Caise, prune

Lista articolelor despre caise si prune pe AflaCum.ro

Articole despre caise si prune

Citeste cele mai noi articole despre caise si prune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre caise si prune, pe AflaCum.ro!

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Mai jos iti prezentam o lista cu legumele si fructele care rezista cel mai bine procesului de congelare:

1. Morcov. Da morcovii pe razatoarea mare, pune-i intr-o punga ermetica si introdu-i in congelator. In cazul in care vrei sa faci un amestec de legume, toaca morcovii cubulete, opareste-i si dupa ce se racesc baga amestecul la congelator.

Prunele sunt grozave, indiferent daca sunt consumate in stare naturala, uscate sau fosolite in gemuri si compoturi. Azi, iti vom prezenta o reteta de uscare a prunelor. E foarte simpla si nu implica folosirea zaharului.

Cum sa usuci prunele. Ingrediente:

- prune dulci, mari, dar nu moi in totalitate(dintr-un kilogram de prune fresh vei obtine circa 300 grame de prune uscate);

Dulceata preferata te imbie, mai ales in sezonul rece, cand fructele cam lipsesc de pe tarabe. Spre exemplu, daca iti plac prunele in mod deosebit, le poti conserva excelent intr-o dulceata minunata. Mai jos iti prezentam reteta!

Dulceata de prune cu nuci. Ingrediente:

- 2 kilograme de prune(iti recomandam vinete, grase sau anaspet, dar poti folosi orice soi doresti);

Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In acest caz, reteta pe care ti-am pregatit-o astazi e pentru tine! Ne referim la checul cu prune. Se face destul de repede, dar arata excelent, are o textura pufoasa si, la fel de important, ofera un gust complex. Ia un pix, o foaie si noteaza!

Chec cu prune. Ingrediente:

- 750 grame de prune(la alegere, insa de preferat ar fi prunele cu pulpa mai densa, care nu lasa zeama multa);

Fructele si legumele se afla, cu mici exceptii(soiurile exotice), in extrasezon pe timp de iarna. Tocmai de aceea, romanii si nu numai conserva diverse fructe si legume pentru perioada rece a anului. Azi, iti prezentam o reteta aparte din aceasta categorie: prune marinate. Le vei servi cu pofta ca pe o gustare aromata si usor picanta.

Prune marinate. Ingrediente:

- 20 prune mari(anna spath sau anaspet , spre exemplu);

Iti plac fructele, in special caisele? Daca da, afla ca le poti consuma in stare naturala sau intr-un compot minunat pe care il vei gusta, oricand, cu placere. Mai ales in sezonul rece, cand se instaleaza o penurie de fructe autohtone, iar cele pe care le gasesti in magazine nu sunt chiar cele mai gustoase.

Astazi, iti prezentam o reteta de compot care are la baza caisele. Nu temem sa spunem ca este cel mai gustos compot de caise!

Compot de caise. Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tuica de prune este un adevarat medicament! Conditia: sa fie consumata moderat. Mai jos, va oferim lista...
Galuste sau gomboti cu prune – o reteta despre care sigur ai auzit si speram chiar ca...
Prunele sunt fructe foarte cunoscute in Romania pentru proprietatile lor minunate(amintim doar ca stimuleaza memoria si previn...
Placinta de prune reprezinta un desert minunat, indiferent de sezonul in care o consumi. Sigur, e mai...
Caisele se coc in mijlocul verii, in Romania, dar pot fi gasite in orice perioada a anului...
Oamenii de stiinta din Berlin au descoperit ca oamenii care consuma zilnic cel putin sase prune proaspete...