Carne porc, ciorba

Lista articolelor despre carne porc si ciorba pe AflaCum.ro

Articole despre carne porc si ciorba

Citeste cele mai noi articole despre carne porc si ciorba publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne porc si ciorba, pe AflaCum.ro!

Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata cu alimentatia din aceasta perioada, la fel si conopida, asa ca nu sta pe ganduri: gateste o ciorba delicioasa, rapid si ieftin!

Ingrediente:

- un kilogram de oase de porc invelite in putina carne (os garf sau os de la pulpa);

Carnea de porc nu lipseste de pe mesele romanilor in perioada sfintei sarbatori de Craciun! Unii au sansa de a consuma carne crescuta in propria gospodarie, altii sunt nevoiti sa o cumpere! Daca faci parte din cea de-a doua categorie, trebuie sa tii cont de sfaturile de mai jos.

Cum sa verifici carnea de porc inainte de a o cumpara:

- verifica stampila sanitar veterinara. Daca aceasta nu exista, nu cumpara produsul.

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.

Cum se afuma carnea de porc. Metode de afumare:

- in afumatori - (constructii amenajate din lemn, metal sau caramida).

Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 300 gr de carne de porc;

Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana acum, nu stii ce ai pierdut! Gustul si ingredientele sanatoase fac din aceasta ciorba una pe care vei dori sa o gusti frecvent. Iata reteta.

Ingrediente:

- un fir mediu de praz;

Conopida si afumatura, in aceeasi mancare - o combinatie pe care, probabil, unii dintre voi n-o credeau posibila. EI bine, nu numai ca e posibila, dar iese o mancare de te lingi pe degete! Vorbim despre ciorba de conopida cu afumatura.

Ingrediente:

- 500 g conopida;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ciorba deasa este o adevarata bomba de vitamine, plina de zarzavaturi! E ideala pentru vegetarieni, pentru cei...
Ciorba radauteana este gustoasa, sanatoasa, mai usoara decat ciorba de burta si foarte usor de preparat. Ingrediente: ...
Supa de rata se aseamana la gust cu cea de pui, insa e nevoie de mai multa...
Ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti. Astazi, iti prezentam o reteta care...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Bucate traditionale de Craciun, carnatii de casa sunt o combinatie de carne de porc cu slanina. Dupa...