Ceai, mere

Lista articolelor despre ceai si mere pe AflaCum.ro

Articole despre ceai si mere

Citeste cele mai noi articole despre ceai si mere publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ceai si mere, pe AflaCum.ro!

Ceaiul de mere este o bautura mai putin populara in Romania. Nu stim de ce, daca ne gandim ca aduce o multime de beneficii pentru organism. Speram ca e suficient sa spunem ca lupta impotriva cancerului, ajuta la buna functionare a inimii, e antiinflamator si te ajuta sa-ti pastrezi vederea, pentru a te convinge sa il consumi sistematic.

Iata cum se face ceaiul de mere. Nu e mare inginerie :)

- decojeste cateva mere(poti alege ce soiuri doresti);

Ceaiul de menta este o bautura delicioasa si relaxanta, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Indiferent daca il prepari din frunze proaspete sau din pliculete, ceaiul de menta va fi gata in cateva minute. Ceaiul de menta este excelent atat in sezonul rece, cand il vei consuma fierbinte, cat si in sezonul cald, cand menta din ceaiul racit va oferi o binevenita senzatie de racorire.

Ceai de menta din frunze proaspete. Ingrediente pentru o cana:

- 9-10 frunze de menta;

Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare sanatoasa si timpi scazuti pentru preparare! Ce sa iti doresti mai mult? Poate doar o comanda pe una dintre aplicatiile de curierat sa te satisfaca mai tare... Dezavantajul: nu esti atat de sigur/a ca mancarea comandata e la fel de sanatoasa.

Piept de pui innabusit cu mere. Ingrediente:

- 300 grame de piept de pui;

Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se realizeaza contactul intre polifenol-oxidaza si compusii fenolici, care declanseaza o reactie numita brunare enzimatica. Prin taiere, marul este expus la oxigen, ceea ce permite enzimelor sa oxideze rapid compusii fenolici din structura marului in orto-chinone. Totusi, poti preveni acest fenomen neplacut.

Cum sa pastrezi intacta culoarea marului dupa taierea acestuia. Prevenirea oxidarii:

1. Suc de lamaie. Merele devin maronii din cauza unei enzime din fructe care reactioneaza cu oxigenul din aer. Acest proces este cunoscut sub numele de oxidare. Sucul de lamaie previne oxidarea, deoarece contine acid citric, care este un antioxidant eficient. Poti folosi fie suc de lamaie proaspat stors, fie suc de lamaie din comert. Te sfatuim sa utilizezi aceasta metoda numai pentru tipurile de mere mai dulci, deoarece sucul de lamaie va adauga aciditate. Scufunda marul intr-un amestec de apa si suc de lamaie. La o lingura de suc vei folosi o ceasca de apa. Tine marul taiat in acest amestec timp de 3-5 minute, apoi clateste-l si scurge-l. Poti opri oxidarea fructului si cu ajutorul sucului de ananas. Se foloseste la fel ca sucul de lamaie.

Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru iarna, marinade sau salate. De obicei, preferam otetul din comert, fiind varianta mai comoda. Mai sanatos, insa, ar fi sa prepari un otet de mere chiar in bucataria ta. Iata o reteta pe care cu siguranta o vei incerca.

Otet de mere. Ingrediente:

- 2 kg de mere curatate(alege soiul);

Merele se pot conserva cu usurinta pentru iarna. Sigur, intr-un mediu propice, ele rezista fara probleme si in stare naturala. Totusi, daca vrei sa le coservi, azi avem pentru tine cea mai simpla reteta: mere in sirop. Ies gustoase si moi, fiind ideale pentru diverse retete de prajituri.

Mere in sirop. Ingrediente:

- 2,5 kilograme de mere;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarlota este o crema preparata din lapte, oua, zahar, frisca si gelatina. La aceste ingrediente se adauga...
Merele invelite in ciocolata au devenit un desert foarte popular in multe tari ale lumii. Magazinele de...
Urzica este o planta erbacee din familia urticaceelor, utilizata in medicina, in alimentatie, dar si in industria...
Desertul care sa nu ingrase nu exis...Sa nu ne grabim! Exista desert care nu iti va afecta...
Prajitura cu mere este foarte populara in bucataria romaneasca. Exista o multime de retete in aceasta zona...
Esti mare amator de ceaiuri? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta aparte. Ne referim...