Placinte, aluat

Lista articolelor despre placinte si aluat pe AflaCum.ro

Articole despre placinte si aluat

Citeste cele mai noi articole despre placinte si aluat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre placinte si aluat, pe AflaCum.ro!

Acest aluat este ideal pentru aperitivele sarate si se prepara in cateva minute.

Ingrediente:

- branza de vaca
- faina
- unt proaspat

Daca ai trait macar o vacanta la bunica, nu ai cum sa nu iti amintesti de celebrele invartite, acele placinte speciale care se faceau, de obicei, cu miez de nuca si cu mac! Probabil, te intrebi cum le prepara mamaie de ieseau atat de fragede si de gustoase. Raspunsul e simplu: cu multa dragoste si cu un pic de pricepere.

Invartite cu umplutura de nuci si mac. Ingrediente pentru aluat:

- 600 grame de faina (250 grame de faina de grau integral si restul de faina pentru prajituri);

Placintele ardelenesti sunt printre cele mai iubite produse de patiserie din Romania. Nu stim, insa, cate gospodine stiu sa le prepare. Doresti sa pregatesti in propria bucatarie asemenea minunatii culinare? Ia o foaie, un pix si noteaza reteta.

Ingrediente aluat:

- 500 g de faina;

Placinta Poale-n brau isi are originea in Moldova si reprezinta un desert delicios, in orice moment al zilei.

Ingrediente pentru maia:

- 200 grame de faina;

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata de cel cumparat din comert. Vei observa, de asemenea, cat de usor este sa faci acest aluat.

Ingrediente:
- 2/3 cana de apa calda (165 ml) de apa calda in jur de 38 grade C
- 1 lingurita (5 ml) de zahar
- 1 lingurita (5 gr) de drojdie
- ½ lingura de sare
- 1 lingura (15 ml) de ulei de masline 2 cani + 1 ling.(250 gr.) de faina

Pasii de urmat
1. Pune apa calda intr-un bol. Adauga drojdia si zaharul. Amesteca usor si lasa la odihna timp de 5 pana la 10 minute, pana cand drojdia se activeaza prin formarea unei spume . Apoi adauga sarea si uleiul.

Pentru rulourile cu nuca se prepara acelasi aluat din branza de vaca folosit la obtinerea rulourilor cu marmelada.

Ingrediente:

150 grame branza de vaca,
150 grame unt,
150 grame faina,
2 linguri rase zahar,
un praf de sare,
un varf de lingurita bicarbonat,
nuci macinate,
miere
ou pentru uns deasupra.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Reteta de baza pentru aluatul fraged are cinci ingrediente esentiale care dau o consistenta moale acestui tip...
Acest aluat fraged din unt este imbogatit cu smantana si are o consistenta mai elastica comparativ cu...
Un aluat de placinta simplu, fara unt, lapte sau ou poate fi preparat in casa in doar...
Fie ca prepari tarte dulci sau sarate, aluatul de tarte se prepara dupa acelasi proces tehnologic si...
Pentru aceasta reteta se foloseste caimacul care se formeaza ca o pojghita pe suprafata laptelui fiert. Ingrediente: ...
Folosit la prepararea placintelor, tartelor si a altor produse de patiserie, aluatul cu ulei este fraged si...