Proprietati, imunitate

Lista articolelor despre proprietati si imunitate pe AflaCum.ro

Articole despre proprietati si imunitate

Citeste cele mai noi articole despre proprietati si imunitate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre proprietati si imunitate, pe AflaCum.ro!

Ceaiul de echinaceea sustine sistemul imunitar  si este un suport pentru apararea organismului.

Ingrediente: echinacea (Echinacea herba).

Efect: imunostimulator, antibacterian, virostatic, antiinflamator, cicatrizant.

Ayurveda este cel mai vechi sistem de medicina din lume. Provine din textele sacre ale Vedelor (c. 3900 i.Hr.- c. 1500 i.Hr.). Principiile sale sunt valorificate in ceea ce, in zilele noastre, numim terapii alternative. Unul dintre leacurile medicinei ayuverdice este apa fiarta si racita.

Apa fiarta si racita intareste sistemul imunitar.

Ce se intampla daca fierbi si racesti apa. Prin fierbere, sunt distruse microorganismele periculoase si sunt eliminate, in mare masura, impuritatile din apa.

Primavara se curata via. Asta inseamna, in principal, taierea sa care va stimula productia de struguri in anul respectiv. Din ramurile mai groase pe care le vei indeparta, o sa curga, picatura cu picatura, un lichid transparent cu gust dulce-salciu. Nu il lasa sa se iroseasca! E un adevarat intaritor pentru imunitate!

Cum aduni lacrimile vitei de vie

- taie coardele cu foarfeca de vie in diagonala (pentru a obtine o suprafata de scurgere cat mai mare) si fixeaza prin legare o sticluta curata in capatul taiat, pentru colectarea acesteia. Operatiunea se face primavara, cand via incepe sa inverzeasca.

Orezul alb este mancarea de baza in multe tari, insa nu este la fel de sanatos ca si orezul brun, care are o valoare nutritiva superioara, deoarece este nerafinat si nedecorticat, fiind o sursa importanta de proteine, fibre, magneziu, fosfor, calciu, seleniu, potasiu si vitamine.

Iata 10 beneficii ale orezului brun:

1. Imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular, datorita continutului ridicat de fibre, ce impiedica blocarea arterelor.

Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc proaspat din aceste doua legume si care sunt beneficiile acestuia:

Ingrediente:
• 4-5 morcovi
• 2 cm de radacina de ghimbir
• ½ lamaie
• Pudra de scortisoara (optional)
• Sare de mare (optional)

Mod de preparare:
1. Curatati morcovii, clatiti-i sub jet de apa si uscati-i.
2. Decojiti radacina de ghimbir si clatiti-o sub jet de apa.
3. Puneti morcovii intr-un aparat de stors fructe si legume pentru a-i tranforma in suc.
4. Puneti radacina de ghimbir in aparatul de stors fructe si legume.
5. Turnati sucul intr-un pahar.
6. Stoarceti o jumatate de lamaie in sucul de morcov cu ghimbir.
7. Adaugati un praf de sare si unul de scortisoara, pentru a adauga un plus de gust, daca doriti.

Calatoriile in strainatate sunt foarte distractive, insa implica si anumite riscuri, legate de sanatate, mai ales daca au loc in locuri cu boli rare si periculoase.

Iata cum va puteti intari imunitatea inainte de o calatorie:

Verificati-va fisa cu vaccinuri, pentru a vedea la ce boli sunteti deja imuni.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Usturoiul este un superaliment, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism si implicit la detoxifierea acestuia, avand...
Ceaiul din iarba de ghimpe sustine buna functionare a prostatei si mentine functia urinara normala la barbatii...
Ceaiul de menta este cel mai adesea folosit in bolile aparatului digestiv, insa el are si alte...
Ceaiul de musetel are o multitudine de proprietati, putand fi utilizat in mai multe afectiuni. Astfel, principalele...
Ceaiul din frunze dud contribuie la mentinerea unui nivel normal de glucide in sange. Ingrediente: frunzele de...
Ceapa rosie este leguma cea mai populara atunci cand vine vorba de prevenirea racelii si a gripei. ...