Oua, prajitura cea mai simpla

Lista articolelor despre oua si prajitura cea mai simpla pe AflaCum.ro

Articole despre oua si prajitura cea mai simpla

Citeste cele mai noi articole despre oua si prajitura cea mai simpla publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre oua si prajitura cea mai simpla, pe AflaCum.ro!

Iti vine sa crezi ca o prajitura poate avea doar doua ingrediente si se poate prepara in numai o jumatate de ora? Ei bine nu e o gluma. Aceasta delicatesa exista. Iti prezentam reteta in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

- 4 oua mari;

O bautura de casa e de preferat, intotdeauna, in detrimentul uneia din comert, indiferent ca vorbim despre una racoritoare sau despre una pe baza de alcool. Azi, iti vom prezenta o reteta simpla, dar speciala. Este vorba despre lichiorul de oua. Probabil ca ai auzit de aceasta licoare, insa la fel de probabil nu stiai ca se poate face in casa.

Ingrediente:

- 400 grame de lapte condensat;

Salata de boeuf este, cu siguranta, una dintre mancarurile preferate ale romanilor, mai ales la mesele festive. Orice gospodina a facut macar o data in viata aceasta minunatie romaneasca. Daca inca nu te-ai incumetat sa gatesti salata boeuf, iti oferim astazi o reteta de succes. Urmeaza intocmai pasii si nu vei fi dezamagit/a!

Ingrediente:

- 700 grame de carne de vita (pulpa, muschi);

Frigiderul este prietenul nostru cand vine vorba de alimentatie. In interiorul sau pastram, temporar, majoritatea produselor, daca dorim sa le consumam in stare nealterata. Insa exista si alimente care nu au ce cauta in frigider! Unele se strica la temepraturi scazute, iar altele isi pierd gustul.

Lista alimentelor care nu se tin in frigider:

1. Ouale se mentin ideal la temperatura camerei. In frigider, la rece, coaja oului absoarbe celelalte mirosuri. Astfel, gustul oului va fi influentat negativ.

Micul dejun reprezinta, conform specialistilor, cea mai importanta masa a zilei. Mananci sanatos si consistent de dimineata, iti merge bine toata ziua, iar riscurile acumularii de kilograme in plus scad vertiginos. Foarte multi romani consuma la micul dejun oua prajite. Nu e un obicei alimentar nociv, daca stii sa prepari ouale. Pentru verificare, citeste randurile de mai jos.

Cum sa prajesti ouale in mod corect:

- temperatura de prajire trebuie sa fie de minimum 75 grade Celsius. In caz contrar, agentii patogeni nu vor fi distrusi, iar sanatatea iti este pusa in pericol.

Oul este aliment de baza pe masa oricarui roman. Persoanele care locuiesc in zonele rurale consuma intotdeauna oua sanatoase, provenite de la gaini crescute in libertate, cu hrana sanatoasa. Cei care locuiesc la oras sunt nevoiti, in general, sa cumpere oua din magazine, care, de cele mai multe ori, provin de la gaini bolnave.

Pentru a evita consumul de oua  provenite de la gaini bolnave, trebuie sa cunosti aceste aspecte:

1. Gainile nu sunt vegetariene. O gaina crescuta in libertate are la dispozitie o gama larga de alimente: gandaci, insecte, rozatoare, serpi si tot ceea ce mai pot gasi prin curte si este suficient de lent pentru a putea fi mancat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tortul Dobos e o prajitura minunata cu origini maghiare. Se spune ca ar fi fost inventat de...
Astazi, iti prezentam o reteta foarte cunoscuta printre gospodine, mai ales printre cele din zona Transilvaniei. Ne...
Shakshuka cu vinete este o mancare pe baza de oua si legume, ideala pentru micul dejun. Se...
Micul dejun este foarte important! In functie de modul in care te hranesti de dimineata, iti poti...
Omleta se afla printre alimentele preferate ale romanilor, mai ales cand vine vorba de micul dejun. Astazi,...
Salata bavareza este o speciliatate care-ti va da pe spate oaspetii, indiferent cat de pretentiosi ar fi....