Ceapa, gogosari

Lista articolelor despre ceapa si gogosari pe AflaCum.ro

Articole despre ceapa si gogosari

Citeste cele mai noi articole despre ceapa si gogosari publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ceapa si gogosari, pe AflaCum.ro!

Salata bavareza este o speciliatate care-ti va da pe spate oaspetii, indiferent cat de pretentiosi ar fi. E foarte gustoasa si arata minunat.

Ingrediente:

- 4 oua fierte( cu galbenusul tare);

Ceapa se planteaza, in mare parte din gradinile gospodarilor romani, in sezonul de primavara. Exista, insa, exceptii. Sunt romani care prefera sa planteze ceapa inca de toamna? De ce? Exista avantaje? Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Ceapa - plantare de toamna. Avantaje:

- ceapa este mult rezistenta la inghet, boli si daunatori;

Caramelizarea cepei este un truc simplu si eficient, pe care bucatarii recunoscuti il folosesc pentru a adauga aroma mancarii. Poti sa faci si tu asta in intimitatea bucatariei tale. Ai nevoie de timp, placere si putina pricepere. La final, ceapa caramelizata iti va fi de mare folos in sosuri(dip-uri) paste sau supe.

Ceapa caramelizata. Ingrediente pentru circa 100 grame:

- 2 cepe galbene mari 9aproximativ 450 grame), decojite;

Ceapa frantuzeasca, cunoscuta si ca salota sau hasma, este folosita, in special, in nordul Frantei in retete de sos cu vin rosu! Se poate consuma , insa, si in stare cruda, avand un gust aparte: o combinatie de ceapa si usturoi. Trebuie sa mai stii ca salota este foarte scumpa in Romania. Un kilogram se invarte in jurul a 40 lei. Vestea buna e ca poti cultiva salota la tine in gradina!

Cum sa cultivi ceapa frantuzeasca:

1. Din samanta, salota este gata de recoltare dupa aproximativ 100-120 de zile. Semintele de hasma sunt produse de varful inflorit al plante, fiind mici si de culoare inchisa. Pot fi cultivate in ghivece sau semanate la exterior. O salota crescute din seminte produce pana la 4 bulbi si va fi gata de recoltare dupa aproximativ 100 zile. De retinut faptul ca hasma crescuta din seminte produce mai putini bulbi decat cea cultivata din arpagic.

Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la pateurile foietate cu ceapa si oua; o minunatie care se face inca de pe vremea bunicii! 

Cum sa faci pateuri foietate cu umplutura de ceapa verde si oua. Ingrediente pentru aluat:

- 750 grame de faina;

Ceapa nu lipseste din gradina romanului gospodar. Pe timp de iarna, insa, e imposibil sa ai ceapa verde in aer liber.  In casa, insa, te poti bucura de ea! Nu, nu trebuie sa o cumperi din hipermarket. O poti creste cu succes pe unul dintre pervazurile locuintei tale.

Cum sa cresti ceapa pe un pervaz. Ai nevoie de:

- cepe;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Durerile dentare sunt, de cele mai multe ori, greu de suportat. Daca ai astfel de probleme, cel...
Gogosari in sos de mustar - o reteta foarte simpla pe care orice gospodina si-ar dori sa...
Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba...
Agricultura nu intra in hibernare odata cu sosirea sezonului rece. Sunt multe activitati care se pot intreprinde...
O salata care are la baza varza si morcov n-ar trebui sa fie cine-stie-ce, ai fi tentat...
O pizza reusita este cea in care ingredientele se impletesc perfect, iar blatul e pufos si rumen,...