Gutui, stafide

Lista articolelor despre gutui si stafide pe AflaCum.ro

Articole despre gutui si stafide

Citeste cele mai noi articole despre gutui si stafide publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gutui si stafide, pe AflaCum.ro!

Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma aparte pot fi consumate atat in stare naturala, cat si pregatite la cuptor. Astazi, ne-am gandit sa iti prezentam reteta pentru gutui la cuptor cu nuci si stafide.

Ingrediente:

- 3 gutui mari;

Vrei o prajitura sanatoasa si foarte gustoasa pe care sa o faci relativ repede? Daca da, azi avem o reteta perfecta pentru tine. Este vorba despre prajitura cu stafide. Ia un pix si o foaie si noteaza!

Prajitura cu stafide. Ingrediente:

- 3 oua;

Stafidele nu sunt altceva decat boabe de struguri uscate. Le cumparam, frecvent, din magazinele alimentare pentru a le folosi in diverse retete. Cum ai reactiona, insa, daca ti-am spune ca poti obtine gustoasele stafide la tine acasa? Da, se poate si nu e deloc complicat.

Inainte de a te apuca de prepararea stafidelor, trebuie sa alegi un soi de struguri potrivit pentru asa ceva. Poti alege dintre urmatoarele soiuri: Corynth Negru, Perlette, Sultanina Alba, Sultanina Neagra, Centenar Pietroasa, Calina, Centennial Seedless, Kismis Moldavski si Supernova.

Cum sa obtii stafide. La soare:

Stafidele sunt boabe uscate de struguri, fara seminte, care se folosesc la prepararea unor prajituri sau se mananca in stare naturala. Stafidele sunt, asadar, foarte gustoase dar si sanatoase. Le poti pregati acasa sau le poti cumpara din magazine!

Beneficiile consumului de stafide:

Scad tensiunea arteriala. Hipertensivii ar trebui sa consume frecvent stafide! Acestea reduc tensiunea, datorita nivelului ridicat de potasiu pe care il contin. De asemenea, stafidele sunt pline de fibre dietetice responsabile cu reducerea rigiditatii vaselor sanguine.

Ai gutui in frumoasa ta gradina? Daca da, afla ca trebuie sa ii tratezi impotriva potentialelor boli, care pot afecta in mod serios recolta. Una dintre cele mai devastatoare afectiuni ale gutuiului este focul bacterian. De aceea stropirile sunt esentiale pentru acest pom fructifer!

Cum si cand sa faci stropirile la gutui:

- zeama bordeleza se foloseste ca tratament initial, in perioada de repaus vegetativ, adica inainte de dezmugurit. Acesta va stopa focul bacterian;

Gutuiul(Cydonia oblonga )este un pom fructifer special, deoarece aroma minunata a fructului sau nu seamana cu nimic. De asemenea, duritatea si galbenul aprins al fructului ii dau specificitate. Fructul copt al acestui pom se poate manca in stare naturala,  dar multi romani il prefera sub forma de dulceata sau de compot.

Daca stai intr-o zona rurala, ar fi indicat sa plantezi si cativa gutui. Iti spunem tot ce trebuie sa stii despre acest subiect.

Cum sa plantezi un gutui. Clima:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma...
Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma...
Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma...
Crema rece de gutui(quince snow) se obtine relativ simplu si nu necesita o investitie mare de bani....
Pasca cu branza dulce si stafide este unul dintre produsele nelipsite de pe masa de Paste. Mai...
Biscuitii cu stafide si rom sunt o gustare aromata. Acestia pot fi serviti impreuna cu o ceasca...