Glanda tiroida, medicamente

Lista articolelor despre glanda tiroida si medicamente pe AflaCum.ro

Articole despre glanda tiroida si medicamente

Citeste cele mai noi articole despre glanda tiroida si medicamente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre glanda tiroida si medicamente, pe AflaCum.ro!

Caprelsa se utilizeaza pentru tratarea neoplasmului tiroidian medular, o forma de cancer ce afecteaza glanda tiroida.

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Caprelsa. Documentul explica modul în care Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordarii autorizatiei de introducere pe piata si recomandarile privind conditiile de utilizare pentru Caprelsa.

Ce este Caprelsa?

Functionarea deficitara a glandei tiroide poate provoca probleme grave de sanatate, mai ales la nivelul inimii. Cand organismul nu dispune de suficienti hormoni tiroidieni, suferim de hipotiroidism. La polul opus, cand corpul are la dispozitie prea multi hormoni tiroidieni, inseamna ca suferim de hipertiroidism. Niciuna dintre aceste dereglari nu trebuie neglijata!

Cum sa verifici tiroida. Metoda termometrul:

- foloseste un termometru bun, care sa nu ofere valori eronate;

Glanda tiroida este localizata la baza gatului. Are forma de papion sau de fluture care se indoaie in jurul partii inferioare a gatului. Este o glanda foarte importanta, producand tiroxina, un hormon care ajuta la reglarea metabolismului si a ritmului cardiac. De asemenea, ajuta la cresterea si dezvoltarea copiilor.

Dezechilibrele glandei tiroide pot duce la hipotiroida(secretie scazuta de hormoni)sau la hipertiroida(secretie excesiva). Glanda tiroida va functiona la parametri normali, daca ai o dieta adecvata, faci exercitii fizice, pui pret pe odihna si reduci nivelul de stres.

Astazi, iti vom prezenta un remediu natural pentru tiroida; o reteta aparuta in Rusia:

In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea, dotand-o cu tot ce trebuie, altii au minimum de medicamente, pentru raceala si mici accidente. Indiferent in ce categorie te afli, trebuie sa stii ca medicamentele se pastreaza dupa anumite reguli.

Iata o lista de greseli comune pe care oamenii le fac in privinta trusei de prim ajutor:

1. Incalci conditiile de depozitare. Toate pastilele isi pierd efectul, in conditii de umiditate crescuta. Nu le pastra, asadar, in baie, chiar daca ai acolo un dulap. Bucataria nu este, de asemenea, un loc propice pentru depozitarea medicamentelor. Fluctuatiile de temperatura si umiditatea constanta influenteaza negativ calitatea medicamentelor. Cel mai bine ar fi sa depozitezi medicamentele in dormitor sau in camera de zi(living).

Tiroida este o glanda mica aflata sub laringe. Hormonii pe care ii secreta controleaza metabolismul. Din pacate, "mama tuturor glandelor", cum este numita tiroida, poate functiona defectuos. Acest fenomen poate duce la producerea hormonului in exces (hipertiroidism) sau la producerea insuficienta (hipotiroidism).

Hipotiroidismul se instaleaza atunci cand tiroida nu produce suficient hormon tiroidian. Deficitul de iod este una dintre cele mai frecvente cauze ale hipotiroidismului. Aceasta afectiune este mai frecventa la femei decat la barbati.

Simptome hipotiroidism:

Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat, iar efectele secundare sa fie cat mai mici. Spre exemplu, trebuie sa stii ca un anumit fruct nu se consuma in timpul medicatiei, deoarece taie sau creste efectul medicamentelor si iti poate pune sanatatea in pericol.

De ce sa nu mananci grapefruit in perioada in care iei medicamente. Acest citric opreste actiunea anumitor medicamente si le impiedica sa se descompuna in ficat si intestine. Potrivit cercetatorilor, sunt medicamente care interactioneaza cu acest fruct.

 

Citeste si: Cum sa-ti protejezi MEMORIA. 10 medicamente de EVITAT

 

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Colesterolul marit este un semnal de alarma tras de organism cum ca ceva este in neregula. Iata...
Sportivilor li se intampla in mod frecvent sa-si rupa degetele, insa acest lucru se poate intampla oricui,...
Hipotiroidismul este o afectiune care incapaciteaza glanda tiroida sa produca suficienti hormoni tiroidieni, afectand echilibrul normal al...
De multe ori parintii au de-a face cu incapatanarea copiilor, atunci cand trebuie sa le administreze medicamente,...
Daca ai obiceiul sa te tratezi cu medicamente solubile este momentul sa stii cum iti pot afecta...
Piscaturilde de purici pot fi foarte deranjante, deoarece cauzeaza mancarimi si o senzatie de disconfort. Exista, insa,...