Menta, ardei iute

Lista articolelor despre menta si ardei iute pe AflaCum.ro

Articole despre menta si ardei iute

Citeste cele mai noi articole despre menta si ardei iute publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre menta si ardei iute, pe AflaCum.ro!

Soarecii de casa sunt mereu acolo unde se afla...o casa, evident. Sunt stricatori si se inmultesc repede, fiind un pericol pentru sanatate. Daca ajung in locuri cu alimente, pot raspandi boli grave la om!

Cauti solutii pentru a scapa de rozatoarele care distrug in gospodarie? Nu fugi la cabinetul veterinar pentru a cauta diverse otravuri, foarte toxice pentru om si alte vietati din curte! Poti prepara acasa solutiii naturale, fara efecte adverse.

1. Spray. Un amestec foarte puternic, desi nu e toxic! In aceste conditii, poarta ochelari si manusi de protectie atunci cand il prepari.

Ceaiul de menta este o bautura delicioasa si relaxanta, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Indiferent daca il prepari din frunze proaspete sau din pliculete, ceaiul de menta va fi gata in cateva minute. Ceaiul de menta este excelent atat in sezonul rece, cand il vei consuma fierbinte, cat si in sezonul cald, cand menta din ceaiul racit va oferi o binevenita senzatie de racorire.

Ceai de menta din frunze proaspete. Ingrediente pentru o cana:

- 9-10 frunze de menta;

Lichior de menta! Suna tentant, banuim, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos. Si da! Poti pregati aceasta licoare acasa! Vei obtine o bautura racoritoare si mai ales sanatoasa! Sa dam drumul retetei!

Cum sa faci lichior de menta. Ai nevoie de:

- 100 grame de menta proaspata(crengute)

Exista cateva metode prin care sa pastrezi frunzele de menta proaspete cat mai mult timp. Cea mai usoara si eficienta cale este sa le pui in apa, exact asa cum procedezi cu florile. Daca ai taiat, deja, tulpinile, poti obtine rezultate foarte bune si congelandu-le.

Metoda I. Conserva lastari de menta in apa

1. Spala menta cu atentie.

Ardeiul iute nu lipseste din gradina unui gospodar roman. Indiferent de soi, romanul adora sa consume ardei iuti, fie in stare naturala, fie la conserva, in lunile reci de iarna. SI bine face, pentru ca ardeii iuti sunt foarte sanatosi, actionand ca un antioxidant natural.

Cum sa cultivi ardei iuti. Conditii de plantare:

- temperatura solului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 17 Grade Celsius, pentru ca rasadurile sa se dezvolte cum trebuie;

Picioarele sunt esentiale pentru deplasarea independenta a omului. Nu e singura functie a lor, insa. Picioarele sunt conectate la restul organismului. Fiecare picior contine 72 000 terminatii nervoase care corespund anumitor zone! Din pacate, pe masura ce imbatranim, circulatia periferica nu mai e la fel de buna. Astfel, uneori simti ca iti e mai frig la picioare decat in mod obisnuit.

Circulatia periferica scade in intensitate cu trecea anilor. Imbatranim, iar sangele nu mai circula la fel. Asadar, cum spunem noi, romanii, trebuie sa gasim metode pentru a pune sangele in miscare. Daca, spre exemplu, nu iti poti incalzi picioaele inainte de somn, ar fi bine sa aplici un truc pe baza de ardei iute.

Explicatie. Ardeiul iute iti poate incalzi, asadar, picioarele. Toti ardeii iuti contin capsaicina(alcaloid care imprima gustul iute). Cand mananci alimente care contin acest ingredient, circulatia sangelui creste si simti o senzatie de caldura in tot corpul. De asemenea, atunci cand ardeiul iute vine in contact cu pielea, el determina dilatarea vaselor de sange, favorizand fluxul sanguin suplimentar si oferind caldura in zona respectiva. Senzatia se poate instala rapid sau treptat. Important este ca nu mai suferim de frig si ne putem odihni cum trebuie!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam reteta unui tonic cu rol de antibiotic pe care oamenii il folosesc inca din...
Astazi, iti prezentam o reteta speciala de limonada, de care sa te bucuri in zilele caniculare. Este...
Ardeii din gradina ta superba, fie ca sunt grasi, iuti sau kapia, nu sunt ocoliti de bolile...
Paianjenii isi fac loc in orice casa, fie ca ne place sau nu. Pentru unii, aceste arahnide...
Depresia reprezinta o stare patologica care se manifesta prin lipsa poftei de viata, descurajare, mahnire, ganduri negative....
Uleiul de menta are numeroase intrebuintari. Poate fi folosit pentru a adauga aroma bauturilor sau alimentelor, pentru...