Caise, orez

Lista articolelor despre caise si orez pe AflaCum.ro

Articole despre caise si orez

Citeste cele mai noi articole despre caise si orez publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre caise si orez, pe AflaCum.ro!

O reteta dulce perfecta pentru o cina in familie sunt caisele pe orez.

Pentru aceasta reteta puteti folosi caise proaspete, daca este vara sau caise din compot in celelalte anotimpuri.

Ingrediente:

Iti plac fructele, in special caisele? Daca da, afla ca le poti consuma in stare naturala sau intr-un compot minunat pe care il vei gusta, oricand, cu placere. Mai ales in sezonul rece, cand se instaleaza o penurie de fructe autohtone, iar cele pe care le gasesti in magazine nu sunt chiar cele mai gustoase.

Astazi, iti prezentam o reteta de compot care are la baza caisele. Nu temem sa spunem ca este cel mai gustos compot de caise!

Compot de caise. Ingrediente:

Orezul cu ghimbir este o reteta cu origini in China de care se vor bucura mai ales vegetarienii. Nu este un fel de mancare greu de preparat, ca de altel cam toate retetele chinezesti. Pentru reteta de astazi, asigura-te ca ai la indemana ghimbir proaspat.

Ingrediente(4 portii):

- o cana de orez cu bob scurt;

Pare greu de crezut, dar exista alimente care nu expira, nu au termen de valabilitate. Acestea sunt pe lista celor mai cumparate produse din intreaga lume, insa putine persoane stiu ca ele nu se strica niciodata, daca sunt pastrate in conditii optime.

Alimente care nu expira:

1. Mierea. Daca e naturala, mierea nu se strica niciodata. Se transforma, cu trecerea timpului(se zahariseste), dar nu se altereaza. Daca vrei sa o readuci la starea initiala, introdu-o in cuptorul cu microunde sau fierbe-o la baimarin.

Orezul negru e mai putin cunoscut si rar utilizat in zilele noastre, insa beneficiile pe care le aduce sunt uimitoare. Pe vremuri, spre exemplu, nobilii chinezi consumau exclusiv acest tip de orez, interzicand oamenilor simpli consumul lui.

Iata ce minuni poate produce orezul negru in organism:

1. Mentine inima sanatoasa. Antocianinele fitochimice (antocianina este un fenol din plante responsabil cu pigmentarea alimentelor si un puternic antioxidant) din orezul neagru reduc colesterolul lipo-proteic (LDL) cu densitate scazuta, cunoscut si sub numele de colesterolul rau, care contribuie la dezvoltarea bolilor de inima.

Caisele se coc in mijlocul verii, in Romania, dar pot fi gasite in orice perioada a anului in hipermarketuri. Sunt fructe minunate pentru consum, atat in stare naturala, cat si in prepararea prajiturilor sau a compoturilor pentru iarna. Astazi, iti prezentam o reteta speciala pe baza de caise. Este vorba despre crumble cu caise.

Ingrediente pentru umplutura:

- 300 grame de caise;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...
Sutlac-ul( in turca, Sütlaç) este o budinca de orez facuta pentru prima oara in Imperiul Otoman al...
Crevetii se afla in top printre fructele de mare foarte populare in intreaga lume, deoarece sunt gustosi,...
Otetul de orez este un ingredient de baza in bucataria asiatica, datorita aromei unice, care ofera o...
Vrei sa ai pe masa de Paste oua decorate cu orez si colorant alimentar? Atunci vezi ce...
Orezul cu legume in stil chinezesc este o reteta rapida, delicioasa si usor de preparat. Preparatul poate...