Nastere, autism

Lista articolelor despre nastere si autism pe AflaCum.ro

Articole despre nastere si autism

Citeste cele mai noi articole despre nastere si autism publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre nastere si autism, pe AflaCum.ro!

Desi nu se cunosc cu exactitate motivele pentru care unii copii se nasc cu autism, iar numarul baietilor afectati de aceasta afectiune este mult mai mare comparativ cu al fetelor, specialistii recomanda parintilor sa nu se grabeasca cu conceperea unui bebelus imediat dupa nasterea primului copil.

Conform savantilor americani, intre frati trebuie sa existe o diferenta de minim doi ani, timp in care corpul mamei se reface complet dupa sarcina.

Dupa ultimele cercetari, mamele care raman insarcinate in decurs de un an de la ultima nastere risca sa aiba un copil autist. Copiii in cauza prezinta o tripla predispozitie la autism fata de cei nascuti de 2-4 ani distanta dupa fratii lor.

Aceasta concluzie s-a tras dupa ce oamenii de stiinta au realizat un studiu pe circa 600000 de familii. In plus, copiii predispusi la autism se nasc adesea prematur, au o greutate mai mica, iar creierul lor, dar si alte organe vitale pot fi incomplet dezvoltate.

Lichidul amniotic este un lichid limpede, galben, aflata in sacul amniotic(locul unde se dezvolta fatul). In primele saptamani de sarcina, lichidul amniotic consta in mare parte din apa. Treptat, continutul se schimba incluzand nutrienti, hormoni, anticorpi si urina fetusului.

Lichidul amniotic se gaseste in primele 12 zile de la conceptie in sacul amniotic, o punga formata din doua membrane, amniosul si corionul. Lichidul inconjoara fatul din in uter. Acesta are multe functii importante si este vital pentru dezvoltarea sanatoasa a fatului(il hraneste si il protejeaza). Totusi, in cazul in care cantitatea de lichid amniotic din interiorul uterului este prea mica sau prea mare, pot aparea complicatii.

Pe scurt despre lichidul amniotic:

Sarcina poate reprezenta un amalgam de emotii, deoarece este un proces dur, dar si uimitor, in acelasi timp. Femeile nu doar ca trec prin multe incercari in cele 9 luni de sarcina, insa trebuie sa se ocupe si de intregul proces de nastere. In cinematografie, mai ales la Hollywood, acest fenomen nu este tratat cu acuratete. Altfel spus, ni se prezinta tot felul de elemente incorecte legate de catre o femeie insarcinata/ o femeie care abia a nascut.

Conceptii gresite despre sarcina. Le-am vazut cu totii in filme:

1. Viitoarea mamica urla in timp ce naste. Fara indoiala ca nasterea este dificila si infricosatoare. Filmele, insa, transforma acest proces intr-un moment aproape horror, de parca femeia care naste ar fi supusa unui exorcism. In realitate, asa ceva se intampla rar spre deloc. Asta pentru ca medicii sfatuiesc viitoarele mamici sa nu tipe in timpul nasterii, deoarece nu vor face decat sa ingreuneze impingerea fatului spre exterior. Imagineaza-ti ca esti constipata! E aproape imposibil sa tipi si sa impingi in acelasi timp! In plus, este epuizant si iti consuma energia necesara pentru a naste.

Pentru un adult cu ADHD, mentinerea unui ritm lent si constant este o adevarata provocare. In mintea unei persoane care sufera de o anumita forma de ADHD, exista o multime de lucruri ce trebuie facute, dar putin timp la dispozitie! Acest fenomen impovareaza creierul si poate duce la epuizare. Asadar, trebuie sa incerci sa incetinesti efectiv creierul si sa faci lucrurile rand pe rand. Iata un ghid care, cu siguranta, te poate ajuta atat daca esti suferind de AHDH, cat si daca ai grija de o persoana care sufera de aceasta afectiune.

INCETINIREA INSTANTANEE A CREIERULUI:

1. Pune stop. Cand simti ca totul se accelereaza, opreste tot ceea ce faci. Lasa gadgeturile si orice alt aparat electronic deoparte. Daca este necesar, mergi intr-o alta camera sau intr-un loc linistit din apropiere. Respira adanc si lent . Inchide ochii. Intinde gatul, spatele, bratele si picioarele. Incearca sa te relaxezi.

Viata unei femei se schimba radical, dupa nastere, deoarece trebuie sa-si asume responsabilitatea atat pentru ea, cat si pentru copil. Putini stiu ca apar modificari majore in corpul unei tinere mame! Si asta deoarece celulele nou-nascutului pot ramane in organismul mamei pentru toata viata!

Ce modificari fascinante apar in corpul unei femei care abia a nascut:

1. Se schimba vocea. Vocea unei femei care nastese schimba - devine mai slaba(moale) si mai monotona. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea din Sussex. Abia la un an dupa nastere, vocea mamicii revine la frecventa initiala. Specialistii sugereaza ca aceste modificari sunt cauzate de modificari hormonale. Practic, nivelul hormonilor sexuali scade drastic, dupa nastere si poate afecta corzile vocale. Inaltimea maxima a vocii unei femei care a nascut scade la 44 Hz.

Dieta estea dificila, in orice moment, d-apai dupa o nastere. Provocarea este dublata de felul in care femeia lauza reuseste sa isi revina fizic si mental, de felul in care se recupereaza. 

Dieta dupa nastere. Aspecte cele mai importante. Tine cont ca de starea ta de sanatate depinde si cea a bebelusului. Iar daca reusesti sa alaptezi, iti iei de pe cap o mare grija.

Dieta dupa nastere. Diversitate alimentara. Pentru a alapta cu succes si sanatos, e indicat sa mananci diversificat, pentru a asigura necesarul nutritiv atat pentru tine, cat si pentru copilul tau. Sigur ca organismul tau e construit pentru a oferi imediat din propriile rezerve si a le trece in lapte, acoperind astfel necesarul nutritiv pentru bebe. Asta inseamna, insa, ca organismul tau va avea de suferit, in cazul in care nu te hranesti cum trebuie.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Abia ai devenit tatic? Probabil, e cel mai fericit moment din viata ta. Nu uita, insa, un...
Ai hotarat sa devii mama, desi ai atins pragul celor 40 ani? Se poate, desi nu va...
Copiii cu autism nu sunt, in general, agresivi, iar daca dezvolta acest comportament, la un moment dat,...
Viitoarele mame trebuie sa se pregateasca, pentru venirea pe lume a unui copil, din punct de vedere...
Iata cateva informatii cu privire la modul in care se cronometreaza contractiile la nastere: In primul...
Iata cateva modalitati prin care puteti sa scapati de kilogramele in plus acumulate in timpul sarcinii: ...