Patrunjel, legume

Lista articolelor despre patrunjel si legume pe AflaCum.ro

Articole despre patrunjel si legume

Citeste cele mai noi articole despre patrunjel si legume publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre patrunjel si legume, pe AflaCum.ro!

Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele sunt ieftine si se gasesc pe tarabe din plin.

Ingrediente:

- 1 kilogram de salau;

Patrunjelul este o planta legumicola foarte folosita in bucataria romaneasca, atat pentru frunzele sale, cat si pentru radacina. Dupa umila noastra parere, orice gospodar care are si o palma de pamant ar trebui sa puna macar 2-3 randulete de patrunjel. Recomandam plantarea patrunjelului in cele doua variante ale sale: de frunze si de radacina.

Cum sa cultivi patrunjel in gradina. Patrunjel de radacina:

- seamana patrunjelul in luna martie, intr-o zi placuta, fara precipitatii;

Vrei o gustare delicioasa si usoara de seara? Avem reteta ideala. Ne referim la gogoselele cu legume. Se fac destul de usor si garanteaza desfatarea papilelor gustative in fata tv-ului, vizionand filmul preferat sau emisiunea mult asteptata!

Gogosele cu legume. Ingrediente:

- un ou;

Esti un mic producator de fructe si legume? Daca da, probabil iti castigi existenta din aceasta activitate. O faci, insa, cu eficienta sporita? Ai la indemana un depozit suficient de mare si de bine pus la punct pentru ca marfa sa reziste cum trebuie pana la vanzare? Probabil ca te-ia intrebat deja toate acestea. In cazul in care nu ai gasit un raspuns adecvat, iti dam o mana de ajutor!

Cum sa depozitezi corect fructele si legumele:

Alege un loc pentru depozitare. Spatiul pentru depozitare trebuie sa fie potrivit. Ai avea nevoie de un depozit/camera separata. In cazul in care nu ai la indemana aceasta posibilitate, poti improviza: transforma un spatiu acoperit precum un garaj in depozitul pentru fructe si legume de care ai nevoie. Ideea este sa izolezi bine locul, protejandu-l impotriva umiditatii si a schimbarilor bruste de temperatura.

Patrunjelul se poate pastra si cateva luni bune la congelator. Din pacate, aceasta metoda diminueaza proprietatile patrunjelului cu 15-20%. Exista, insa, o metoda mai eficienta de pastrare a patrunjelului! Timp de o luna il vei putea folosi fara sa fii nevoit/a sa-l ingheti! Lesne de inteles ca verdeata nu isi va pierde mai deloc din beneficii!

Cum sa pastrezi patrunjelul verde timp de o luna. Ai nevoie de:

- o lingura de bicarbonat de sodiu;

Fructele si legumele nu ar trebui sa lipseasca din dieta unui om sanatos! Consumam , insa, intotdeauna, aceste alimente asa cum trebuie? E o intrebare pe care, probabil, nu ti-ai pus-o. Pentru ca da: unele fructe si legume isi pierd din nutrienti prin decojire!

Legume si fructe pe care nu ar trebui sa le decojesti:

Castravete. Aceasta leguma plina de apa este curatata de majoritatea oamenilor. Nu e un obicei tocmai sanatos, doearece coaja de castravete contine antioxidanti ce stimuleaza sistemul imunitar si lupta impotriva radicalilor liberi si a fibrelor care previn constipatia. Cu exceptia cazurilor in care castravetele are coaja amara(se intampla cand vrejul a fost calcat sau cand planta a suferit de seceta), nu ar trebui sa o elimini atunci cand consumi castravretele!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Folosesti multa verdeata in mancarurile tale preferate? Daca da, atunci, probabil, iti faci adevarate stocuri de marar...
Fructele si legumele sunt alimente importante in cadrul multor diete. Nu toate, insa. Anumite fructe si legume...
Gradinaritul a fost, este si va fi un mod de viata in zonele rurale ale Romaniei. Fie...
Vrei o garnitura gustoasa, usor de preparat si cu o culoare atragatoare? Iti recomandam piureul de morcovi...
Daca nu aveti prea multa rabdare in gradina sau doriti sa dati o ocupatie copiilor fara a-i...
Cele mai multe gospodine din Romania obisnuiesc sa congeleze verdeata pentru a o putea folosi peste iarna....