Maioneza, conopida

Lista articolelor despre maioneza si conopida pe AflaCum.ro

Articole despre maioneza si conopida

Citeste cele mai noi articole despre maioneza si conopida publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre maioneza si conopida, pe AflaCum.ro!

Conopida este o leguma gustoasa, care face parte din aceeasi familie de legume cu broccoli si varza.

Considerata un remediu impotriva cancerului, conopida joaca un rol important in detoxifierea organismului.

Ingrediente:

Vrei sa gatesti ceva rapid si foarte gustos? Avem solutia. Vorbim despre delicioasa salata de fasole verde cu maioneza. Se poate servi simpla sau in combinatii cu alte mancaruri precum o friptura de porc sau niste chiftelute de pui.

Salata de fasole verde cu maioneza. Ingrediente:

- 500 grame de fasole verde;

Conopida se poate planta in aer liber primavara si vara. Metoda de crestere e asemanatoare cu cea a verzii albe. Poti creste conopida de la stadiul de samanta, in rasadnite/solar/sera, sau poti cumpara direct rasaduri pe care le vei planta in gradina/camp.

Conopida. Cand se seamana? Semanarea se poate face in doua perioade: iarna )ianuarie si februarie) si vara(iunie). In sezonul cald, semintele pot fi puse direct in gradina/camp, insa productia nu va fi la fel de buna ca atunci cand folosesti rasaduri crescute in rasadnite! Semanarea de iarna se face doar in rasadnite/sere incalzite! Samanta de conopida se transforma in rasad doar daca are o temperatura constanta cuprinsa intre 17 si 20 grade Celsius. Odata iesita din pamant, conopida rezista bine si la 18 grade ziua, 12 grade noaptea! Odata ce rasadul are deja 4-5 frunze si a atins aproximativ 15-20 cm lungime, acesta poate fi mutat in gradina.

Conopida. Cand se planteaza primavara? Rasadurile de primavara se planteaza la finele lunii martie, pana spre jumatatea lunii aprilie(mai ales in anii in care temperaturile cresc greu). Plante se vor pune dupa chema 70 X 40-45 cm, la o adancime de circa 7-10 cm. Nu acoperi punctul de crestere cu solul, deoarece plantele nu se vor dezvolta.

Iti place conopida? Daca da, ti-am pregatit o reteta speciala. S-ar putea sa te indragostesti de mancarea asta chiar daca nu te omori cu conopida. Ne referim la conopida pane preparata la cuptor.

Conopida pane la cuptor. Ingrediente:

- un kilogram si jumatate de conopida;

Maioneza reprezinta unul dintre cele mai populare sosuri din lume. Este folosita in diversele bucatarii de pe Mapamond, de la cele traditionale la cele inovatoare. Totusi, acest sos minunat poate fi folosit si in alte zone de uz casnic. Despre acestea, in materialul de mai jos.

Moduri neconventionale de folosire a maionezei:

Metoda de ingrijire a unghiilor. Unghiile tale sunt fragile si se rup mereu cand ti-e lumea mai draga? Nu e necesar sa cumperi diverse produse de intarire, daca ai un tub de maioneza in casa sau daca te pricepi sa prepari acest sos! Inmoaie degetele in maioneza circa 5 minute. Clateste-te apoi cu apa calduta. Acest tratament scurt iti va intari unghiile, dar va inmuia, in acelasi timp, cuticulele.

Maioneza se foloseste din plin in perioada sarbatorilor de iarna. Daca tii, insa, post, ai nevoie de o maioneza fara oua. Iti prezentam, in acest sens, maioneza din avocado. Se prepara rapid si ofera un gust de neuitat.

Maioneza din avocado. Ingrediente:

– un avocado copt si moale (250 grame);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salata de cartofi poate parea o reteta saraca in ingrediente. Nu si aceasta! In opinia multor bucatari...
Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata...
Exista o serie de alimente, benefice pentru sanatate si in curele de slabire, datorita continutului de nutrienti...
Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt...
In categoria conservelor de toamna, conopida marinata in otet se poate prepara simpla sau in combinatie cu...
Daca sufleul de varza ti-a fost pe plac, incearca si un sufleu apetisant de conopida. Ingrediente: -...