Echinaceea, proprietati

Lista articolelor despre echinaceea si proprietati pe AflaCum.ro

Articole despre echinaceea si proprietati

Citeste cele mai noi articole despre echinaceea si proprietati publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre echinaceea si proprietati, pe AflaCum.ro!

Ceaiul de echinaceea sustine sistemul imunitar  si este un suport pentru apararea organismului.

Ingrediente: echinacea (Echinacea herba).

Efect: imunostimulator, antibacterian, virostatic, antiinflamator, cicatrizant.

Echinacea (Echinacea augustifolia) este o planta perena medicinala originara din America de Nord, acolo unde era folosita, in trecut, pentru tratarea muscaturilor si ranilor de sarpe. Ea este utilizata, in zilele noastre, in combaterea racelilor, gripei, infectiilor tractului respirator superior, hepatitei si infectiilor genito-urinare. Nu in ultimul rand, echinacea reprezinta o bucurie pentru ochiul gospodarului de rand, oferind o imagine deosebita curtii/gradinii.

Asemanatoare ca aspect cu margaretele obisnuite(li se spune, in popor, si margarete colorate) cu exceptia florilor lor mai mandre, echinaceele trebuie divizate la 3-4 ani pentru a se dezvolta armonios.

Cum sa compartimentezi echinacea. Pregatirea:

Iritarea pielii are loc cand aceasta intra in contact indelungat cu materiale, anumite zone, cum ar fi interiorul coapselor, subratul, burta si sfarcurile fiind mai predispuse.

Iata cateva remedii naturiste pentru pielea iritata:

Curatati zona iritata, cu apa calduta si sapun sau gel de dus pentru piele sensibila sau pe baza de uleiuri de plante.

Ganglionii sau glandele limfatice joaca un rol important in lupta organismului impotriva virusurilor, a bacteriilor si a altor factori ce provoaca boli.

In cele mai multe cazuri, acestia se umfla si se inflameaza. Ca urmare a unei infectii, exista si alte cauze posibile ale inflamatiei. Tratamentul inflamatiei ganglionilor limfatici depinde de cauza care a declansat-o, in unele cazuri trecerea timpului, folosirea de analgezice si compresele calde ameliorand afectiunea.

Iata cateva remedii naturiste pentru ganglionii limfatici inflamati:

Usturoiul este un superaliment, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism si implicit la detoxifierea acestuia, avand multe alte proprietati curative, dupa cum urmeaza:

Tratarea problemelor respiratorii. Unsturoiul trateaza virusii de raceala si gripa, datorita continutului de alicina, care stimuleaza productia de anticorpi. In acest sens este indicat sa cosumati cate un catel de usturoi pe zi.

Tratarea bolilor de inima. Unsturoiul este benefic pentru inima si circulatia sanguina, deoarece previne formarea de cheaguri, scade nivelul colesterolului si a trigliceridelor din sange si mareste nivelul de antioxidanti din organism, prevenind bolile de inima.

Ceaiul din iarba de ghimpe sustine buna functionare a prostatei si mentine functia urinara normala la barbatii peste 45 ani.

Ingrediente: ghimpe (Xanthii herba).

Efect: diuretic, antiinflamator, decongestiv, dezinfectant, cicatrizant.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceaiul de musetel are o multitudine de proprietati, putand fi utilizat in mai multe afectiuni. Astfel, principalele...
Ceaiul din frunze dud contribuie la mentinerea unui nivel normal de glucide in sange. Ingrediente: frunzele de...
Ceapa rosie este leguma cea mai populara atunci cand vine vorba de prevenirea racelii si a gripei. ...
Telina se procura cu usurinta aproape in orice perioada din an si de la ea se folosesc...
Cojile de ou sunt aruncate de oameni deoarece nu le cunosc beneficiile uimitoare pe care le au...
Piperul este cel mai cunoscut si utilizat condiment din bucatarie. Ceea ce nu stiai despre piper este...