Saramura, vita

Lista articolelor despre saramura si vita pe AflaCum.ro

Articole despre saramura si vita

Citeste cele mai noi articole despre saramura si vita publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre saramura si vita, pe AflaCum.ro!

Folosite adeseori la rularea sarmalelor, frunzele de vita de vie pot fi conservate si intrebuintate iarna sau in alt anotimp in loc de varza.

Ingrediente:

- frunze de viata de vie

Varza se pune la murat, in mod traditional, incepand cu Sfantul Dumitru(26 octombrie). Pentru a obtine o varza murata gustoasa si rezistenta, e nevoie sa respecti cu strictete reteta clasica.

Ce trebuie sa faci:

- alege varza. Trebuie sa fie bine coapta, indesata, alba si cu foi subtirele (le vei folosi la sarmale).

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o friptura proaspata la gratar, un muschi afumat sau o ciorba de picioruse nu vei fi dezamagit niciodata. Gustul inconfundabil al carnii de porc te va cuceri iremediabil.

Astazi, iti prezentam o reteta pe care gospodinele cu experienta, cu siguranta, au incercat-o: slanina la saramura.

Ingrediente:

Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de faina ca picioarele sa ramane albe la fiert.

Ingrediente:

- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),
- 2 litri apa,
- o lingura de otet,
- o foaie de dafin,
- un patrunjel,
- sare.

Mod de preparare:

Platica este un peste de apa dulce care seamana foarte mult cu crapul.

Scos din meniu de majoritatea restaurantelor, platica este cel mai frumos peste de apa dulce in opinia pescarilor. La noi in tara platica traieste in Dunare si in lacurile de campie si ses.

Acest peste se prepara la fel ca si crapul, adica sub forma de plachie, saramura sau la cuptor cu legume. Noi va propunem o reteta de platica la cuptor usor de obtinut si foarte sanatoasa.

Alaturi de saramura de crap si saramura de biban, un alt peste de apa dulce, numai bun de cosumat sub forma de saramura sau fript in tigaie este carasul.

Desi are foarte multe oase si trebuie mancat cu atentie, carasul are carnea dulce si gustoasa, motiv pentru care este foarte apreciat in arta culinara.

Iata cum se prepara saramura de caras.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Conopida cu morcovi in saramura se pune la borcan sau in butoi incepand cu luna octombrie, cand...
O mancare savuroasa pe baza de carne este rasolul de vita cu sos de vin si garnitura...
Pentru friganelele din creier, clasica paine este inlocuita cu o bucata creier de vita. Creierul se prajeste...
O reteta cu tenta ungureasca este papricasul de vitel care se obtine din carne de manzat, legume...
Creierul se poate praji si consuma ca atare sau se prepara un aluat in care este imbracat....
Chiar daca iarna este sezonul muraturilor, castravetii in saramura se pot consuma in orice sezon, inclusiv vara. ...