Mazare, sufleu mazare

Lista articolelor despre mazare si sufleu mazare pe AflaCum.ro

Articole despre mazare si sufleu mazare

Citeste cele mai noi articole despre mazare si sufleu mazare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mazare si sufleu mazare, pe AflaCum.ro!

Aceasta reteta poate fi preparata pe tot parcursul anului deoarece in lipsa la mazare pastai se poate folosi mazarea conservata.

Ingrediente:

- 500 grame mazare verde boabe,
- 3 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- 1/2 ceasca lapte sau apa,
- 2 linguri branza,
- 3 oua,
- sare.

Supa de mazare este excelenta indiferent de sezon. Poate fi racoritoare si usoara vara, dar, la fel de bine, te poate incalzi in zilele geroase. Reteta de astazi e simpla si ofera un gust de neuitat. In 20 minute, vei avea pe masa o supa pe care o vor adora si cei mai mofturosi membri ai familiei/prieteni.

Supa de mazare: Ingrediente:

- o conserva de mazare verde;

Mazarea dulce este inrudita cu mazarea obisnuita, ambele facand parte din specia Pisum sativum, familia Fabaceae. Aceasta leguminoasa comestibila creste bine in sol afanat si in lumina soarelui. Este foarte sanatoasa, continand albumine, vitamina C, vitamine din grupa B, potasiu, fosfor, magneziu si calciu.

Cum sa cultivi mazare dulce. Obtinerea rasadurilor:

1. Cumpara seminte. Poti planta semintele(boabele de mazare) in tavi speciale, in interior, pentru ca mai apoi sa transplantezi rasadurile in gradina. Gasesti seminte in magazinele de casa si gradina. Mazarea dulce clasica produce flori parfumate. In schimb, soiurile Spencer au culori stralucitoare, dar mai putina mireasma. Le vei gasi in nuante de roz, violet, albastru, alb si rosu.

Astazi, iti prezentam o reteta usor de pus in practica, care iti va oferi un gust de neuitat. Ne referim la pasta de mazare, tartinabila, ideala ca aperitiv.

Ingrediente:

- 500 g de mazare;

Supa de mazare si menta are un gust aparte si se prepara relativ repede: cam intr-o jumatate de ora. Poate fi consumata oricand, insa e indicata mai ales in sezonul cald, cand canicula ne da atatea batai de cap.

Ingrediente:

- 300 g de mazare;

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Mai jos iti prezentam o lista cu legumele si fructele care rezista cel mai bine procesului de congelare:

1. Morcov. Da morcovii pe razatoarea mare, pune-i intr-o punga ermetica si introdu-i in congelator. In cazul in care vrei sa faci un amestec de legume, toaca morcovii cubulete, opareste-i si dupa ce se racesc baga amestecul la congelator.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ca sa fie gata, mazarea verde trebuie sa fiarba aproximativ 30 de minute la foc iute. Ingrediente: ...
O mancare de legume consistenta, care poate fi consumata si de vegetarieni este mancarea de dovlecei cu...
Mazarea verde pastai este o reteta de vara usor de preparat. Ingrediente: - 1 kg mazare pastai,...
Puiul cu mazare pastai este la fel de gustos ca si carnea de pui cu fasole pastai. ...
Preparata sote sau combinata cu pui, mazarea este o leguma apreciata pentru gustul sau deosebit. Ingrediente: -...