Epidemie

Lista articolelor despre epidemie pe AflaCum.ro

Articole despre epidemie

Citeste cele mai noi articole despre epidemie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre epidemie, pe AflaCum.ro!

Coronavirusul se extinde pe zi ce trece, iar odata cu el si sentimentul de panica! Apar informatii incomplete si chiar stiri false in legatura cu acest subiect. In ultimele zile, spre exemplu, se vorbeste despre evitarea imbolnavirii prin consumul de vitamina C. Care este adevarul? Cititi in cele ce urmeaza.

Ce este vitamina C. Vitamina C este un micronutrient esential pentru buna functionare a organismului uman.

Care este doza zilnica recomandata de vitamina C. Doza zilnica necesara de vitamina C se obtine printr-o alimentatie echilibrata care sa includa fructe si legume. Aceasta doza depinde de mai multi factori. Barbatii ar trebui sa isi asigure o doza de 90 mg/zi, femeile, 75 mg, femeile insarcinate , 85 mg, femeile care alapteaza, 120 mg. In cazul fumatorilor, doza ar trebui sa creasca cu 35 mg pe zi. Nu este recomandat sa iei mai mult de 2000 mg de vitamina C/ zi. Copiii au nevoie de vitamina C, deoarece aceasta ajuta la dezvoltarea tesuturilor. Astfel, schema pentru doza zilnica recomandata la copii e urmatoarea:

O epidemie de gripa poate provoca , in scurt timp, panica la scara larga, dupa cum am observat in cazul noului coronavirus! Frica este normala, insa ea nu trebuie transformata in groaza! Important este sa inveti cum trebuie sa te comporti in timpul unei epidemii declarate.

Cum sa actionezi in timpul unei epidemii de gripa:

1. Stai acasa, daca esti bolnav/a. Daca ai simptome de gripa, ia-ti libere de la serviciu. La fel trebuie sa procedeze si membrii familie tale. Incearca, evident, sa intri cat mai putin in contact cu acestia. De multe ori, epidemiile sunt posibile din cauza persoanelor care nu acorda atentie starii lor de sanatate si ies in public, contaminandu-i si pe altii. In caz de epidemie declarata, persoanele bolnave sunt mutate in carantina si izolate.

Cuvantul „paduchi” este inspaimantator pentru orice parinte.

Acestia sunt mici paraziti, fara aripi, care se hranesc cu sangele gazdei purtatoare, lipindu-se de foliculii de par, depunand, ulterior, oua, care eclozeaza in 2 saptamani.

Infestarea cu paduchi este comuna printre scolari. Acest lucru poate fi foarte rusinos pentru copii, asadar, este foarte important ca acestia sa stie ca aparitia paduchilor nu este un semn de igiena precara.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.