Organism, schimbari organism

Lista articolelor despre organism si schimbari organism pe AflaCum.ro

Articole despre organism si schimbari organism

Citeste cele mai noi articole despre organism si schimbari organism publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre organism si schimbari organism, pe AflaCum.ro!

Evolutia sociala ar trebui sa aduca si evolutie fizica. Se intampla, insa, acest fenomen? Si da. Si nu. Exista schimbari pozitive, dar si unele nedorite. Despre acestea, in articolul de mai jos.

Schimbari dorite si nedorite ale organismului:

Pistrui in locul protectiei solara. Pistruii apar atunci cand o persoana petrece mult timp la soare, dar dispar atunci cand nu exista expunere masiva la ultraviolete, iar pielea poate sintetiza vitamina D. In prezent, pistruii sunt vazuti la mai multe persoane, indiferent de culoarea pielii si a parului lor. Vorbim mutatia geneteica ce i-a ajutat pe stramosii nostri sa traiasca in teritorii unde soarele aparea putin in timpul iernii si din belsug pe timp de vara. In zilele noastre, pistruii continua sa fie un scut impotriva razelor solare.

Organismul uman nu conteneste sa ne surprinda. El e capabil de actiuni pe care nu le credeam vreodata posibile, de la embrionul care are darul de a-si vindece mama, pana la capacitatea uriasa de stocare a creierului, echivalentul a circa 3 milioane de ore fara oprire de transmisie in regim YouTube!

Corpul uman este fascinant. Stiai ca...

1. Creierul uman produce suficienta electricitate pentru a aprinde un bec mic. Creierul are aproximativ 100 de miliarde de celule(neuroni). Cand ne miscam, vedem, gandim, visam sau radem, semnalele electrice si substantele chimice se intrec intre miliarde de neuroni pe aceasta autostrada neuronala. Iar daca un neuron produce o cantitate foarte mica de electricitate, in schimb toti neuronii impreuna pot crea suficienta electricitate pentru a aprinde un bec cu putere redusa.

Organismul uman este capabil sa se adapteze la o multime de schimbari! Putem, de exemplu, sa pierdem mai multe multe organe si sa functionam, totusi, in mod corect, cu exceptia situatiei in care pierderile sunt simultane! Chiar si cand pierdem parti ale corpului cu roluri importante, de obicei exista macar o solutie, cum ar fi suplimentele alimentare(vitamine) introduse in dieta.

Iata o lista de parti ale corpului fara care putem supravietui:

1. O nara. Nasul nostru are doua orificii, cunoscutele nari. Acestea sunt separate printr-un sept. Narile trec prin ceea ce se numeste ciclu nazal, un fenomen prin intermediul caruia una dintre nari lucreaza mai mult decat cealalta. La cateva ore, trecem de la respiratia printr-o nara la alta, datorita umflaturilor tesuturilor din interior. Este important ca o nara sa treaca printr-un flux de aer mai mic decat cealalta. Astfel, ne pastram mirosul la cel mai inalt nivel.

Fiecare emotie puternica, traire, sentiment accentuat provoaca modificari la nivelul organismului. De aceea in popor exista expresii precum negru de suparare, am inima amara, in culmea fericirii sau imi crapa capul de nervi. Orice emotie se resimte undeva in corpul uman.

Emotiile reprimate imbolnavesc organismul. Emotiile neprocesate , neeliberate devin daunatoare mai devreme sau mai tarziu. Energia creata de acestearamane blocata in interior si se poate manifesta prin tensiune musculara, durere sau alte boli.

Harta emotiilor. Unde se resimte fiecare traire in parte? Un stiud creat de cativa cercetatori finlandezi a scos la iveala o harta a emotiilor. Mai exact, fiecare traire se manifesta destul de precis intr-o zona a corpului. Cum s-a ajuns la rezultat? Au fost puse in practica 5 experimente online cu sute de participanti din medii culturale diferite. Respondentii au fost expusi la stimuli care sa genereze anumite sentimente. De asemenea, li s-a cerut participantilor sa identifice care dintre regiunile organismelor lor s-au simtit active si care nu in prezenta declansatorilor emotionali. Concluzia a fost ca tiparele senzatiilor corporale erau in concordanta cu toate sentimentele testate! Mai exact, harta anatomica pe care au descoperit-o oamenii de stiinta este generala!

Organismul uman este un sistem foarte complex, in care totul este conectat intr-un fel. De aceea, atunci cand o parte a corpului nu functioneaza normal, apar semne si in alte parti ale organismului, ca o avertizare! Din fericire, ne sta in putere sa recunoastem aceste indicii si astfel sa rezolvam problema!

Cum sa iti cunosti organismul. Tine cont de aceste semne:

Porozitate crescuta/scazuta a parului. Taie o mica suvita de par si pune-o intr-un pahar cu apa. Daca suvita ajunge pe fundul paharului, porozitatea ta este foarte mare. Asta inseamna ca parul tau absoarbe rapid fiecare produs pe care il folosesti. Totusi, exista tendinta de a se usca si de a se increti Pentru a trata porozitatea ridicata , ai nevoie de produse cu ingrediente mai grele, cum ar fi uleiurile si unturile . De asemenea, poti folosi un tratament de conditionare profunda in rutina saptamanala. Daca firele plutesc la suprafata, inseamna ca ai porozitate scazuta. Cuticulele stau lipite una de alta, ceea ce face ca parul sa se usuce extrem de greu şi sa fie dificil de aranjat. Nu are multa elasticitate sau volum. Daca firele de par nu au ajuns pe fundul paharului, dar nu plutesc la suprafata, inseamna ca ai porozitate normala. Cuticulele sunt putin inclinate, iar parul este usor de manevrat.

Organismul uman e fascinant si inca misterios din multe puncte de vedere. Oamenii de stiinta incearca sa caute cat mai multe raspunsuri, iar noutatile sunt, de cele mai multe ori, uimitoare. De fapt, exista descoperiri nu chiar recente despre organismul uman pe care, totusi, putini dintre noi le stim. Despre acestea, in materialul urmator.

9 lucruri fascinante despre organismul uman:

Efectul Pinocchio este real. Acest cunoscut personaj pare ca a fost creat in jurul unui sambure de adevar. Cercetarile au confirmat ca minciuna se reflecta efectiv pe fata omului. In acele momente lipsite de sinceritate, temperatura nasului nostru si a zonei din jurul ochilor creste si astfel pielea se inroseste.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Organismul uman este ca un ceas mecanic ce functioneaza fara probleme cand toate piesele sunt in perfecta...
Digestia este procesul de descompunere a alimentelor ingerate in componente simple, care pot fi absorbite de catre...
Metalele grele se formeaza in mod natural in scoarta teresta si se raspandesc in mediul inconjurator, din...
Inflamatia este modalitatea prin care sistemul imunitar lupta impotriva stimulilor daunatori, fiind de doua feluri: benefica, ce...
Magneziul este un mineral esential in orice alimentatie sanatoasa. Studiile arata ca multi oameni nu consuma cantitati...
Detoxifierea este un proces de indepartare a substantelor toxice din organism. Exista de mult timp o serie...