gospodinele sa ramana, asadar, pe receptie.

Ingrediente:

- 300 grame de carne de vita macinata de 2 ori prin sita fina;

Astazi, iti prezentam un aperitiv aparte, usor de facut si pe care il poti savura in orice anotimp,  la orice ora a zilei: inimioare cu chimen.

Ingrediente:

- 500 g de faina;

Sosul de usturoi este ideal pentru preparatele fripte din peste si pentru carnea la gratar. Iar cand sosul este unul special si gustul mancarii va fi pe masura.

Ingrediente:

- un catel de usturoi;

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata de cel cumparat din comert. Vei observa, de asemenea, cat de usor este sa faci acest aluat.

Ingrediente:
- 2/3 cana de apa calda (165 ml) de apa calda in jur de 38 grade C
- 1 lingurita (5 ml) de zahar
- 1 lingurita (5 gr) de drojdie
- ½ lingura de sare
- 1 lingura (15 ml) de ulei de masline 2 cani + 1 ling.(250 gr.) de faina

Pasii de urmat
1. Pune apa calda intr-un bol. Adauga drojdia si zaharul. Amesteca usor si lasa la odihna timp de 5 pana la 10 minute, pana cand drojdia se activeaza prin formarea unei spume . Apoi adauga sarea si uleiul.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru rulourile cu nuca se prepara acelasi aluat din branza de vaca folosit la obtinerea rulourilor cu...
Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate...
Reteta de baza pentru aluatul fraged are cinci ingrediente esentiale care dau o consistenta moale acestui tip...
Un aluat de placinta simplu, fara unt, lapte sau ou poate fi preparat in casa in doar...
Fie ca prepari tarte dulci sau sarate, aluatul de tarte se prepara dupa acelasi proces tehnologic si...
Pentru aceasta reteta se foloseste caimacul care se formeaza ca o pojghita pe suprafata laptelui fiert. Ingrediente: ...