Somon, somon decongelare

Lista articolelor despre somon si somon decongelare pe AflaCum.ro

Articole despre somon si somon decongelare

Citeste cele mai noi articole despre somon si somon decongelare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre somon si somon decongelare, pe AflaCum.ro!

Somonul este un peste cu carne alba/rosie care traieste in apele Oceanului Atlantic si ale celui Pacific, dar care urca pentru a se reproduce in apa dulce. Acest peste contine multe substante nutritive, cum ar fi omega-3 si vitamina D. Somonul poate fi preparat la gratar sau prajit. Este foarte gustos, mai ales daca este consumat dupa capturare sau dupa cumparare. Azi, te invatam cum sa decongelezi, eficient, somonul.

Cum sa decongelezi somonul. Metoda 1:

- scoate somonul din congelator cu aproximativ 12 ore inainte de preparare. Pentru mai mult de 500 grame de somon, scoate-l din frigider cu 24 de ore inainte;

Iti place somonul? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala pe baza de somon. Ingrediente precum rosiile, spanacul sau smantana nu vor lipsi! Ia o foaie si un pix si noteaza!

Cum sa faci somon cu smantana, rosii si spanac. Ingrediente:

- 4 fileuri dezosate de somon;

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Azi, ti-am pregatit o reteta care va intregi peisajul unei mese bogate de sarbatori: oua umplute cu somon!

Oua umplute cu somon. Ingrediente:

- 7 oua de gaina mari/8 oua de gaina medii(daca ai oua de casa, cu atata mai bine);

Somonul este un peste care face parte din familia Salmonidae, fiind inrudit cu pastravul, morunul si lipanul. Este originar din afluentii Atlanticului de Nord (genul Salmo) si Oceanului Pacific (genul Oncorhynchus).

Somonul este foarte sanatos, daca e capturat din mediul sau natural. Contine o multime de acizi grasi Omega 3, esentiali pentru sanatate. 178 grame de somon gatit ofera:

- omega 3: 4.02 mg - excelent entru sanatatea creierului, inimii si articulatiilor;

Marinarea ii sporeste considerabil aroma somonului, pastrandu-i, in egala masura, gustul unic. Spre deosebire de carnea rosie, pestele se marineaza cel mult o ora sau mai putin in cazul marinadelor(marinatelor) mai acide. Azi, ti-am pregatit 3 retete de somon marinat, printre care si una foarte interesanta din Nordul Europei.

Somon in marinada de lamaie:

- portii: 2

Chiftelele de somon reprezinta o alternativa supergustoasa la fileul obisnuit de somon. Nu trebuie sa fii chef pentru a le prepara si nici nu dureaza foarte mult. In plus, poti servii acese minunatii in mai multe feluri: intr-un burger, alaturi de salatele preferate sau cu diverse garnituri.

Chiftele de somon. Ingrediente:

- o cutie de somon fara piele si dezosat / 500 grame de somon salbatic proaspat;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa prepari o cina usoara, dar hranitoare si gustoasa, in acelasi timp? Daca da, aceasta reteta...
Alimentatia este importanta cand vine vorba despre somnul de peste noapte. Daca mananci mult si greu, s-ar...
Astazi, iti oferim o reteta simpla si delicata pe baza de peste. Ne referim la aperitivul cu...
Masa de Craciun inseamna traditie si mancaruri alese. Chiar daca predomina bucatele delicioase din carne de porc,...
Nigiri somon este un preparat ce contine orez aromatizat si somon proaspat. Este un sushi delicios, care...
Acizii grasi Omega 3 sunt esentiali in dezvoltarea creierului, precum si in pastrarea sanatatii intregului organism, asadar...