Ceara, lemn mobilier

Lista articolelor despre ceara si lemn mobilier pe AflaCum.ro

Articole despre ceara si lemn mobilier

Citeste cele mai noi articole despre ceara si lemn mobilier publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ceara si lemn mobilier, pe AflaCum.ro!

Exista mai multe optiuni de finisare a mobilierului din lemn.

Cei mai multi oameni stiu ca pentru a obtine un finisaj de durata al mobilierului, piesa ar trebui grunduita cu un grund de protectie, cum ar fi poliuretanul. Dar pentru un plus de aspect durabil si frumos, poti face un pas suplimentar in tratarea mobilei din lemn folosind ceara. Aplicarea unui strat de ceara pe mobila va preveni stratul de finisaj atent aplicat impotriva zgarieturilor si petelor, si poate da chiar un aspect lucios lemnului. A invata cum sa aplici ceara de mobilier necesita doar cateva instrumente simple si un pic de timp.

Iata pasii de urmat:

Grunduieste lemnul mobilierului inainte de toate. Ceara nu este o solutie buna de folosit ca finisare propriu zisa ci mai degraba ca un strat protector suplimentar peste un finisaj existent. Asigura-te ca lemnul mobilierului are un strat de finisare cum ar fi poliuretan, vernis, lac sau selac.

O buna igiena corporala cuprinde printre altele si curatarea urechilor de cerumen, o substanta naturala ce protejeaza ureche interna si timpanul de bacterii si alte corpuri straine.

Pentru a scapa de ceara din urechi, fara sa te lezezi, atunci cand s-a acumulat in exces, s-a intarit sau simti ca ti s-a diminuat auzul, trebuie sa apelezi la o metoda sigura, care nu doare si nu reprezinta un pericol pentru sanatate.

Exista patru metode sigure la indemana oricui pe care le poti aplica atunci cand este necesar.
Iata care sunt aceste solutii:

Solutie salina. Amesteca o lingura de sare intr-un pahar cu apa calda si las-o sa se dizolve. Imbiba intr-un tmapon de bumbac cateva picaturi de ureche si lasa solutia sa spele canalul urechii. Foloseste aceasta operatiune ori de cate ori este necesar.

Uleiul pentru bebelusi. Foloseste 2-3 picaturi din acest ulei mineral ca sa inmoi ceara din ureche simplu si rapid. Blocheaza deschiderea urechii cu o discheta uscata din bumbac si indeparteaz-o dupa cateva minute.

Uleiul de masline. Incalzeste putin ulei de masline si foloseste-l pentru a curata cerumenul din urechi si alte impuritati. Uleiul de masline curata urechea si o protejeaza de infectii deoarece are proprietati antibacteriene.

Iata cateva metode de indepartare a petelor de ceara de pe covoare:

Cu ajutorul unui fier de calcat

- Setati fierul de calcat la cel mai mic nivel sau folositi optiunea pentru aburi.
- Cu ajutorul unui cutit cu varf rotunjit indepartati cat de multa ceara de pe covor.
- Puneti hartie de impachetat sau un prosop de hartie pe ceara ramasa pe covor si treceti fierul de calcat de-asupra acesteia, in mod obisnuit, ca si cum ati calca haine.
- Continuati sa treceti fierul de calcat de-asupra petelor de ceara, pana le indepartati cu totul.
- Verificati daca au ramas pete de ceara pe covor.

Hipochol, supliment alimentar este un produs natural derivat din ceara de trestie de zahar; este un amestec de alcooli alifatici, cu efect de reducere a nivelului colesterolului, prin inhibarea sintezei hepatice de colesterol.

Compozitie:

Policosano l15 mg

Ceara din ureche reprezinta secretia glandelor ceruminoase, care se gasesc in canalul urechii.

Scopul acesteia este de a impiedica praful si impuritatile sa intre in ureche. Unii oameni prezinta un tip umed de ceara de ureche, iar altii un tip uscat.

Ceara umeda poate fi usor de inlaturat cu ajutorul unui betisor cu varf de bumbac. Pe de alta parte, ceara uscata este mai greu de indepartat, deoarece are stare solida si nu se lipeste de astfel de betisoare.