Oua, oua prajite

Lista articolelor despre oua si oua prajite pe AflaCum.ro

Articole despre oua si oua prajite

Citeste cele mai noi articole despre oua si oua prajite publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre oua si oua prajite, pe AflaCum.ro!

Micul dejun reprezinta, conform specialistilor, cea mai importanta masa a zilei. Mananci sanatos si consistent de dimineata, iti merge bine toata ziua, iar riscurile acumularii de kilograme in plus scad vertiginos. Foarte multi romani consuma la micul dejun oua prajite. Nu e un obicei alimentar nociv, daca stii sa prepari ouale. Pentru verificare, citeste randurile de mai jos.

Cum sa prajesti ouale in mod corect:

- temperatura de prajire trebuie sa fie de minimum 75 grade Celsius. In caz contrar, agentii patogeni nu vor fi distrusi, iar sanatatea iti este pusa in pericol.

Micul dejun este foarte important! In functie de modul in care te hranesti de dimineata, iti poti asigura o zi plina de energie sau una de cosmar. Asadar, mananca bine si sanatos! Te ajutam cu o reteta la care nu vei mai renunta dupa prima incercare!

In genere, oamenii fac oua prajite sau fierte. Dar ce ai zice daca ti-am spune ca poti praji ouale...in apa? Iata ce trebuie sa faci:

- sparge ouale intr-o tigaie, exact asa cum procedezi cand le prepari prajite.

Cei mai multi dintre noi cumparam oua, fara sa stim daca sunt sau nu de calitate. Cele mai sanatoase oua sunt cele de tara, deoarece gainile din gospodarii nu sunt expuse la stres precum cele din crescatorii. Astazi, vom vorbi despre un alt detaliu caruia putine persoane ii dau atentie: diferenta dintre oul alb si cel maroniu.

Oul alb este facut de gainile albe. Daca oul respectiv are o coaja dura, inseamna ca e facut de o gaina tanara.

Oul maroniu este facut de gaina bruna/roscata, care , din cand in cand, poate face si oua cu coaja alba. Oul cu coaja maronie este, conform specialistilor, mai bogat in acizi omega-3 decat cel alb.

Gainile tale dragi s-au apucat de spart si consumat oua? Se poate intampla din greseala sau din cauze de spatiu sau alimentatie. Oricare ar fi cauza, trebuie sa iei masuri. Altfel, gainile se vor obisnui sa manance ouale si vor fi greu de stopat.

De ce mananca gainile ouale din cuibar?

1. Alimentatie necorespunzatoare. Anumite neajunsuri nutritionale sua hrana prea putina pot determina gainile sa manance ouale din cuibare. Furajele pentru gaini trebuie sa contina circa 15% proteine. E nevoie, de asemenea, de un supliment de srot de soia/floarea-soarelui. Valorile nutrivite difera, evident, in functie de rasa de gaini. De exemplu, o gaina iuatoare are nevoie de circa 135-160 grame de furaj combinat.

Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la pateurile foietate cu ceapa si oua; o minunatie care se face inca de pe vremea bunicii! 

Cum sa faci pateuri foietate cu umplutura de ceapa verde si oua. Ingrediente pentru aluat:

- 750 grame de faina;

Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta, iti propunem o metoda de vopsire 100% naturala, fara coloranti chimici. Cojile de ceapa si ceaiul de hibiscus sunt la baza! 

Cum sa obtii oua marmotate. Ingrediente:

- 6 oua albe;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vopsirea oualor reprezinta o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt...
Vrei sa scoti puisori de gaina si nu prea ai experienta? Nimeni nu s-a nascut invatat. Pentru...
Inca mai vopsesti ouale cu colorant sintetic? E destul de nesanatos. Ar trebui sa incerci metode naturale...
Vopsirea oualor este o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt...
Arunci cojile de oua? Nu o mai face, mai ales daca locuiesti intr-o zona rurala, in care...
Frittata este o reteta italiana care, de obicei, contine carne si oua. O poti compara cu omleta,...