Casatorie, luna miere

Lista articolelor despre casatorie si luna miere pe AflaCum.ro

Articole despre casatorie si luna miere

Citeste cele mai noi articole despre casatorie si luna miere publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre casatorie si luna miere, pe AflaCum.ro!

Nunta s-a incheiat cu un real succes. Ati reusit chiar sa faceti si planul pentru luna de miere. S-ar spune ca greul a trecut, dar nu e chiar asa. Frumoasa doamna, mai ai de facut bagajul, iar asta iti va da ceva batai de cap.

Pentru a-ti usura munca de impachetare, e esential sa cunosti locul in care urmeaza sa petreci luna de miere, mai ales clima din zona respectiva. Iata cateva sfaturi pentru un bagaj fara lipsuri:

1. Toate tipurile de haine. Ar fi bine sa pui haine de toate felurile inn bagaj. Nu stii cum se schimba vremea pe-acolo... Asadar, nu trebuie sa lipseasca hainele sport si lejere in care sa iti petreci timpul atunci cand nu iesi. De asemenea, ai nevoie de tinute casual pentru plimbarile de seara romantice alaturi de proaspatul tau sot. Nici tinutele elegante nu pot lipsi, pentru ca sigur veti cina in locuri speciale si sofisticat. Totusi, nu lua haine prea groase daca mergi intr-o zona cu mult soare.

Luna de miere este o traditie pe care putine cupluri o ignora. De obicei, acest eveniment dedicat proaspetilor insuratei se intampla imediat dupa ziua nuntii. In ultima vreme, insa, multi tineri ignora aceasta regula nescrisa, alegand sa plece in luna de miere chiar la cateva luni distanta de nunta. Procedeaza sau nu bine? Nu avem vreo demonstratie stiintifica la indemana, dar am gasit cateva argumente pro!

Cum sa organizati luna de miere. De ce sa nu plecati imediat dupa nunta. Iata motivele:

1. Mai mult timp pentru economii. O nunta reprezinta o ceremonie destul de costisitoare. Probabil ca ati investit toate economiile in aceasta zi speciala. Cu ce fonduri sa pleci in luna de miere? Probabil te gandesti ca vei avea la dispozitie banutii stransi din daruri. E o idee, desi mai economic ar fi sa amanati luna de miere 2-3 luni. Veti avea timp sa acoperiti toate cheltuielile provocate de nunta si chiar sa strangeti ceva pentru luna de miere mult visata!

Exista o multime de conceptii gresite despre casatorie! Cum ni se schimba viata? Cum vom depasi conflictele? Cum vom mentine relatia sanatoasa? Probabil ca ai auzit multe si nevrute pe aceste subiecte. Nu crede tot ce auzi! Sunt multe mituri false legate de casnicie. Despre acestea, mai jos!

Mituri false despre casnicie:

Casatoria e usoara, daca esti indragostit/a. Adevar: toate relatiile necesita efort, implicare, chiar daca va iubiti intens. Ascultati-va reciproc, comunciati activ, fiti sinceri, aratati-va vulnerabilitatile si declanseaza empatia. Exista studii care arata ca procentual paetenerii de viata implicati in relatie sunt mai fericit pe termen lung! In plus, daca esti indragostit/a, nici nu vei simti aceste eforturi!

Casatoria inseamna, automat, mutarea impreuna, iar acest pas important aduce, de la sine, o mare provocare in interiorul cuplului. Timpul comun consolideaza relatia sau, din contra, o poate distruge. Conflictele sunt firesti in orice cuplu. Felul in care gestionezi, insa, aceste situatii neplacute este esential pentru viitorul relatiei.

Cum sa mentii relatia sanatoasa. Tine cont de aceste sfaturi:

Stabiliti un set de reguli. De la crearea unui calendar comun, pana la discutarea timpului de somn si a limitelor personale, partenrii trebuie sa faca compromisuri si sa stabileasca linii directoare pentru a convietui. Potrivit unui sondaj, obiceiurile proaste din baie pot provoca probleme majore in cuplu. Asadar, este important sa conveniti cu privire la aceste lucruri ce par marunte, daca nu doriti ca relatia sa se destrame!

Casatoria pe care multi inca o considera clasica in Romania presupune adoptarea numelui de familie de catre partenera. Daca , totusi, doresti, sa iti pastrezi numele de fata, trebuie sa stii ca este posibil. Iata toate posibilitatile de schimbare/pastrare a numelui prin casatorie in tara noastra.

Codul familiei, capitolul 3, Efectele casatoriei, articolul 27 face lumina cu privirea la posibilitatile de pastrare/sch8imbare a numelor sotilor. Astfel:

- sotia preia numele de familie al sotului;

Casatoria intre un cetatean roman si unul strain presupune, ca si in cazul clasic(casatoria intre doi cetateni romani), intocmirea unui dosar. Iata de ce acte este nevoie pentru a inlesni o astfel de casatorie.

Acte dosar casatorie intre un cetatean roman si unul strain:

- buletin de identitate, carte de identitate sau carte de identitate provizorie. Documentele cu care se face dovada identitatii trebuie sa fie valabile atat la data depunerii declaratiei de casatorie, cat si la data oficierii casatoriei.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza...
Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza...
Resentimentele apar intr-o casnicie atunci cand se instaleaza lipsa de comunicare. Mariajul se poate destrama din cauza...
Casatoria este o relatie bazata pe incredere, iar cand aceasta dispare, datorita infidelitatii, abuzului de alcool, a...
Sexul este un subiect tabu, din punct de vedere religios si nu numai, insa o viata sexuala...
Intrebarile legate de casatorie pot fi destul de agasante, mai ales cand vin din partea unor persoane...