Dus, spalare corecta

Lista articolelor despre dus si spalare corecta pe AflaCum.ro

Articole despre dus si spalare corecta

Citeste cele mai noi articole despre dus si spalare corecta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre dus si spalare corecta, pe AflaCum.ro!

Dusul zilnic este esential pentru sanatatea corporala. Daca nu te speli la timp, riscurile de imbolnavire sunt majore. Dar si daca te speli in mod cotidian, trebuie sa respecti niste reguli simple, altfel risti sa creezi probleme la nivelul pielii.

Iata cele mai comune 5 greseli pe care oameni le fac in timpul unui dus:

1. Te speli prea mult. O baie prea lunga usuca pielea, putand sa provoace eruptii si mancarime. Durata optima a dusului este de aproximativ 10 minute.

Dermatologii recomanda un dus zilnic care sa dureze intre 5 si 1o minute. Unii dintre noi nu isi pot imagina o zi reusita fara un dus de dimineata, iar altii nu concep sa nu se relaxeze seara cu un dus fierbinte. Nu stim in ce tabara te afli. In fond, e chestiune de preferinta. Totusi, iti putem sugera sa te speli mai des in a doua parte a zilei. De ce? Vei afla daca citesti articolul de mai jos.

De ce e mai bine sa faci dus seara:

1. Te ajuta sa adormi mai repede. Un dus de seara relaxeaza corpul si mintea. Asta inseamna si ca, dupa o zi stresanta, vei avea un somn mai odihnitor. E dovedit faptul ca un dus fierbinte cu 90 de minute inainte de culcare stimuleaza somnul. Vei adormi cu circa 10 minute mai devreme decat in mod obisnuit.Se intampla, deoarece apa calda scade usor temperatura corpului. Creierul capteaza instant informatia si trimite semnalul de somn organismului.

Dusul Navy(marina, in romana) este o metoda de spalare care foloseste o cantitate mult mai mica de apa decat dusul clasic! Acest tip de dus a fost dezvoltat in armata, mai exact in Marina. Scopul? Consumul echilibrat de apa dulce, astfel incat aceasta sa ajunga pe toata durata navigatiei!

Pentru a intelege eficienta dusului navy, trebuie sa stii ca un dus clasic consuma in jur de 225 litri de apa, in timp ce prin metoda navy se risipesc doar 11 litri/dus!

Cum sa faci dus navy. Pregatirea:

Cei mai multi dintre noi facem dus zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi. Nu ne putem imagina viata altfel, mai ales in zilele toride, cand transpiram peste masura! Este , insa, cea mai buna varianta pentru organismul uman? Poate o sa ti se para straniu, dar nu e bine sa ne spalam pe corp in mod cotidian. Specialistii recomanda dusul la 2 zile! Iata de ce.

De ce e bine sa faci dus o data la doua zile:

1. Risc mai scazut de infectii. Dusurile frecvente pot perturba echilibrul microorganismelor de pe piele, provocand vulnerabilitate in fata infectiilor. Sistemul imunitar are nevoie de anumite stimulari din partea bacteriilor. Dusurile dese pot slabi imunitatea, iar organismul se va apara mai greu de virusuri!

Probabil ca nu exista om modern sa nu se bucure de un dus, dupa o zi grea de munca. In general, oamenii prefera apa calda sau chiar fierbinte. Cum ai reactiona , insa, daca ti-am spune ca e bine sa faci dus cu apa rece? Nu. Nu e o gluma. Exista o multime de beneficii pe care apa rece le aduce organismului.

De ce e bine sa faci dus rece:

1. Factorul de soc. Nu trebuie sa fac dus cu apa rece de la bun inceput. E chiar recomandat sa incepi cu apa calda si sa termini cu apa rece. Aceasta trecere va oferi corpului tau un impuls natural de adrenalina care te va trezi si iti va oferi energia suficienta pentru intreaga zi.

Pielea unui singur om gazduieste aproximativ 1,5 trilioane de microbi! Nu toti, insa, sunt periculosi pentru organism. Din contra! Anumite bacterii sunt importante pentru sanatatea noastra. De aceea nu este necesar sa speli anumite parti ale corpului cu sapun, in timp ce alte zone trebuie spalate zilnic cu sapun!

Cum sa te speli in mod corect in functie de zona corpului:

1. Picioare(labele). Labele picioarelor trebuie spalate cu sapun. Din pacate, multe persoane uita asta, crazand ca e suficient sapunul care se scurge de pe partile superioare ale corpului. Nu! Trebuie sa freci zona labelor. Qaltfel, risti sa dezvolti piciorul de atlet(infectie frecvent intalnita) spre exemplu. Bacteriile isi vor face de cap, mai ales daca porti sandale/papuci, daca nu porti sosete sau daca pur si simplu transpiri abundent. Acorda atentie si zonei dintre degete, indiferent ce incaltaminte ai purta. Doar astfel vei evita raspandirea bacteriilor. De fapt, dermatologii ne sfatuiesc nu doar sa ne spalam picioarele cu apa si sapun, ci si sa le frecam cu o piatra ponce!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dusul reprezinta o necesitate, o obisnuinta pentru omul modern. Intr-o societate in care totul se intampla foarte...
Problemele de igiena sunt intalnite zilnic in viata cotidiana si cuprind greseli legate de igiena si de...