Caini, dresaj

Lista articolelor despre caini si dresaj pe AflaCum.ro

Articole despre caini si dresaj

Citeste cele mai noi articole despre caini si dresaj publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre caini si dresaj, pe AflaCum.ro!

Cand vine vorba de dresajul cainilor, adesea, cele mai simple actiuni produc cele mai bune rezultate. In orice haita, cainele alfa conduce si ceilalti il urmeaza. Asadar este important sa va impuneti ca lider in fata cainelui, pe care doriti sa-l dresati, pentru ca acesta sa va asculte.

Iata 8 sfaturi despre cum se dreseaza corect un caine:

1. Nu hraniti niciodata cainele din farfuria din care mancati, deoarece va puteti impune ca lider in fata acestuia, numai daca ii veti da sa manance dupa ce terminati.

Cainii din rasa Beagle tind sa emita sunete inalte atunci cand experimenteaza emotii puternice sau cand duc dorul stapanului.

Iata cum puteti dresa un caine din aceasta rasa sa nu schelalaie:

Fiti pe faza cand incepe sa schelalaie. Rostiti cuvantul NU cu un ton ferm, privind cainele direct in ochi. Contactul vizual direct ii va arata ca il dominati si ca ii sunteti superiori, iar cainele va asculta comanda.

Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa fii atent la modul cum mama isi hraneste puii si sa ii acorzi toata atentia si conditiile pentru ca hranirea sa fie facuta cum trebuie. Nu e asa de dificil! Ai nevoie de putina rabdare, de ceva timp si de un spatiu propice.

Cum sa incurajezi o catea sa-si hraneasca puii:

1. Ofera-i spatiul potrivit. Cateaua si puii ei au nevoie deun loc curat, cald si linistit pentru alaptare. Mentine temperatura constanta in camera in care tii cateii. Culcusul trebuie sa fie moale si cat mai confortabil. Daca ai posibilitatea, ofera-le un spatiu separat in casa, despartit de o usa/ poarta.

Cei mai multi proprietari de caini cunosc obiceiurile animalelor lor de companie, intelegand cu usurinta cand acestea sunt fericite, ingrijorate, surprinse sau speriate. Ce inseamna, insa, pozitiile de somn ale cainilor? La fel ca oamenii, cainii au preferintele lor de dormit, iar acestea ne pot spune multe despre patrupezi.

Caini. 6 pozitii de somn si ce inseamna acestea:

1. Bulgare de zapada. Pozitia bulgarelui de zapada este una dintre cele mai populare pozitii de dormit printre caini. Aceasta pozitie(culcat cu burta pe sol si cu botul pe labe) permite cainelui sa se ridice rapid in caz de pericol . De cele mai multe ori, cainii nu dorm foarte adanc in aceasta pozitie, adica doar trag un pui de somn. Normal, avand in vedere ca pozitia este, pana la urma, una de paza.

Lhasa Apso este o rasa de caine de mici dimensiuni cu originea in regiunea Lhasa din Tibet. Acesti flocosi energici au fost folositi timp de mai bine de  2000 ani pe post de caini de paza in manastiri! Se simt ca pestele in apa la temperaturi scazute, datorita blanii lungi si dese. Ingrijirea unui Lhasa Apso nu este atat de simpla, mai ales ca vorbim despre un caine cu personalitate!

Ce trebuie sa stii, in principal, despre rasa Lhasa Apso:

- doua mese. Hraneste canele de doua ori pe zi cu alimente formate din proteine. Nu ii da mancare cu multe cereale!

Marele Danez e un caine urias, dar bland. La maturitate, acest caine fascinant poate atinge o greutate de peste 90 kilograme! Astfel, Danezul e un caine de paza grozav, care poate tine hotii departe doar prin aspectul sau impozant. Fiind atat de mare, acest caine necesita dresaj de la o varsta frageda. Din fericire, nu reprezinta o rasa greu de antrenat!

Cum sa dresezi un Mare Danez. Notiuni de baza:

1. Antreneaza-l de mic. Marele danez are tendinta nativa de a fi recunoscator, asa ca nu va fi foarte dificil sa dresezi un exemplar din aceasta rasa. Incepe dresajul cand cainele atinge varsta de 8-10 saptamani. Astfel, pe masura ce va creste, cainele va fi mai usor de controlat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe tari din lume reglementeaza anumite rase de caini. Fenomenul are loc din cauza potentialului pericol pe...
Orice caine intra intotdeauna in alerta atunci cand cineva nou ajunge in preajma sa. Totusi, uneori, incepe...
Febra umana e usor de identificat, datorita simptomelor clare dar si termometului. In cazul cainilor, nu e...
Cainii imbatranesc mult mai repede decat omul. Stim asta, probabil, cu totii. Cei care avem caini, am...
Animalele de companie ne pot surprinde mai mereu cu comportamentul lor ciudat sau cu fetele lor dragute,...
Multi dintre noi am visat sa devenim veterinari, cand eram copii. Unii si-au implinit visul, altii au...