Dud, proprietati

Lista articolelor despre dud si proprietati pe AflaCum.ro

Articole despre dud si proprietati

Citeste cele mai noi articole despre dud si proprietati publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre dud si proprietati, pe AflaCum.ro!

Ceaiul din frunze dud contribuie la mentinerea unui nivel normal de glucide in sange.

Ingrediente: frunzele de Morus alba L. Contin taninuri, steroli, flavonoide, acizi organici, beta-caroten, substante minerale.

Efectele principale ale consumului de ceai din frunze de dud: hipoglicemiant, astringent, sudorific, depurativ, antibacterian.

Dudul este un copac din categoria foioaselor care creste rapid si produce fructe comestibile. Probabil cu totii ne-am infruptat din fructele agudului(albe sau negre) crescut in curtea bunicilor. Si tot atunci, la fel de probabil, ne-am mazgalit pe fete si pe haine, provocand dojenirile parintilor :) Revenind la copac, dudul are o crestere rapida, de aceea este important sa stii cand sa-l tunzi.

Cum sa tunzi un dud/agud:

1. Dezinfectetaza foarfeca. Pentru a te asigura ca dudul ramane sanatos( fara boli), curata foarfeca de tuns inainte de a o folosi. Poti face asta folosind un produs dezinfectant de uz casnic, cum ar fi Lysol sau inalbitor. De asemenea, poti sterge foarfeca/fierastraul cu alcool izopropilic.

Agudul este un arbore cunoscut in Romania mai ales pentru fructele sale tare dulci. Acest copac, insa, este si un adevarat izvor de sanatate, datorita frunzelor sale.

Frunzele de agud(dud) trateaza o multime de afectiuni precum diabetul, diareea, gastrita, ulcerul gastric si duodenal, nevrozele, bolile pulmonare, bolilw de ficat sau obezitatea.

Cum sa folosim frunzele de agud:

Usturoiul este un superaliment, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism si implicit la detoxifierea acestuia, avand multe alte proprietati curative, dupa cum urmeaza:

Tratarea problemelor respiratorii. Unsturoiul trateaza virusii de raceala si gripa, datorita continutului de alicina, care stimuleaza productia de anticorpi. In acest sens este indicat sa cosumati cate un catel de usturoi pe zi.

Tratarea bolilor de inima. Unsturoiul este benefic pentru inima si circulatia sanguina, deoarece previne formarea de cheaguri, scade nivelul colesterolului si a trigliceridelor din sange si mareste nivelul de antioxidanti din organism, prevenind bolile de inima.

Ceaiul din iarba de ghimpe sustine buna functionare a prostatei si mentine functia urinara normala la barbatii peste 45 ani.

Ingrediente: ghimpe (Xanthii herba).

Efect: diuretic, antiinflamator, decongestiv, dezinfectant, cicatrizant.

Ceaiul de echinaceea sustine sistemul imunitar  si este un suport pentru apararea organismului.

Ingrediente: echinacea (Echinacea herba).

Efect: imunostimulator, antibacterian, virostatic, antiinflamator, cicatrizant.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceaiul de musetel are o multitudine de proprietati, putand fi utilizat in mai multe afectiuni. Astfel, principalele...
Ceapa rosie este leguma cea mai populara atunci cand vine vorba de prevenirea racelii si a gripei. ...
Telina se procura cu usurinta aproape in orice perioada din an si de la ea se folosesc...
Cojile de ou sunt aruncate de oameni deoarece nu le cunosc beneficiile uimitoare pe care le au...
Piperul este cel mai cunoscut si utilizat condiment din bucatarie. Ceea ce nu stiai despre piper este...
Usturoiul negru este printre cele mai in voga legume din zilele noastre datorita beneficiilor miraculoase pe care...