Primul ajutor, primul ajutor

Lista articolelor despre primul ajutor si primul ajutor pe AflaCum.ro

Articole despre primul ajutor si primul ajutor

Citeste cele mai noi articole despre primul ajutor si primul ajutor publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre primul ajutor si primul ajutor, pe AflaCum.ro!

Iata cum puteti da primul ajutor, daca nu aveti la indemana niciun fel de bandaje:

Spalati bine rana cu rivanol sau apa oxigenata, pentru a omori microbii. Daca nu aveti asa ceva la indemana, puteti folosi bauturi carbogazoase sau apa plata. Evitati grasimile, laptele si sucurile naturale (mai ales cele cu pulpa sau acide), deoarece pot cauza probleme.

Folositi orice fel de banda adeziva pe care o aveti la indemana acasa sau in masina, deoarece aceasta va fi aplicata temporar.

Plagile prin injunghiere sunt extrem de dureroase si pot fi chiar mortale. Acest tip de rani necesita o ingrijire imediata, pentru oprirea sangerarii si diminuarea durerii, pana cand victima primeste ingrijire medicala.

Iata cum se acorda primul ajutor in cazul plagilor prin injunghiere:

Analizati situatia inainte de a va implica. Injunghierile sunt evenimente violente bruste, iar atacatorul se poate afla inca in apropiere, amenintand si alte persoane. Asadar, aveti grija sa nu va transformati la randul vostru in victima unei injunghieri si apropiati-va de persoana injunghiata, numai dupa ce va asigurati ca sunteti in afara oricarui pericol.

Stopul cardiac brusc, adesea confundat cu atacul de cord masiv, poate fi tratat si nu duce intotdeauna la decesul pacientului.

Iata cum trebuie acordat primul ajutor in caz de stop cardiac brusc:

In primul rand este important sa cunoasteti simptomele acestei conditii: pierderea brusca a cunostintei, oprirea respiratiei normale si lipsa semnelor vitale.

Iata ce trebuie sa faceti pentru a acorda primul ajutor unei persoane care lesina:

Imbratisati de la spate persoana in cauza.

Dupa ce ati prins pacientul desprindeti-va incet bratele, fara a incerca sa-l tineti in picioare.

Iata cateva sfaturi despre cum sa ofero primul ajutor unei pisici care si-a rupt piciorul.

Pregatirea bandajelor si a pisicii:

Scoateti fasele de pansament din ambalaj si puneti-le la indemana, langa locul unde va avea loc procedura.

Sa stii sa inregistrezi rapid semnele vitale ale unei persoane este foarte important intr-o situatie de criza, accident rutier sau de munca, sau in cazul in care un pacient in stare grava asteapta sosirea serviciilor de Urgenta.

Dar, pana la urma, nu strica nciciodata sa invatam sa inregistram semnele vitale, tinand ca aceasta procedura este printre primele in acordarea primului ajutor in general.

Iata cum se face:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.