Somon, spanac

Lista articolelor despre somon si spanac pe AflaCum.ro

Articole despre somon si spanac

Citeste cele mai noi articole despre somon si spanac publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre somon si spanac, pe AflaCum.ro!

Iti place somonul? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala pe baza de somon. Ingrediente precum rosiile, spanacul sau smantana nu vor lipsi! Ia o foaie si un pix si noteaza!

Cum sa faci somon cu smantana, rosii si spanac. Ingrediente:

- 4 fileuri dezosate de somon;

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Azi, ti-am pregatit o reteta care va intregi peisajul unei mese bogate de sarbatori: oua umplute cu somon!

Oua umplute cu somon. Ingrediente:

- 7 oua de gaina mari/8 oua de gaina medii(daca ai oua de casa, cu atata mai bine);

Somonul este un peste care face parte din familia Salmonidae, fiind inrudit cu pastravul, morunul si lipanul. Este originar din afluentii Atlanticului de Nord (genul Salmo) si Oceanului Pacific (genul Oncorhynchus).

Somonul este foarte sanatos, daca e capturat din mediul sau natural. Contine o multime de acizi grasi Omega 3, esentiali pentru sanatate. 178 grame de somon gatit ofera:

- omega 3: 4.02 mg - excelent entru sanatatea creierului, inimii si articulatiilor;

Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci aceasta reteta nu e de ratat. Ne referim la rulada de spanac cu crema de ton. Gustos, delicat, sanatos, asa poate fi descris pe scurt acest aperitiv. Pentru a economisi timp, foloseste spanac congelat.

Rulada de spanac cu crema de ton. Ingrediente:

- 250 grame de spanac proaspat(cantarit dupa sotare)/500 grame de spanac congelat;

Kangkong, denumit si spanac chinezesc sau spanac de apa, este o planta semiacvatica, comestibila, folosita mai ales in bucataria din Asia de Sud-Est. Are o aroma asemanatoare cu spanacul clasic. Daca vrei sa cresti kangkong in propria gospodarie, o poti face cu destul de multa usurinta atat in interior, cat si in gradina. Ai nevoie doar de o sursa constanta de apa.

Spanacul chinezesc poate fi cultivat din seminte, din rasaduri si chiar din butasi.

Cum sa cultivi kangkong, spanacul chinezesc. Plantarea semintelor:

Marinarea ii sporeste considerabil aroma somonului, pastrandu-i, in egala masura, gustul unic. Spre deosebire de carnea rosie, pestele se marineaza cel mult o ora sau mai putin in cazul marinadelor(marinatelor) mai acide. Azi, ti-am pregatit 3 retete de somon marinat, printre care si una foarte interesanta din Nordul Europei.

Somon in marinada de lamaie:

- portii: 2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sashimi este un preparat delicios din peste ce isi are originea in indepartata Japonie. Se serveste cu...
Spanacul este excelent intr-o multime de mancaruri, precum salatele, supele si soteurile. Planta se dezvolta bine pe...
Vrei sa prepari o cina usoara, dar hranitoare si gustoasa, in acelasi timp? Daca da, aceasta reteta...
Alimentatia este importanta cand vine vorba despre somnul de peste noapte. Daca mananci mult si greu, s-ar...
Somonul este un peste cu carne alba/rosie care traieste in apele Oceanului Atlantic si ale celui Pacific,...
Spanacul este o planta bogata in nutrienti esentiali pentru sanatatea oricarui organism. In plus, se gateste foarte...