Lamaie, dulceata

Lista articolelor despre lamaie si dulceata pe AflaCum.ro

Articole despre lamaie si dulceata

Citeste cele mai noi articole despre lamaie si dulceata publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre lamaie si dulceata, pe AflaCum.ro!

Dulceata este un deliciu , indiferent de momentul in care alegi sa o consumi. Vara te imbie, alaturi de un pahar rece de apa, iar in sezonul rece iti aminteste de gustul fructelor preferate, care nu se mai gasesc din plin pe piata. Astazi, iti prezentam o reteta mai putin populara, dar care cu siguranta iti va fi pe plac: dulceata de lamaie!

Dulceata de lamai. Ingrediente:

- un kilogram de lamai;

Lamaia este cunoscuta pentru bogatia de vitamina C, insa contine si alte substante nutritive excelente pentru organism! Vorbim despre vitamine(A, E, B6), acid folic, acid pantotenic, tiamina, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc si fosfor.

De ce bine sa mananci lamaie:

- sustine sistemul imunitar. Lamaia reprezinta un puternic antioxidant, fiind recomandata in caz de raceala, gripa, infectii ale tractului respirator si infectii urinare;

Dulceata este un deliciu in orice moment din an, cu predilectie in perioada rece, cand fructele nu se gasesc asa de usor si nici nu sunt prea ieftine. Astazi, ti-am pregatit o reteta speciala din aceasta categorie selecta: dulceata de dovleac!

Dulceata de dovleac. Ingrediente:

- un kilogram de dovleac curatat (te sfatuim sa alegi soiul Muscat de Provence, pentru ca e mai dulce);

Multe gospodine din Romania obisnuiesc sa rada coaja de portocala sau de lamaie pentru a o folosi la prajituri. E drept castiga la capitolul aroma, insa nu si la capitolul sanatate. S-a dovedit ca in coaja citricelor se regasesc substante toxice! Si nu, nu vorbim despre un fenomen natural.

Portocalele, lamaile, mandarinele si celelalte citrice strabat drum lung pana sa junga pe tarabe. E nevoie de timp, asadar, iar fructele s-ar putea strica, in tot acest interval...Pentru a evita alterarea, cei care le transporta injecteaza fructele cu anumite substante. Din fericire, aceste substante nu afecteaza fructul. In schimb, otravesc coaja fructului. Un grup de cercet─âtori de la Universitatea din Wageningen – Olanda, in colaborare cu profesori din cadrul Universitatii Dunarea de Jos – Galati au descoperit care sunt substantele periculoase din coaja citricelor:

1. E 230 Difenilfenol - conservant artificial. Vorbim despre un pesticid care nu permite dezvoltarea mucegaiurilor pe coaja fructelor. Doza maxima admisa prin lege este de 0,1 mg/kg corp. In concentratii mari, aceasta substanta poateprovoca sangerari interne.

Simti nevoia sa mananci ceva usor, gustos, sanatos si care se prepara in doar cateva minute? Iata alegerea ideala! Creveti cu lamaie si usturoi!

Ingrediente:

- 550 g de creveti decorticati;

Astazi, iti prezentam o reteta usor de pus in practica, care iti va oferi un gust de neuitat. Ne referim la pasta de mazare, tartinabila, ideala ca aperitiv.

Ingrediente:

- 500 g de mazare;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dulceata de smochine este foarte gustoasa si destul de simplu de preparat. Urmeaza reteta de mai jos. ...
Dulceata este o minunatie culinara, indiferent in ce sezon o servesti. Astazi, iti prezentam o reteta speciala...
Lamaia este o bomba de vitamine in stare naturala, ajutand la tratarea multor boli! Putini stiu, insa,...
Dulceata de capsuni este minunata, daca stii s-o prepari. O poti face prin fierberea fructelor, metoda mai...
Caldura incepe sa puna stapanire pe Romania, iar disconfortul provocat de transpiratie si de temperaturile mari e...
Salata Tabbouleh este gustoasa, aromata , racoritoare si, in acelasi timp, una dintre cele mai populare salate...