Caini, medic veterinar

Lista articolelor despre caini si medic veterinar pe AflaCum.ro

Articole despre caini si medic veterinar

Citeste cele mai noi articole despre caini si medic veterinar publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre caini si medic veterinar, pe AflaCum.ro!

Multi dintre noi am visat sa devenim veterinari, cand eram copii. Unii si-au implinit visul, altii au ales alte slujbe. Ce trebuie stiut e faptul ca aceasta meserie nu e deloc usoara, pentru ca oamenii care o practica au parte, zilnic, de multa suferinta si durere. Cum trec peste aceste neplaceri cotidiene? Salvand vietile animalelor de companie in fiecare zi. Sau, cel putin, incercand.

Medicii veterinarii vor face orice ca animalul tau sa fie bine. In plus, ar vrea sa citesti randurile de mai jos. Sunt importante  atat pentru tine,  cat si pentru animalul tau.

1. Anamneza e complicata. Si nu doar pentru ca pacientii nu pot vorbi. O pisica sau un caine nu-i pot spune unui doctor ce-i deranjeaza. Toate simptomele trebuie sa fie descrise de proprietar. Asa ca este foarte important sa raspunzi cu sinceritate la toate intrebarile veterinarului. De exemplu, poate ai uitat sa administrezi medicamentul prescris intr-o zi. Nu o sa-l minti pe veterinar de rusine sau de teama reactiei lui! Niciun profesionist nu te va critica pentru asta! El e acolo sa-ti ajute animalul!

La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a organismului canin poate fi dificila, deci necesita o atentie sporita. In primul rand, trebuie inteleasa cauza unei alergii. Apoi, vine si rezolvarea.

Alergiile la caini:

- alergii la mancare. Astfel de probleme sunt destul de comune printre patrupezii nostri dragi. Proteinele din carne, cum ar fi puiul, carnea de vita sau pestele pot declansa o alergie. In plus, unele cereale precum graul, porumbul sau soia pot declansa o astfel de reactie in organismul cainelui. Ce se intampla, mai eact? Patrupedul are o sensibilitate la anumite ingrediente, iar sistemul sau imunitar reactioneaza exagerat, aparand simptome precum mancarimea intensa, inflamatia pielii, eruptii cutanate si chiar probleme digestive(varsaturi, diaree). Pentru a evita viitoarele neplaceri, recomandam hrana uscata pentru caini si chiar hrana pentru caini alergici. De multe ori, o alergie alimentara nu poate fi descoperita decat cu ajutorul veterinarului. Aceste foloseste teste specifice, precum cel desange sau eliminarea treptata a anumitor ingrediente din dieta cainelui pentru a identifica cauza exacta a reactiei alergice.

- alergiile de interior. In casa, cainele poate dezvolta diverse alergii. La fel ca si la om, mucegaiul si acarienii sunt principalii declansatori de alergii. Odata ce acesti alergeni intra in contact cu pielea sau mucoasele cainelui, sistemul sau imunitar poate reactiona, provocand simptomele neplacute ale unei alergii. Asadar, mentine casa curata, pentru ca si expunerea la alergeni sa fie mai scazuta. Aspira la cateva zile covoarele si spala lenjeriile de pat o data pe saptamana(daca nu transpiri asiduu). De asemenea, iti recomandam sa folosesti un filtru de aer in sistemul de incalzire. Acesta contribuie la reducerea cantitatii de alergeni din mediul inconjurator.

Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa fii atent la modul cum mama isi hraneste puii si sa ii acorzi toata atentia si conditiile pentru ca hranirea sa fie facuta cum trebuie. Nu e asa de dificil! Ai nevoie de putina rabdare, de ceva timp si de un spatiu propice.

Cum sa incurajezi o catea sa-si hraneasca puii:

1. Ofera-i spatiul potrivit. Cateaua si puii ei au nevoie deun loc curat, cald si linistit pentru alaptare. Mentine temperatura constanta in camera in care tii cateii. Culcusul trebuie sa fie moale si cat mai confortabil. Daca ai posibilitatea, ofera-le un spatiu separat in casa, despartit de o usa/ poarta.

Cei mai multi proprietari de caini cunosc obiceiurile animalelor lor de companie, intelegand cu usurinta cand acestea sunt fericite, ingrijorate, surprinse sau speriate. Ce inseamna, insa, pozitiile de somn ale cainilor? La fel ca oamenii, cainii au preferintele lor de dormit, iar acestea ne pot spune multe despre patrupezi.

Caini. 6 pozitii de somn si ce inseamna acestea:

1. Bulgare de zapada. Pozitia bulgarelui de zapada este una dintre cele mai populare pozitii de dormit printre caini. Aceasta pozitie(culcat cu burta pe sol si cu botul pe labe) permite cainelui sa se ridice rapid in caz de pericol . De cele mai multe ori, cainii nu dorm foarte adanc in aceasta pozitie, adica doar trag un pui de somn. Normal, avand in vedere ca pozitia este, pana la urma, una de paza.

Lhasa Apso este o rasa de caine de mici dimensiuni cu originea in regiunea Lhasa din Tibet. Acesti flocosi energici au fost folositi timp de mai bine de  2000 ani pe post de caini de paza in manastiri! Se simt ca pestele in apa la temperaturi scazute, datorita blanii lungi si dese. Ingrijirea unui Lhasa Apso nu este atat de simpla, mai ales ca vorbim despre un caine cu personalitate!

Ce trebuie sa stii, in principal, despre rasa Lhasa Apso:

- doua mese. Hraneste canele de doua ori pe zi cu alimente formate din proteine. Nu ii da mancare cu multe cereale!

Marele Danez e un caine urias, dar bland. La maturitate, acest caine fascinant poate atinge o greutate de peste 90 kilograme! Astfel, Danezul e un caine de paza grozav, care poate tine hotii departe doar prin aspectul sau impozant. Fiind atat de mare, acest caine necesita dresaj de la o varsta frageda. Din fericire, nu reprezinta o rasa greu de antrenat!

Cum sa dresezi un Mare Danez. Notiuni de baza:

1. Antreneaza-l de mic. Marele danez are tendinta nativa de a fi recunoscator, asa ca nu va fi foarte dificil sa dresezi un exemplar din aceasta rasa. Incepe dresajul cand cainele atinge varsta de 8-10 saptamani. Astfel, pe masura ce va creste, cainele va fi mai usor de controlat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe tari din lume reglementeaza anumite rase de caini. Fenomenul are loc din cauza potentialului pericol pe...
Orice caine intra intotdeauna in alerta atunci cand cineva nou ajunge in preajma sa. Totusi, uneori, incepe...
Febra umana e usor de identificat, datorita simptomelor clare dar si termometului. In cazul cainilor, nu e...
Cainii imbatranesc mult mai repede decat omul. Stim asta, probabil, cu totii. Cei care avem caini, am...
Animalele de companie ne pot surprinde mai mereu cu comportamentul lor ciudat sau cu fetele lor dragute,...
Cainele este cel mai bun prieten al omului. Iti bucura viata si te apara, atunci cand e...