Marar, toxine

Lista articolelor despre marar si toxine pe AflaCum.ro

Articole despre marar si toxine

Citeste cele mai noi articole despre marar si toxine publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre marar si toxine, pe AflaCum.ro!

Anotimpul rece nu aduce doar disconfort termic, ci si o alimentatie mai putin sanatoasa. Pe timpul zilelor reci, acumulam multe toxine prin intermediul hranei, asa ca primavara e necesar un detox. O solutie simpla si foarte eficienta? Salata de castraveti cu marar!

Ingrediente:

- 3-4 castraveti proaspeti;

Mararul este o planta aromatica  folosita la aromatizatea muraturilor, supelor, sosurilor, salatelor si tocanitelor. Poti semana marar incepand cu mijlocul primaverii pana in toamna. Astazi, iti vom prezenta o metoda putin altfel de cultivare a mararului; o metoda care sporeste recolta. Secretul tine de felul cum tratezi semintele inainte de semanare!

Cum sa cultivi mararul. Pasi:

- inmoaie semintele de marar in peroxid de hidrogen(apa oxigenata) pentru o jumatate de ora. Motivul? Semintele sunt acoperite cu un invelis de eter, de aceea germineaza mai greu. Inmuindu-le in peroxid de hidrogen, le vei ajuta sa germineze mult mai repede(in circa o saptamana);

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar , patrunjel si alte plante cu arome unice. Ce te faci, insa, cand acestea se ofilesc si isi pierd mirosul? Probabil, le arunci....Exista, insa, din fericire, o metoda prin care sa pastrezi in stare proaspata, cel putin doua saptamani, verdeturile tale preferate.

Cum sa pastrezi verdeata proaspata mai mult timp:

- indeparteaza frunzele vestejite si tulpinile lezate;

Mararul este o planta aromatica anuala, folosita la aromatizatea muraturilor, supelor, sosurilor, salatelor si tocanitelor. Iata cum se cultiva acesta:

1. Semanarea mararului:

• Alegeti un teren care se bucura de lumina soarelui 6-8 ore pe zi.

Mararul este o verdeata extrem de folosita in bucataria romaneasca si nu numai. Nu e o planta doar gustoasa, ci si sanatoasa, fiind foarte importanta in tratarea multor boli. Daca vrei sa slabesti rapid dar fara sa riscuri majore, ai la indemana dieta cu suc de marar.

Dieta cu suc de marar. Ce trebuie sa faci:

- amesteca o mana de frunze proaspete de marar cu 7 linguri de apa.

Cele mai multe gospodine din Romania obisnuiesc sa congeleze verdeata pentru a o putea folosi peste iarna. Un obicei foarte bun, daca este aplicat corect. Conform studiilor, nu trebuie sa te feresti de mararul(patrunjelul) congelat, deoarece acesta isi pierde foarte putin din proprietati prin inghetare.

Hai sa vedem cum trebuie congelata verdeata pentru a te putea bucura de ea cateva luni:

- renunta la depozitarea in pungi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Toxinele sunt substanta toxice elaborate de catre anumite microorganisme si responsabile de capacitatea acestora de a provoca...
Ficatul este un organ vital, responsabil cu digestia, metabolismul, imunitatea si stocarea de nutrienti necesari supravietuirii organismului. ...
Usturoiul este un superaliment, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism si implicit la detoxifierea acestuia, avand...
Desi majoritatea gospodinelor il folosesc la ciorbe, salate sau la prepararea diverselor antreuri, cum ar fi oua...
Tarta cu spanac, branza si marar este o reteta usor de preparat, iar rezultatul este de-a dreptul...
Burta si colaceii care se depun pe abdomen in urma acumularii excesului de grasime sunt o problema...