Post, carne

Lista articolelor despre post si carne pe AflaCum.ro

Articole despre post si carne

Citeste cele mai noi articole despre post si carne publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre post si carne, pe AflaCum.ro!

Multa lume desconsidera mancarea de post deoarece optiunile ar fi limitate si de aceea mare parte renunta la a tine post. Din fericire lucrurile nu stau asa, exista o sumedenie de retete delicioase care inlocuiesc cu succes retetele pe baza de carne, lapte sau oua!

In plus, perioada postului nu este doar o perioada de curatare spirituala. Eliminarea din alimentatie a mancarurilor pe baza de carne, lapte sau oua are efecte extrem de benefice pentru sanatatea noastra!

Mai jos aveti o lista cu 10 retete de post care mai de care mai delicioase cu ajutorul carora vei trece mai usor peste lungul post al Craciunului!

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune, rezista mult mai bine, nefiind obligatorie refrigerarea sa. Asadar, carnea deshidratata este ideala in drumetii sau excursii in zone salbatice, unde nu exista metode de racire a carnii.

Carnea zvantata/deshidratata/uscata/jerky poate fi consumata ca atare sau reincalzita pentru a fi semirehidrata si introdusa intr-un fel principal. In general se deshidrateaza carnea de: vita, caprioara, bivolita, pui si curcan.

Cum sa deshidratezi carnea. Metoda cratita:

Maioneza se foloseste din plin in perioada sarbatorilor de iarna. Daca tii, insa, post, ai nevoie de o maioneza fara oua. Iti prezentam, in acest sens, maioneza din avocado. Se prepara rapid si ofera un gust de neuitat.

Maioneza din avocado. Ingrediente:

– un avocado copt si moale (250 grame);

Ai criza de idei cand vine vorba de mancarurile pe care sa le consumi in perioada Postului? Te ajutam cu o reteta formidabila: ciorba de perisoare de....post! Da! Se poate si fara carne, iar gustul te va da pe spate!

Ciorba de perisoare de post. Ingrediente:

- 2 morcovi mari;

Respecti perioadele de post? Avem o reteta ideala pentru tine! De fapt, ceea ce urmeaza sa prezentam este atat de bun, incat va reprezenta un deliciu chiar si pentru cei care nu se omoara cu postul. Dar sa nu va mai tinem in suspans :) Asadar, este vorba despre  reteta pentru icre de post.

Ingrediente:

- 350/400 grame de fasole boabe;

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii, mai ales cei din zonele rurale, o folosesc cu succes si in zilele noastre. Garnita este destinata, cu precadere, carnii de porc, insa metoda de pastrare este folosita si pentru carnea de vita, de oaie si chiar de pasare.

Cum sa prepari carne la garnita. Ingrediente pentru 4 persoane:

- 5 kg de carne macra sau cu putina grasime;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Postul Craciunului a inceput! Credinciosii din intreaga lume, trec printr-o perioada 40 zile in care curatarea trupului...
Ai musafiri pe nepusa masa? Vrei sa le pregatesti o friptura cum numai tu stii sa faci,...
Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...
O dieta corecta va avea un efect pozitiv asupra siluetei tale. In plus, poate restabili echilibrul hormonal....
Daca suferiti de afectiuni ale rinichilor sau ficatului, trebuie sa consumati mai putine proteine pentru ca nitrogenul...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...