Curcan, carne

Lista articolelor despre curcan si carne pe AflaCum.ro

Articole despre curcan si carne

Citeste cele mai noi articole despre curcan si carne publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre curcan si carne, pe AflaCum.ro!

Exista mai multe modalitati de a prepara un curcan, prin prajire in tigaie, prajire la cuptor sau fierbere.

Acest tip de carne are tendinta de a se usca, asadar este foarte important de stiut ce puteti face pentru a o pastra suculenta.

Iata cum puteti prepara un curcan umplut la cuptor, suculent si delicios:

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune, rezista mult mai bine, nefiind obligatorie refrigerarea sa. Asadar, carnea deshidratata este ideala in drumetii sau excursii in zone salbatice, unde nu exista metode de racire a carnii.

Carnea zvantata/deshidratata/uscata/jerky poate fi consumata ca atare sau reincalzita pentru a fi semirehidrata si introdusa intr-un fel principal. In general se deshidrateaza carnea de: vita, caprioara, bivolita, pui si curcan.

Cum sa deshidratezi carnea. Metoda cratita:

Curcan la punga in cuptor? Poate parea o mare provocare, mai ales pentru o persoana care nu gateste sistematic. Iti dam o veste buna. Nu e chiar asa de dificil sa prepari aceasta delicatese. Ai nevoie de rabdare, putina dexteritate, ceva timp la dispozitie, placerea de a gati si ingredientele potrivite, bineinteles! Pregatit/a? Sa dam drumul retetei!

Curcan la punga. Ingrediente pentru 12 portii:

- un curcan intreg dezghetat(sa fie un crucan de macar 5 kg);

Pieptul de curcan gatit incet, intr-un aragaz lent(slow cooker), se poate transforma intr-o delicatese. Daca te pricepi sa il gatesti, evident :) Iata o reteta pe care cu siguranta o vei incerca!

Ingrediente:

- 2 kilograme de piept de curcan cu piele (de preferinta, cu os), proaspat sau dezghetat;

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii, mai ales cei din zonele rurale, o folosesc cu succes si in zilele noastre. Garnita este destinata, cu precadere, carnii de porc, insa metoda de pastrare este folosita si pentru carnea de vita, de oaie si chiar de pasare.

Cum sa prepari carne la garnita. Ingrediente pentru 4 persoane:

- 5 kg de carne macra sau cu putina grasime;

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.

Cum se afuma carnea de porc. Metode de afumare:

- in afumatori - (constructii amenajate din lemn, metal sau caramida).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...
O dieta corecta va avea un efect pozitiv asupra siluetei tale. In plus, poate restabili echilibrul hormonal....
Carnea de curcan este foarte sanatoasa si saraca in colesterol. Un motiv excelent sa gatesti cat de...
Daca suferiti de afectiuni ale rinichilor sau ficatului, trebuie sa consumati mai putine proteine pentru ca nitrogenul...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Carnea de capra este slaba si are gustul asemanator cu cea de vita si se potriveste de...