Rulada, mere

Lista articolelor despre rulada si mere pe AflaCum.ro

Articole despre rulada si mere

Citeste cele mai noi articole despre rulada si mere publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rulada si mere, pe AflaCum.ro!

Din categoria dulciurilor preparate in casa face parte si rulada umpluta cu mere si marmelada.

Ingrediente:

150 grame faina,
125 grame unt,
2 galbenusuri,
drojdie cat o nuca,
o lingura zahar,
un praf de sare,
3 linguri marmelada de mere.

Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare sanatoasa si timpi scazuti pentru preparare! Ce sa iti doresti mai mult? Poate doar o comanda pe una dintre aplicatiile de curierat sa te satisfaca mai tare... Dezavantajul: nu esti atat de sigur/a ca mancarea comandata e la fel de sanatoasa.

Piept de pui innabusit cu mere. Ingrediente:

- 300 grame de piept de pui;

Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se realizeaza contactul intre polifenol-oxidaza si compusii fenolici, care declanseaza o reactie numita brunare enzimatica. Prin taiere, marul este expus la oxigen, ceea ce permite enzimelor sa oxideze rapid compusii fenolici din structura marului in orto-chinone. Totusi, poti preveni acest fenomen neplacut.

Cum sa pastrezi intacta culoarea marului dupa taierea acestuia. Prevenirea oxidarii:

1. Suc de lamaie. Merele devin maronii din cauza unei enzime din fructe care reactioneaza cu oxigenul din aer. Acest proces este cunoscut sub numele de oxidare. Sucul de lamaie previne oxidarea, deoarece contine acid citric, care este un antioxidant eficient. Poti folosi fie suc de lamaie proaspat stors, fie suc de lamaie din comert. Te sfatuim sa utilizezi aceasta metoda numai pentru tipurile de mere mai dulci, deoarece sucul de lamaie va adauga aciditate. Scufunda marul intr-un amestec de apa si suc de lamaie. La o lingura de suc vei folosi o ceasca de apa. Tine marul taiat in acest amestec timp de 3-5 minute, apoi clateste-l si scurge-l. Poti opri oxidarea fructului si cu ajutorul sucului de ananas. Se foloseste la fel ca sucul de lamaie.

Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci aceasta reteta nu e de ratat. Ne referim la rulada de spanac cu crema de ton. Gustos, delicat, sanatos, asa poate fi descris pe scurt acest aperitiv. Pentru a economisi timp, foloseste spanac congelat.

Rulada de spanac cu crema de ton. Ingrediente:

- 250 grame de spanac proaspat(cantarit dupa sotare)/500 grame de spanac congelat;

Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru iarna, marinade sau salate. De obicei, preferam otetul din comert, fiind varianta mai comoda. Mai sanatos, insa, ar fi sa prepari un otet de mere chiar in bucataria ta. Iata o reteta pe care cu siguranta o vei incerca.

Otet de mere. Ingrediente:

- 2 kg de mere curatate(alege soiul);

Merele se pot conserva cu usurinta pentru iarna. Sigur, intr-un mediu propice, ele rezista fara probleme si in stare naturala. Totusi, daca vrei sa le coservi, azi avem pentru tine cea mai simpla reteta: mere in sirop. Ies gustoase si moi, fiind ideale pentru diverse retete de prajituri.

Mere in sirop. Ingrediente:

- 2,5 kilograme de mere;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarlota este o crema preparata din lapte, oua, zahar, frisca si gelatina. La aceste ingrediente se adauga...
Merele invelite in ciocolata au devenit un desert foarte popular in multe tari ale lumii. Magazinele de...
Desertul care sa nu ingrase nu exis...Sa nu ne grabim! Exista desert care nu iti va afecta...
Prajitura cu mere este foarte populara in bucataria romaneasca. Exista o multime de retete in aceasta zona...
Vrei sa prepari ceva dulce, dar nu ai nicio idee? Iti prezentam o reteta rapida si care...
Azi, iti prezentam o reteta excelenta de sos picant pentru iarna. Are la baza binecunoscutele rosii. Se...