Rasaduri, seminte vinete

Lista articolelor despre rasaduri si seminte vinete pe AflaCum.ro

Articole despre rasaduri si seminte vinete

Citeste cele mai noi articole despre rasaduri si seminte vinete publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rasaduri si seminte vinete, pe AflaCum.ro!

Vrei sa ai rasaduri mari si frumoase chiar la inceput de primavara? E bine sa te ocupi inca de acum de plantarea in rasadnite. Dupa 15 ianuarie, e bine sa incepi plantarea rasadurilor pentru castraveti, ardei si vinete.

Cum sa plantezi rasaduri in ianuarie:

Ardei gras. Rasadurile de ardei grasi au nevoie de o perioada de crestere de circa 9 saptamani pana la transplantarea in gradina. De aceea rasadurile de ardei pot fi plantate in rasadnite dupa 15 ianuarie.

Te pregatesti sa pui rasadurile? Probabil, stii ca trebuie sa le uzi zilnic pana se prind. Iti recomandam , insa, o metoda de irigare lenta, care nu te costa mai nimic si nici nu reprezinta vreun sistem complicat. Are la baza o simpla sticla de plastic goala.

Cum sa uzi rasadurile. Truc pentru o irigare lenta. Ai nevoie de:

- o sticla de plastic de macar 2 litri;

Ai deja rasadarurile iesite? Daca da, va trebui sa le hranesti pentru ca acestea sa devina mari, frumoase si sanatoase. Iti prezentam azi un ingramant organic care isi demonstreaza intotdeauna eficienta. Nici n-ar avea cum sa fie altfel, doearece e bogat in potasiu, azot si fosfor, elemente care ajuta inclusiv la revigorarea rasadurilor ingalbenite si firave.

Cum sa cresti rasadurile. Ingrasamant organic. Ai nevoie de:

- un pahar de fulgi de ovaz;

Fertilizarea rasadurilor este esentiala pentru viitoarea recolta. Poti alege din multitudinea de substante speciale de pe piata, insa trebuie sa te obisnuieti cu ideea ca vei folosi si elemente chimice nu prea prietenoase cu sanatatea umana. Ca alternativa, ai...cojile de ceapa! Nu e o gluma! Probabil ca gradinarii cu experienta stiu deja despre ce vorbim.

Fertilizare naturala si eficienta cu coji de ceapa! Functioneaza cu orice tip de rasad. Ai nevoie de:

- 3 litri de apa curata, incalzita usor;

Parfumatul si deliciosul rozmarin este o planta minunata pe care o poti creste pe cont propriu, fie in casa, intr-un ghiveci sau afara, in gradina ta.

In general, rozmarinul nu este greu de crescut iar dupa ce a prins radacini, acest arbust peren va prospera ani la rand.

Citeste mai departe pentru a afla cum se planteza, ingrijeste si culege rozmarinul.