Angajatori, loc de munca

Lista articolelor despre angajatori si loc de munca pe AflaCum.ro

Articole despre angajatori si loc de munca

Citeste cele mai noi articole despre angajatori si loc de munca publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre angajatori si loc de munca, pe AflaCum.ro!

Multe persoane isi cauta un loc de munca nou, in timp ce sunt inca angajati, deoarece doresc sa aiba o anumite stabilitate, inainte de a-si da demisia.

Daca doriti sa faceti acest lucru, trebuie sa fiti foarte atenti ca seful actual sa nu va afle intentiile.

Iata cum puteti tine secret fata de sef faptul ca va cautati un alt loc de munca:

Majoritatea managerilor considera veniturile mai importante decat angajatii. Cel mai probabil, nu cunosc sau ignora, in mod eronat, un secret esential: succesul unei companii depinde de fericirea oamenilor care lucreaza in respectiva companie.

Avem si argumente in sprijinul a ceea ce am scris mai sus. Fiecare companie de pe lista ce urmeaza, indiferent cat de mare sau de mica este, continua sa creasca pe zi ce trece. Cum? Prin respectul fata de angajati.

1. Chatri Sityodtong a cheltuit 400 000 lire sterline pentru a trimite 100 angajati intr-o vacanta in Maldive. Fondatorul firmei Evolve, companie MMA(Mobile Marketing Association), si-a exprimat recunostinta fata de angajatii sai pentru cresterea veniturilor companiei cu 30%, in fiecare an, oferindu-le aceasta vacanta de vis. Si vorbim, deja, despre un obicei. Sityodtong aranjeaza vacante uimitoare in fiecare an, tinanad in secret, intotdeauna, viitoarea destinatie. Tot ce stiu angajatii este ca ii asteapta o destinatie nemaivazuta.

Un interviu de angajare serios se va termina, intotdeauna, cu un moment care iti poate mari sau scadea sansele de angajare. Potentialul angajator te va intreba daca ai nelamuriri si intrebari, iar reactia ta trebuie sa fie spontana si, in acelasi timp, corecta. Astazi, te ajutam sa formulezi trei intrebari esentiale pentru viitorul tau in respectiva companie.

1. Intreaba despre cultura organizationala a companiei. Cultura organizationala reprezinta atmosfera emotionala din cadrul unei companii. Aceasta permite, practic, colaborarea eficienta dintre angajati. Atmosfera emotionala include reguli de comportament si de comunicare, activitati, motivatie, valori si multe altele. Cerand detalii despre cultura organizationala a companiei in care vrei sa activezi, vei intelege mai bine mediul de lucru din respectiva companie.

2. Cum arata o zi normala din viata unui angajat? Este esential sa stii cum va arata activitatea ta cotidiana, ce responsabilitati urmeaza sa ai. Daca pui aceasta intrebare angajatorului, poti obtine o imagine clara a viitorului loc de munca. In plus, angajatorul va constientiza ca esti cu adevarat interesat/a de job-ul respectiv, iar asta iti mareste considerabil sansele de angajare.

Tehnologia moderna si retelele de socializare permit oricui sa verifice reputatia unei persoane, descoperind detalii personale si informatii din trecutul acesteia.

Verificarea reputatiei este o practica comuna a angajatorilor, care doresc sa afle mai multe despre candidatii la anumite joburi. Iata 4 metode prin care va puteti proteja reputatia online:

Metoda 1: Aveti grija cum va prezentati  

Ai obtinut acel internship pe care ti l-ai dorit dintotdeauna. Felicitari!

Totusi, obtinerea unui internship este doar inceputul. Vei avea nevoie sa transformi acest internship in succes. Un element crucial al acestuia este notarea obiectivelor internshipului, in asa fel incat sa le poti impartasi supervizorului tau. Stabilirea unor scopuri reprezinta un pas major catre succes, va crea o impresie pozitiva in cadrul companiei, care se poate transforma intr-o oferta pentru un loc de munca sau cel putin o recomandare entuziasmata.

In momentul scrierii scopurilor internship-ului, tine minte ca principiul cheie e ca telul sa fie clar specificat si masurabil. Chiar daca acest lucru pare destul de simplu, scrierea unor scopuri importante e dificila. Un scop specific va defini in mod clar ce cunostinte si aptitudini vor fi dobandite. De exemplu, o greseala obisnuita facuta in notarea obiectivelor unui internship este “intelegerea afacerii”. Desi conceptul din spatele scopului precizat este bun, aceasta exprimare nu da de inteles dobandirea de cunostinte sau aptitudini. Un obiectiv mai bun ar fi “sa fii capabil sa explici cu claritate felul in care compania acorda valoare adaugata clientilor”. Obiectivul ar trebui sa fie si masurabil – acest lucru presupune o data limita si consultarea cu supervizorul pentru a asigura calea spre atingerea scopului.

E greu de crezut ca ar putea exista vreo persoana al carei optimism sa nu se epuizeze vreodata si care sa fie mereu entuziasmata de ceea ce face.

Sunt momente in care te simti coplesit, in care impulsul de a face ceva lipseste, la fel si optimismul si motivatia.

Pierderea  motivatiei te poate afecta si la locul de munca dar si in modul in care te percepi pe tine.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.