Internet, masuri securitate

Lista articolelor despre internet si masuri securitate pe AflaCum.ro

Articole despre internet si masuri securitate

Citeste cele mai noi articole despre internet si masuri securitate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre internet si masuri securitate, pe AflaCum.ro!

Asemenea altor servicii de Internet, Google aduna informatii despre utilizatori, lucru care poate fi destul de deranjant.

Iata cum va puteti lua masuri de securitate avansate in Google:

Accesati pagina My Google Account, de unde puteti inchide sau inlatura Web History, Location History si App History.

Internetul este locul in care, multi dintre noi, discutam cu prietenii, dezvoltam site-uri, lucram, invatam lucruri noi si ne distram. Din pacate, popularizarea internetului a adus de la sine tot felul de escroci, care fac un scop din a pacali online. Pentru a te mentine in siguranta in timp ce navighezi pe internet, trebuie sa iei o serie de masuri. Fii atent/a la hackeri si la agresori cibernetici! Nu uita sa iti pastrezi in siguranta informatiile personale in mediul online!

Cum sa navighezi in siguranta pe internet. Metoda A. Identitatea nu se ofera oricum si oricui:

1. Atentie cui si cum oferi informatii personale! Cand te afli pe retelele de socializare (Facebook, Instagram, Tik Tok etc), adesea nici nu realizezi ca impartasesti prea multe informatii. Exista mai multe moduri in care schimbul de informatii personale te poate pune in pericol:

5G reprezinta generatia a cincea de tehnologie retele celulare fara fir, fiind succesoarea tehnologiei 4G. UIT IMT-2020 propune viteze de pana la 20 gigabiti pe secunda!

Retelele 5G au aparut, deja, in anumite zone ale lumii. In Romania, se estimeaza ca aceste retele vor putea fi folosite la inceputul anului 2020.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a stabilit conditiile si procedura pentru acordarea spectrului radio in benzile de frecvente de 700 MHz, 800 MHz, 1.500 MHz, 2.600 MHz si 3.400-3.800 MHz.

Majoritatea oamenilor utilizeaza internetul. Daca citesti acest articol, esti unul dintre ei. Chiar daca te gasesti online zilnic si crezi ca stii sa faci cam totul repede si eficient pe internet, afla ca exista trucuri noi care iti pot usura accesul in zona virtuala. Iata, astazi, cateva astfel de trucuri de la Google. Le poti folosi pe orice device( telefon, tableta, laptop etc).

Trucuri care iti vor usura activitatea pe internet:

1. Mutarea cursorului pentru scriere( varianta 1). Exista momente cand trebuie sa adaugi doar un cuvant sau doar o litera in mijlocul unui mesaj. E bine acest truc iti va aduce rapiditate si vei economisi timp.

Retelele de socializare nu mai sunt o necunoscuta pentru romani. Aproape orice persoana stie sa foloseasca Facebook, Twitter sau Instagram. Asta cel putin la nivel de incepator. Pentru a te simti , insa , in siguranta, dar si pentru a-i feri pe ceilalti utilizatori de neplaceri, e necesar sa eviti anumite comportamente. Iata care sunt acestea.

7 sfaturi pentru siguranta sporita in mediul online. Ai grija de tine si nu-i afecta pe ceilalti!

1. Nu posta poze/filmulete stanjenitoare. Chestiunile intime dintre tine si partener/a sunt pentru mediul online doar daca lucrezi in industria filmelor pentru adulti. In orice alta situatie, fotografiile erotice personale trebuie sa ramana in arhiva telefonului/laptopului/ pc-ului tau. Imagineaza-ti cum vor reactiona prietenii tai cand vor vedea enormitatea! Ca sa nu mai vorbim despre unul dintrei sefii tai, care s-ar putea afla in lista de prieteni...

Internetul ne-a adus evolutie, prin posibilitatile mult mai rapide de informare si de comunicare, insa si involutie, daca ne gandim la multiplele moduri in care ne afecteaza. Din pacate, schimbarile negative nu sunt vizibile cu ochiul liber. Ele se intampla la nivelul creierului.

Cum ne afecteaza internetul:

1. Scade nivelul de atentie. Studiile arata ca oamenii, in medie, nu mai pot fi atenti mai mult de 8 secunde. Asta in vreme ce, pana la inceputul anilor 2000, media era de 12 secunde la acest capitol. Mai mult, 80% din oamenii cu varste cuprinse intre 18 si 24 ani recunosc ca, atunci cand nimic nu le capteaza atentia, butoneaza telefonul mobil. La polul opus, doar 10% dintre cei cu varste peste 65 ani declara ca folosesc telefonul cand nu au ce face. Si cum sa mai fim atenti la ce e in jur, daca pe an verificam telefonul de 1 milion de ori, adica de 2600 ori pe zi?!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Traim in era Internetului pe mobil, lucru care ne simplifica foarte mult existenta, deoarece putem cauta orice...
Majoritatea utilizatorilor Ethernet sunt nemultumiti de faptul ca nu se pot conecta la internet de pe smarthphone,...
Aplicatia Siri este un asistent personal de voce, care ajuta utilizatorii sa opereze si sa navigheze pe...
Daca aveti multe poze in computer poate fi destul de greu sa le tineti evidenta, mai ales...
Retelele de internet wireless au devenit din ce in ce mai populare, in ultimii ani. Atunci cand...
Retelele de internet wireless sunt extrem de utile, insa lasate neparolate atrag dupa sine o serie de...