Sparanghel, supa crema

Lista articolelor despre sparanghel si supa crema pe AflaCum.ro

Articole despre sparanghel si supa crema

Citeste cele mai noi articole despre sparanghel si supa crema publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sparanghel si supa crema, pe AflaCum.ro!

Desi in tara noastra sparanghelul nu este o leguma foarte cautata, pentru gospodinele care vor sa testeze o supa crema de sparanghel, pot prepara aceasta reteta.

Ingrediente:

 - 3 litri apa,
- 1 kg sparanghel,
- 250 g cartofi,
- sare,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- galbenus,
- o lingura de smantana.

Sparanghelul alb este, de fapt, sparanghel standard (verde) ce nu a crescut niciodata deasupra solului; lipsa luminii solare impiedica dezvoltarea clorofilei. In general, sparanghelul alb are o aroma mai blanda si un invelis mai dur decat omologul sau verde. Fierberea si pregatirea la abur sunt cele mai populare moduri de a gati sparanghelul alb, insa prajirea si gratarul sunt si ele metode destul de comune.

Cum sa gatesti sparanghel alb. Fierberea. Ingrediente:

- 450 g de sparanghel alb;

Sparanghelul este o leguma gustoasa si sanatoasa care se potriveste la aproape orice masa. Probabil ca esti obisnuit sa gatesti tulpini intregi, insa, te-ai intrebat vreodata daca poti manca si varfurile? Cu siguranta ca da! De fapt, varfurile de sparanghel sunt cele mai gustoase si mai fragede parti ale acestei plante.

Prepararea sparanghelului

1. Cumpara sparanghel cu varfuri inchise. Sparanghelul trebuie sa aiba varfuri ferme , compacte, inchise. Asta inseamna ca e proaspat si gustos. De asemenea, e bine sa alegi sparanghel cu tilpini drepte. Daca sparanghelul are varf deschis si nu ai alta optiune, il poti revigora inmuiandu-l cateva minute in apa rece!

Sparanghelul este o planta perena, aparuta in Romania in perioada dintre cele doua Razboaie Mondiale. Din pacate, traditia cultivarii la nivel national s-a pierdut. Sparanghelul mai este cultivat doar individual. Daca cunosti beneficiile consumului de sparanghel si vrei sa-l cultivi, trebuie sa citesti articolul urmator.

Sparanghel. Clima si sol. Prefera solurile usoare, nisipoase/seminisipoase, bine drenate. Rezista la fluctuatiile de temperatura, trecand cu bine chiar si peste iernile geroase. Nu il uda din belsug, deoarece nu suporta apa. Daca cultivi sparanghel alb, ar trebui sa o faci mai ferit de razele soarelui, deoarece acesta se va inverzi. Daca alegi sparanghel verde, ai nevoie de zone puternic luminate(terenuri cu expozitie sudica).

Cum se cultiva sparanghelul:

Supa crema de morcov cu turta poate suna prea putin atractiv pentru multi dintre romani. In realitate, aceasta supa este o minunatie gustoasa si sanatoasa, pe care iti recomandam sa o prepari cat mai des.

Ingrediente pentru supa:

- un kg de morcovi;

Sparanghelul ce urmeaza sa fie gatit poate fi mai gros sau mai subtire, insa trebuie sa fie neaparat proaspat, verde si ferm la atingere.

Spalati sparanghelul proaspat sub jet de apa, pentru a indeparta resturile de nisip de pe suprafata acestuia.

Rupeti capetele tari si lemnoase. Indoiti usor fiecare bucata de sparanghel si acesta se va rupe in locul potritvit. Sparanghelul poate fi blansat, gatit la abur, fiert, sotat sau copt, dupa cum urmeaza:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor. Ingrediente: ...
Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri. Ingrediente: ...
Pentru aceasta reteta, sparanghelul trebuie sa fie foarte proaspat. Ingrediente:- 1,500 kg sparanghel, - 2 litri apa,...
Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se...
Aceasta reteta se obtine dintr-un mix de legume fierte si trecute prin sita. Ingrediente: - 4 litri...
O supa crema de gulii poate fi pregatita in orice perioada a anului pentru ca este gustoasa...