Slanina, picioare porc

Lista articolelor despre slanina si picioare porc pe AflaCum.ro

Articole despre slanina si picioare porc

Citeste cele mai noi articole despre slanina si picioare porc publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre slanina si picioare porc, pe AflaCum.ro!

Pentru cei care au carne de porc impanata si le place sa consume slanina, iata o reteta de preparare a slaninei de Craciun.

Ingrediente:

- slanina (cu sorici)
- sare
- usturoi (optional).

Mod de preparare:

Dupa ce s-au scos muschii si pulpele, se taie slanina de la burta in fasii de un lat de palma si de lungime potrivita.

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o friptura proaspata la gratar, un muschi afumat sau o ciorba de picioruse nu vei fi dezamagit niciodata. Gustul inconfundabil al carnii de porc te va cuceri iremediabil.

Astazi, iti prezentam o reteta pe care gospodinele cu experienta, cu siguranta, au incercat-o: slanina la saramura.

Ingrediente:

Pentru aceasta reteta carnea este inlocuita cu slanina fiarta.

Ingrediente:

- 1 kg mazare verde boabe,
- 200 grame arpagic,
- 150 grame slanina fiarta,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de unt.

O reteta de sezon foarte apreciata de gurmanzi este fasolea boabe cu slanina.

Fasolea uscata se poate pregati cu ciolan afumat, dar si cu alt tip de carne, cum ar fi slanina.

Ingrediente:

- 500 grame fasole uscata,
- un paharel vin rosu,
- o ceapa,
- 2 linguri de untura,
- 100 grame slanina afumata,
- o lingura de bulion,
- o frunza de dafin.

Untura se foloseste cu precadere iarna, cand se taie porcul in ajun de Craciun.

Se poate topi pentru pastrat, atat slanina din afara, cat si osanza dinauntrul porcului.

Mod de pregatire:

Porumbeii fripti se prepara la cuptor cu grasime si boia dulce.

Ingrediente:

- 3 porumbei,
- 100 g slanina,
- o lingura de unt,
- sare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fazanii inabusiti se pun la cuptor pe un pat de slanina cu ceapa si se lasa la...
Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat. Toamna trebuie tinut cu...
Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat. Toamna trebuie tinut cu...
Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat. Toamna trebuie tinut cu...
Fazanul, prepelitele si potarnichile sunt printre cele mai apreciate tipuri de carne de pasare in materie de...
Spre deosebire de alt vanat cu pene sau blana, prepelitele trebuie sa fie cat mai proaspete atunci...