Personalitate, copii

Lista articolelor despre personalitate si copii pe AflaCum.ro

Articole despre personalitate si copii

Citeste cele mai noi articole despre personalitate si copii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre personalitate si copii, pe AflaCum.ro!

Cu totii vrem sa ne simtim iubiti, mai ales copiii. In calitate de parinte, frate/sora mai mare, bona, matusa, unchi, etc. s-ar putea sa simtiti nevoia sa-i aratati unui copil cat de mult il iubiti si este extrem de important in dezvoltarea unui copil sa faceti aceasta.

Iata cateva sfaturi utile despre cum va puteti face copiii sa se simta iubiti:

Spuneti-le ca ii iubiti. Acest lucru poate parea evident si redundant, insa daca ii repetati unui copil ca il iubiti, el va constientiza acest fapt si nu il va uita niciodata. Amintiti-i acest lucru atunci cand face un lucru bun sau unul rau, cand face ceva interesant, adorabil, comic sau pur si simplu cand nu face nimic deosebit. Niciodata nu e un moment nepotrivit sa ii spuneti copilului dumneavoastra ca il iubiti.

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte mici, nu doar ca spun lucruri iesite din comun, ci si fac astfel de lucruri. De exemplu, s-ar putea sa te intrebi de ce copilul tau se loveste cu capul de patut inainte de culcare. Nu te impacienta! Exista explicatii pentru acest comportament si nu numai.

8 comportamente ciudate ale copiilor si cum sa le gestionezi:

1. Isi tin respiratia. In aceasta perioada in care nu respira, copilul, cel mai probabil,tocmai a avut o criza de plans. Urmeaza imediat cam un minut in care cel mic nu mai respira. De aceea, se va schimba la fata si chiar exista riscul sa lesine. Nu te supara pe el! Nu poate controla acest comportament! Aceste episoade se pot intampla deoarece copilul este furios, speriat, in stare de soc sau cuprins de o durere fizica. Desi poate parea infricosatoare, tinerea respiratiei nu e de obicei periculoasa. Obiceiul incepe sa dispara la varsta de 4-5 ani.

Diferitele desene pe care le mazgalim inconstient in timp ce vorbim cu cineva la telefon sau in timpul unei intalniri pot dezvalui multe despre personalitatile noastre si despre motivele din spatele actiunilor noastre. Cand mazgalim, stiloul/pixul/creionul este ghidat de subconstientul nostru, care preia controlul asupra comportamentului nostru.

Ce spun mazgalelile despre personalitatea ta:

1. Figuri umane. Daca mazagalesti omuleti, probabil ca te simti nesigur si neajutorat sau incerci sa scapi de unele dintre responsabilitati. Desenarea unor figuri simple indica faptul ca esti instabil emotional si simti nevoia sa te izolezi de ceilalti oameni.

Nasul contribuie la aspectul unui om. Poate el , insa, avea vreo legatura cu personalitatea? Nu exista studii concrete care sa ateste asa ceva, insa conform stereotipurilor sociologice putem crea o conexiune intre nas si personalitatea umana. Ne distram, in fond. Asa ca nu lua prea in serios articolul de mai jos. Totusi, sa nu te mirea prea tare daca te vei regasi intr-una dintre situatii :)

Ce fel de personalitate ai? Forma nasului iti poate da raspunsul:

1. Nas roman. Persoanele cu acest tip de nas alungit, cu varful indreptat in jos, sunt curajoase si au capacitatea de a lua decizii importante, gandind mai mereu foarte clar. De asemenea, sunt oameni extrem de ambitiosi care adora provocarile. Este absolut firesc ca un astfel de om sa prospere cand ajunge la varsta mijlocie.

A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar asa va deveni un adult stabil din punct de vedere emotional, care se va putea integra mai usor in societate. Tactica de disciplinare, insa, e una pentru un copil de 2 anisori si alta pentru unul de 10 ani! Altfel spus, educatia se raporteaza la varsta.

Cum sa disciplinezi copilul in functie de varsta. 1-2 ani. La aceasta varsta, cel mic se afla in faza cunoasterii brute. Ii place sa exploreze lumea, deci incearca sa nu-l privezi de curiozitate. Sigur, ai grija sa nu-l lasi singur! Un copil la aceasta varsta se poate rani cu lejeritate, nefiind constient de pericole.

De evitat:

Orice copil are parte de suisuri si coborasuri in timpul dezvoltarii sale. Daca anumite semne neobisnuite persista mai mult de cateva saptamani, orice parinte ar trebui sa recurga la ajutorul medicului. Unele comportamente pot dezvalui diverse tulburari mintale pe care nu e bine sa le ignori!

Semne ale tulburarilor mentale la copii:

1. Furie si schimbari dese de dispozitie. Furia, schimbarile de dispozitie, frica brusca fara motiv , bataile accelerate ale inimii si o respiratie prea rapida pot fi simptome ale unei boli mintale. Da, crizele de furie sunt frecvente la cei mici, insa ele isi pierd din intensitate pana la varsta de gradinita. Nu este in regula ca un copil mai mic de 4 ani sa aiba mai mult de 9 crize de furie pe saptamana.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu constientizam, intotdeauna, ca lucrurile marunte ne pot dezvalui adevarata esenta. Poate parea ciudat, dar micile actiuni...
Relatia parinte-copil nu e usor de gestionat, indiferent cat de pedagog si autodidact ar fi parintele. Uneori,...
Copilul tau are abilitati de alergator? Ii place sprintul si crezi ca il poti transforma intr-un atlet...
O copilarie sanatoasa duce la o maturitate pe masura. Copilul trebuie sa creasca dupa anumite rigori, la...
Esti indecis/a, te invinovatesti adesea si ai o stima de sine scazuta? Daca da, ar putea fi...
Siguranta in apa, mai ales atunci cand vine vorba despre copii, este esentiala. Cei mici adora sa...