Muraturi, pepene

Lista articolelor despre muraturi si pepene pe AflaCum.ro

Articole despre muraturi si pepene

Citeste cele mai noi articole despre muraturi si pepene publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre muraturi si pepene, pe AflaCum.ro!

Orice gospodina isi face timp pentru a pune muraturile. Varza, gogonelele si castravetii se afla printre clasicele legume din butoi. Pe langa acestea, poti adauga si alte bunatati, cum ar fi pepenele verde. Daca nu stii reteta de conservare la saramura pentru pepene, astazi iti dam o mana de ajutor.

Metoda 1. Pepeni intregi la butoi

Ai nevoie de:

Muraturile, in special varza murata, trebuie pregatite si pastrate cu atentie! Altfel, se va produce o zeama ingrosata, vascoasa, numita in popor floare, zeama intinsa sau muraturi baloase. Se modifica in rau si gustul muraturilor. Pentru a evita aceasta neplacere trebuie sa urmezi cativa pasi simpli, dar importanti.

De ce fac muraturile si varza floare:

- sare insuficienta sau nepotrivita in saramura. Nu folosi niciodata sare iodata, ci doar sare grunjoasa!

Pepenele verde, cunoscut si ca pepene rosu, este un deliciu, mai ales in sezonul cald. Suntem convinsi ca te delectezi frecvent cu acest fruct minunat, cel putin in zilele toride. De asemenea, credem ca arunci coaja pepenelui. Te sfatuim sa n-o mai faci! Poti prepara deserturi fantastice din ea!

Cum sa folosesti coaja de pepene verde:

1. Suc. Poti prepara, evident,a cest suc din fructul pepenelui. Daca nu ti-a ramas , insa, miez, poti folosi coaja pentru a obtine sucul racoritor! In plus, coaja de pepene contineo multime de nutrienti, deci este foarte sanatoasa! Nu uita sa speli bine coaja de pepene inainte de a o da prin storcator!

Romanii sunt mari amatori de muraturi. Gogonelele si castravetii sunt pe lista favoritelor, insa exista si alte legume si fructe care pot fi conservate cu succes. Iata care sunt acestea.

Pepene. Multi romani din zonele rurale aleg sa mureze pepene. Si bine fac, deoarece gustul e desavarsit. Pepenele se mureaza alaturi de legume folosite in mod traditional. Alege pepeni mici pe care sa-i poti mura intregi sau felii. Fa saramura din apa si sare. Asaza pepenele si celelalte legume in borcan. Nu uita de condimente(usturoi, boabe de mustar, de piper, de ienibahar). La final, pune deasupra cateva crengute de visin.

Pere. Alaturi de pepene, perele au mare succes cand vine vorba de muraturile romanilor. Pentru conservarea acestor fructe ai nevoie de: 500 g de otet, 250 g de apa, 250 g de zahar, 3 batoane de scortisoara, 3 bucati de anason stelat, 2 linguri de sare, o ceapa alba mica, ½ ardei iute, o telina mica, 3 pere mari, 3 fire de rozmarin proaspat.

Sezonul pepenelui continua! Iti prezentam, astazi, o reteta care combina delicios pepenele rosu(verde) cu branza. Aceasta salata minunata se prepara in doar cateva minute.

Ingrediente salata de pepene rosu cu branza:

- 2 felii de pepene rosu;

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Astazi, iti propunem o dieta scurta! Dureaza 5 zile si te ajuta sa dai jos 5 kilograme! E vorba de dieta pe baza de pepene galben.

Ziua I:

- mic dejun - o jumatate de pepene galben, un iaurt dietetic cu 20 g de fulgi de ovaz;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pepenele verde e delicios si foarte sanatos. Bine, gustul e minunat, daca fructul e copt. Altfel, o...
Muraturile sunt asociate sezonului de iarna. Asta, in special, pentru ca se pun la conservat toamna, fiind...
Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului. ...
De Craciun si de Revelion multi oameni au tendinta sa consume alcool peste masura. Fie ca bei...
Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt...
Conopida cu morcovi in saramura se pune la borcan sau in butoi incepand cu luna octombrie, cand...