Carne porc, retete ciorba

Lista articolelor despre carne porc si retete ciorba pe AflaCum.ro

Articole despre carne porc si retete ciorba

Citeste cele mai noi articole despre carne porc si retete ciorba publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne porc si retete ciorba, pe AflaCum.ro!

Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata cu alimentatia din aceasta perioada, la fel si conopida, asa ca nu sta pe ganduri: gateste o ciorba delicioasa, rapid si ieftin!

Ingrediente:

- un kilogram de oase de porc invelite in putina carne (os garf sau os de la pulpa);

Carnea de porc nu lipseste de pe mesele romanilor in perioada sfintei sarbatori de Craciun! Unii au sansa de a consuma carne crescuta in propria gospodarie, altii sunt nevoiti sa o cumpere! Daca faci parte din cea de-a doua categorie, trebuie sa tii cont de sfaturile de mai jos.

Cum sa verifici carnea de porc inainte de a o cumpara:

- verifica stampila sanitar veterinara. Daca aceasta nu exista, nu cumpara produsul.

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.

Cum se afuma carnea de porc. Metode de afumare:

- in afumatori - (constructii amenajate din lemn, metal sau caramida).

Fie ca e vorba de ciorba de perisoare, ciorba de burta sau ciorba de fasole, ciorba este nelipsita de pe masa romanilor! Mai jos va oferim 5 retete delicioase din fiecare tip de ciorba!

Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 300 gr de carne de porc;

Borsul rusesc se prepara cu sfecla rosie, care ii schimba gustul si culoarea, dar si cu multe legume, care il fac consistent si satios , chiar daca nu contine proteine sau grasime animala.

Ingrediente:

- o sfecla rosie (de marime mijlocie;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Bucate traditionale de Craciun, carnatii de casa sunt o combinatie de carne de porc cu slanina. Dupa...
Consumati in special la traditionala masa de Craciun, carnatii pot fi cumparati din comert sau preparati in...
Carnea de porc este delicioasa fie ca este preparata la gratar, la tigaie sau la cuptor. Tot...
Sarmalele se pot impacheta in varza dulce, in foi de vita de vie, dar si in foi...
Tocana de carne sau de legume este un preparat traditional romanesc care se serveste cu mamaliga si...