Mucegai, ecoli

Lista articolelor despre mucegai si ecoli pe AflaCum.ro

Articole despre mucegai si ecoli

Citeste cele mai noi articole despre mucegai si ecoli publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mucegai si ecoli, pe AflaCum.ro!

Se presupune ca masina de spalat haine este cel mai curat obiect electrocasnic, insa aceasta gazduieste, de fapt, bacterii, germeni si mirosuri neplacute. Iata care sunt pericolele nebanuite ale masinii de spalat haine:

1. Mucegaiul poate aparea in masinile de spalat, cu incarcare frontala, pe cauciucul de etansare a usii si chiar pe peretii interiori ai masinii,  sub forma de pete negre, ce se pot trasnfera pe rufele proaspat spalate. Cereti ajutorul unei persoane specializate, daca va confruntati cu aceasta problema.

2. Infestarea cu E. Coli este o chestiune foarte serioasa, ce poate afecta alte tipuri de rufe, spalate impreuna cu lenjeria intima, deoarece urmele de materii fecale ofera un mediu propice acestui fapt alarmant. Asadar este foarte important sa spalati, intotdeauna separat, lenjeria intima.

Daca hainele au inceput sa miroasa a mucegai sunt sanse mari sa fie infestate cu spori de mucegai. Se intampla atunci cand tii mult timp imbracamintea in conditii de umiditate(intr-un dulap sau chiar in masina de spalat). Din fericire, poti omori mucegaiul cu produse de uz casnic, precum otet, bicarbonat de sodiu sau borax.

Cum sa scoti mucegaiul din haine. Spalare:

1. Alegerea unui produs de uz casnic antimucegai. Hainele cu un miros usor de mucegai pot fi tratate folosind un produs de uz casnic obisnuit, netoxic. Aceasta metoda este cea mai buna si pentru tesaturile delicate care nu pot fi albite. Hainele vor continua sa miroasa atata timp cat sporii de mucegai nu sunt omorati. Cauta prin casa unul dintre urmatoarele produse: otet alb, bicarbonat de soiu, borax. Toate sunt eficiente impotriva mucegaiului.

Igrasia e un fenomen ce se manifesta printr-o umezeala persistenta a peretilor de zidarie ai unei constructii, din cauza apei retinute in porii materialelor din care sunt executati peretii respectivi. Din pacate, igrasia e periculoasa pentru sanatate!

Ce boli poate declansa igrasia:

- iritatii ale gatului, ochilor, nasului. Cele mai frecvente probleme sunt alergiile si iritatiile gatului, nasului si ochilor.

Mucegaiul negru se poate instala chiar si in cele mai curate si bine intretinute case. E periculos pentru caile respiratorii, in cel mai nedorit caz, putand sa duca la pneumonie! De aceea este bine sa inveti cum sa il anihilezi inainte de a se imprastia in toata casa!

Daca ai, deja, invazie de mucegai in locuinta, e mai bine sa ceri ajutorul unei firme specializate in distrugerea mucegaiului.

Pe termen scurt si pentru zone mai putin extinse, ai la indemana cateva remedii naturale pentru eradicarea mucegaiului negru. Iata care sunt acestea:

Multi romani inca mai usuca hainele pe caloriferele calde, nestiind sau ignorand faptul ca acest obicei e un pericol pentru sanatate. Despre ce este vorba, mai exact? Va explicam in cele ce urmeaza.

Riscuri. Prin uscarea hainelor pe calorifer poti raspandi mucegaiul in casa! Iar aceste ciuperci iti pot imbolnavi incet si sigur organismul! Infectiile respiratorii si pulmonare sunt principalele afectiuni pe care ti le poate transmite mucegaiul.

Probleme mai mari au pacientii cu astm(tuse si dificultati de respiratie). In cazul persoanelor cu un sistem imunitar slabit, cum ar fi pacientii cu cancer tratati cu chimioterapie si pacientii cu SIDA cat si cei cu boli autoimune, ciuperca respectiva poate provoca aspergiloza pulmonara. Este o afectiune care poate provoca leziuni pulmonare incurabile si uneori fatale .

Igrasia e un fenomen ce se manifesta printr-o umezeala persistenta a peretilor de zidarie ai unei constructii, din cauza apei retinute in porii materialelor din care sunt executati peretii respectivi. 

Igrasia poate deveni o problema enorma pentru locuinta ta! Netratata se poate tranforma usor in mucegai! Mirosul de igrasie este, de asemenea, nesanatos pentru organismul tau, putand sa provoace boli respiratorii si cardiovasculare!

Nu confunda igrasia cu condensul! Nu fiecare perete umed sufera de igrasie. Atat igrasia, cat si condensul sunt caracterizate prin umezeala. Diferenta? Igrasia este permanenta, iar condensul, temporar. In scurt timp, igrasia se va transforma in mucegai! Iar de mucegai nu vei scapa, tratand problema superficial! Inlaturand mucegaiul cu o carpa uscata de pe zid sau vopsind, din nou, peretele, nu rezolvi mai nimic! Nu o sa mai vezi ceva vreme mucegaiul pe suprafata zidului, dar el continua sa se dezvolte in interiorul acestuia, eliminand prin stratul de vopsea spori care pastreaza, in continuare, in locuinta un climat nociv.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa