Pasta dinti, alimentatie

Lista articolelor despre pasta dinti si alimentatie pe AflaCum.ro

Articole despre pasta dinti si alimentatie

Citeste cele mai noi articole despre pasta dinti si alimentatie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pasta dinti si alimentatie, pe AflaCum.ro!

Zambetul este cel care iti scoate in evidenta calitati pozitive, cu conditia sa ai o dantura bine ingrijita.

Daca vrei sa zambesti larg, fara sa iti ascunzi anumite imperfectiuni, urmeaza cateva sfaturi simple care te vor propulsa in centrul atentiei atunci cand iti dezvalui dantura de invidiat.

Alegerea pastei de dinti potrivita. In primul rand, o buna igiena orala tine de curatarea dintilor cu o pasta profesionala. Pasta de dinti perfecta lupta impotriva cariilor, albeste dantura si diminueaza sensibilitatea la anumite alimente. Deci, pentru o curatare a dintilor in profunzime trebuie sa folosesti o pasta de dinti care contine peroxid de carbamina, iar pentru dezinfectarea gurii, pasta pe baza de clorhexidina.

Omul modern traieste intr-o societate in care totul se misca intr-un ritm coplesitor. Tocmai de aceea nu e simplu sa duci o viata sanatoasa. Spre exemplu, e posibil sa nu prea ai timp sa gatesti, iar alimentele facute repede si nesanatos pot deveni rapid o ispita. Exista, din fericire, cateva trucuri care te vor ajuta sa reduci/renunti la mancarea nesatoasa, de tip junk food.

Cum sa mananci sanatos cu minimum de efort:

1. Adauga fasole alba in urmatorul smoothie. Cele doua pare ca nu se potrivesc. Nu e deloc asa! Poti completa curcubeul alimentar dintr-un smoothie folosind boabe de fasole. Acestea vor oferi organismului tau multi macronutrienti si proteine. Asadar, data viitoare cand amesteci diferite fructe, nu uita de fasolea magica!

Spalatul pe dinti trebuie sa fie parte din viata noastra cotidiana! O igiena precara a danturii va duce, mai devreme sau mai tarziu, la probleme de sanatate atat la nivelul gurii, cat si la stomac. Pastele de dinti din comert sunt cele mai uzitate, insa, nu sunt chiar cele mai sanatoase. Contin ingrediente destul de toxice precum fluorura de sodiu, triclosanul sau colorantii artificiali. Poti evita, din fericire, acest tip de produse. Foloseste pasta de dinti naturala, pe care o poti obtine foarte simplu acasa!

Cum sa faci pasta de dinti acasa. E natturala, nu face spume(deoarece nu contine sulfat de sodiu), are un gust ok si nu e periculoasa pentru tine sau pentru copiii tai:

Cum sa faci pasta de dinti acasa. Ai nevoie de:

Ai o durere de dinti? Ai suferit o interventie chirurgicala la nivelul gurii? Esti in varsta si dintii nu prea te mai ajuta? Sau poate ai gingiile inflamate? Daca te afli intr-una dintre aceste situatii, cu siguranta ai probleme mari in a te hrani. Astazi, te invatam cum sa mananci atunci cand nu poti mesteca alimentele.

Cum si ce sa mananci cand nu poti mesteca si/sau inghiti:

- consuma alimente cremoase sau lichide – paste, terci, fructe moi si supe trecute prin blender;

Baia ta e plina de lucruri pe care nu realizezi ca ar trebui sa le arunci! Din pacate, nu le dai atentie, dar ele sunt acolo si pot cauza probleme de sanatate. Iata o lista de 11 chestii pe care oamenii le uita, pur si simplu, in baie. Speram ca dupa lecturarea randurilor de mai jos, o sa incepi sa pui ordine printre ele; ba chiar sa arunci elementele nocive sau nefolositoare!

Buretele Lufa. Cu totii, probabil, folosim acest burete la dus. E util si relaxant, insa nu-l uita cu lunile in baie! Specialistii recomanda schimbarea buretelui la maximum 30 zile. Deoarece este tinut in mediu umed, buretele se poate umple de ciuperci precum mucegaiul. Bacteriile pot, de asemenea, coloniza,fenomen ce poate provoca infectii la nivelul pielii. Asadar, nu folosi buretele mai mult de o luna, iar daca acesta emana un miros ciudat/neplacut si s-a decolorat vizibil, arunca-l!

Antibioticele. In primul rand, aceste medicamente nu au ce cauta in baie! Condensul le poate deteriora rapid, iar eficienta va fi scazuta drastic. In plus, antibioticele trebuie aruncate inainte de data expirarii. Pe langa ineficienta, medicamentele trecute pot declansa dezvoltarea rezistentei la antibiotice. Practic, le vei lua degeaba cand vei mai avea nevoie…

Ai auzit, probabil, de Eugenia Davidasvili, cunoscuta ca Djuna (Giuna). Ea a devenit celebra datorita tratamentelor sale foarte eficiente, dar si a acuratetei diagnosticelor sale.

Astazi, o sa va prezentam alimentele intocmai cum le-a clasat celebra Djuna(nascuta in 1949, decedata in 2015). Aceasta a clasificat alimentele in 3 mari categorii:

1. carne, peste, zeama de carne, oua, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminte), vinete.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O viata sanatoasa inseamna, in primul rand, o alimentatie sanatoasa. Daca mananci alimente benefice pentru organismul tau,...
Orice masa ar trebui sa reprezinte un adevarat aliat pentru sanatate. Din pacate, nu prea se intampla,...
Gustarile dintre mese pot atrage dupa sine cresterea in greutate si implicit o serie de afectiuni. Iata...
Poti sa pierzi in greutate si fara sa urmezi o dieta! Pentru asta trebuie sa iti schimbi...
Este foarte important ca alimentatia copiilor sa fie una sanatoasa si echilibrata, pentru ca acestia sa se...
O mare parte din populatie se confrunta cu problema kilogramelor in plus si multi oameni incearca diferite...