Sfecla rosie, usturoi

Lista articolelor despre sfecla rosie si usturoi pe AflaCum.ro

Articole despre sfecla rosie si usturoi

Citeste cele mai noi articole despre sfecla rosie si usturoi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sfecla rosie si usturoi, pe AflaCum.ro!

Ficatul este un organ vital, responsabil cu digestia, metabolismul, imunitatea si stocarea de nutrienti necesari supravietuirii organismului.

Un ficat sanatos regleaza compozitia sangelui, eliminand toxinele si tranformand nutrientii absorbiti de intestine, in timpul digestiei, folositori pentru organism.

O dieta nesanatoasa si un stil de viata necorespunzator pot incarca sau suprasolicita ficatul, acesta nemaiputand procesa toxinele si grasimile in mod eficient. Acest lucru poate duce la obezitate, boli cardiovasculare, oboseala cronica, dureri de cap, probleme digestive, alergii si alte probleme de sanatate.

Sfecla rosie in gradina? O idee excelenta pe care trebuie sa o pui in practica, daca nu ai facut-o deja. Aceasta radacinoasa cu gust aparte, este o sursa nemaipomenita de vitamine, antioxidanti si minerale. Sfecla rosie nu e dificil de crescut, daca tii cont de niste pasi suficient de simpli.

Cum sa cultivi sfecla rosie. Pasi:

1. Alege terenul. Sfecla rosie se dezvolta optim in conditii de lumina naturala. Are nevoie de circa 6-7 ore de soare pe zi. Solul trebuie sa fie aerat si bine drenat.

Usturoiul se planteaza, in mod obisnuit, in perioada de toamna, pentru ca bulbii sa se dezvolte suficient pana in primavara pentru recoltare. Exista, insa, gospodari care planteaza usturoiul primavara. Despre aceasta metoda, in materialul de mai jos.

Cum sa cultivi usturoi. Plantarea de primavara. Perioada. Plantarea se face doar dupa ce inghetul a trecut(temeperatura solului sa aiba macar 5 grade Celsius).

Cum sa cultivi usturoi. Plantarea de primavara. Locul. Alege un teren bine luminat, ferit de curentii de aer si cu un sol usor argilos, avand o aciditate neutra. Rotirea culturilor este esentiala pentru a preveni bolile si daunatorii, evitand sa plantati usturoi in aceleasi locuri unde au crescut anterior rosii sau cartofi.

Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete si incanta papilele gustative alaturi de mancarea preferata. Astazi ne vom opri asupra mujdeiului de usturoi simplu, cel pe care il poate prepara oricine fara mari batai de cap.

Mujdei - reteta simpla. Ingrediente:

- 50 grame de usturoi;

Stim cu totii cat de sanatos este consumul de usturoi. Totusi, exista un mic secret care transforma aceasta minunata mirodenie intr-un aliat de nadejde pentru organism. Pentru a fi cat mai eficient, usturoiul trebuie consumat dimineata pe stomacul gol!

Beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol:

- echilibreaza tensiunea arteriala;

Zacusca este un aperitiv aproape nelipsit de pe mesele romanilor. Se consuma pe tot timpul anului, cu predilectie in sezonul rece. Cu totii am auzit de celebrele retete de zacusca cu vinete, cu fasole sau cu ciuperci. Nu suntem siguri insa ca ai facut vreodata fasole de...sfecla rosie. Da. Nu e o gluma. Aceasta reteta te va da pe spate!

Zacusca de sfecla rosie. Ingrediente pentru 6,5 litri:

- 4 kilograme de sfecla rosie;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Usturoiul se planteaza , in mod traditional, prin inserarea cateilor in sol. Exista, insa, o alta metoda...
Ai avut o recolta bogata de usturoi? Ne bucuram! Totusi, va trebui sa il depozitezi in conditii...
Vrei o salata simpla, rapida, dar, in egala masura, foarte gustoasa si aparte? Avem exact ceea ce...
Plantele de interior schimba imaginea cenusie si uneori deprimanta a oricarei case/oricarui birou, fiind de asemenea un...
Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Cu toate acestea, multe persoane se feresc sa il...
Sfecla este o radacinoasa foarte populara, deoarece contine o multime de vitamine si minerale benefice. Se foloseste,...