Caise, reteta

Lista articolelor despre caise si reteta pe AflaCum.ro

Articole despre caise si reteta

Citeste cele mai noi articole despre caise si reteta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre caise si reteta, pe AflaCum.ro!

O reteta dulce perfecta pentru o cina in familie sunt caisele pe orez.

Pentru aceasta reteta puteti folosi caise proaspete, daca este vara sau caise din compot in celelalte anotimpuri.

Ingrediente:

Iti plac fructele, in special caisele? Daca da, afla ca le poti consuma in stare naturala sau intr-un compot minunat pe care il vei gusta, oricand, cu placere. Mai ales in sezonul rece, cand se instaleaza o penurie de fructe autohtone, iar cele pe care le gasesti in magazine nu sunt chiar cele mai gustoase.

Astazi, iti prezentam o reteta de compot care are la baza caisele. Nu temem sa spunem ca este cel mai gustos compot de caise!

Compot de caise. Ingrediente:

Caisele se coc in mijlocul verii, in Romania, dar pot fi gasite in orice perioada a anului in hipermarketuri. Sunt fructe minunate pentru consum, atat in stare naturala, cat si in prepararea prajiturilor sau a compoturilor pentru iarna. Astazi, iti prezentam o reteta speciala pe baza de caise. Este vorba despre crumble cu caise.

Ingrediente pentru umplutura:

- 300 grame de caise;

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Mai jos iti prezentam o lista cu legumele si fructele care rezista cel mai bine procesului de congelare:

1. Morcov. Da morcovii pe razatoarea mare, pune-i intr-o punga ermetica si introdu-i in congelator. In cazul in care vrei sa faci un amestec de legume, toaca morcovii cubulete, opareste-i si dupa ce se racesc baga amestecul la congelator.

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata de cel cumparat din comert. Vei observa, de asemenea, cat de usor este sa faci acest aluat.

Ingrediente:
- 2/3 cana de apa calda (165 ml) de apa calda in jur de 38 grade C
- 1 lingurita (5 ml) de zahar
- 1 lingurita (5 gr) de drojdie
- ½ lingura de sare
- 1 lingura (15 ml) de ulei de masline 2 cani + 1 ling.(250 gr.) de faina

Pasii de urmat
1. Pune apa calda intr-un bol. Adauga drojdia si zaharul. Amesteca usor si lasa la odihna timp de 5 pana la 10 minute, pana cand drojdia se activeaza prin formarea unei spume . Apoi adauga sarea si uleiul.

Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi iti spunem care sunt pasii corecti pentru marinarea carnii de porc.

Ingredientele acide folosite la marinarea muschiului de porc ajuta carnea sa se fragezeasca si ajuta aromele sa penetreze carnea. Carnea de porc poate fi inmuiata in sos de la 2 ore pana la 12 ore.

Toate marinatele bune au mai multe componente de baza, care in combinatie produc gustul excelent si de calitate.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cotletul de porc este o optiune delicioasa, rapida pentru mesele din cursul saptamanii sau pentru ocazii speciale...
Smoothie-urile sunt ideale pentru micul dejun sau ca gustare in timpul zilei, fiind sanatoase si hranitoare. Iata...
Laptele cu turmeric este o bautura ayurvedica traditionala, benefica pentru sanatatea si energizarea intregului organism. Laptele cu...
Untul de arahide este un aliment bogat in proteine, ce va confera energie pentru intreaga zi, in...
Inghetata pe bat cu pepene verde, limeta si tequila este un rasfat racoritor, pentru adulti, in zilele...
Friganelele sau french toast sunt ideale pentru micul dejun, pranz sau cina, fiind preferate atat de copii,...