Sinuzita, diagnostic sinuzita

Lista articolelor despre sinuzita si diagnostic sinuzita pe AflaCum.ro

Articole despre sinuzita si diagnostic sinuzita

Citeste cele mai noi articole despre sinuzita si diagnostic sinuzita publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sinuzita si diagnostic sinuzita, pe AflaCum.ro!

Sinuzita este o infectie a membranei mucoase, care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile - spatii goale sau cavitati localizate in jurul ochilor, obrajilor si a nasului.

Cand membrana mucoasa se inflameaza, se tumefiaza, blocheaza drenajul fluidului din sinus spre nas si gat, determinand durere si presiune in sinusuri.

Principalele simptome ale sinuzitei sunt:
o Dureri de cap;
o Tensiune sau sensibilitate in jurul ochilor;
o Congestie nazala;
o Mucus lichid;
o Dureri in gat si alunecarea mucusului in trahee;
o Oboseala;
o Tuse;
o Respiratie urat mirositoare;
o Febra.

Sinuzita, indiferent daca e acuta sau cronica, isi face de cap mai des in sezonul rece, cand sistemul imunitar este suplimentar pus la incercare, iar vulnerabilitatea in fata infectiilor creste. Daca ai dureri groaznice de cap, care tin mai mult de doua-trei zile, tensiune la nivelul fetei si secretii nazale colorate, cel mai probabil suferi de sinuzita.

Sinuzita si deviatia de sept. Mergi la medic, daca ai simptomele de mai sus. O sa-ti prescrie un tratament. Acest tratament va fi util doar daca nu suferi de o deviatie de sept. Daca septul nu e drept, aerul va patrunde pe sinusuri si va infecta mucoasa, iar tratamentul nu isi va mai face efectul. Asadar, daca nasul nu e drept, trebuie sa faci operatie de deviatie de sept. Nu e complicata si iti ofera garantia ca sinuzita, tratata corespunzator, nu te va mai deranja.

Sinuzita si punctiile. Daca sinuzita s-a cronicizat, tratamentul clasic este punctia ( interventie chirurgicala care consta in inteparea cu un ac sau cu un trocar a tesuturilor care invelesc o cavitate naturala sau accidentala, pentru a extrage in intregime sau partial lichidul pe care aceasta il contine). Mai exact, mucoasa infectata va fi eliminata prin intermediul punctiilor!

Bolile de sezon sunt aproape imposibil de pacalit. Virusurile se inmultesc rapid, asa ca nu prea avem cum sa fugim de gripa si raceala. Din pacate, o raceala netratata la timp poate produce complicatii. Ca sa nu mai vorbim de expunerea la bronsita sau chiar la sinuzita.

Asadar, trebuie sa actionezi pentru a stopa bolile de sezon. Daca nu vrei sa te indopi de pastile, poti incerca un remediu natural excelent. E vorba despre banalul bors!

Bronsita si sinuzita

Sinuzita consta in inflamarea acuta sau cronica a mucoasei care captuseste sinusurile nazale. Cand mucoasa este inflamata se blocheaza drenajul fluidului spre nas si gat, aparand durerile si presiunea in sinusuri.

Nu trebuie sa confunzi o simpla raceala cu sinuzita! De prima, scapi dupa 5-7 zile, in timp ce a doua se agraveaza dupa aceasta perioada!

Metode naturale de ameliorare a sinuzitei:

Citeste prospectul medicamentului Biseptol, suspensie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: In special in infectiile cailor respiratorii, bronsita cronica, sinuzita, infectii acute si cronice renale si ale cailor urinare, pielonefrita cronica. De asemenea, eficace in infectiile traiectului gastrointestinal datorate suselor de tip Salmonella, Shigella, E. Coli. Preparatul Biseptol-suspensie se administreaza in special in pediatrie.

Compozitie: Sulfametoxezol 4,0 g, Trimetroprim0,8 g

Rovamicyne este indicat in angine, sinuzite, rinofaringite, otite, bronsite acute si cronice, infectii pulmonare acute.

Terapia profilactica si curativa a complicatiilor respiratorii ale gripei si bolilor eruptive.Toxoplasmoza femeii gravide si fatului. Profilaxia meningitei meningococice (la contacti). Profilaxia recidivelor de RAA.

Contraindicatii: Alergie la spiramicina.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa