Stres, munca ineficienta

Lista articolelor despre stres si munca ineficienta pe AflaCum.ro

Articole despre stres si munca ineficienta

Citeste cele mai noi articole despre stres si munca ineficienta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre stres si munca ineficienta, pe AflaCum.ro!

Omul modern nu se poate disocia de ideea de munca, unul dintre conceptele care ne diferentiaza de celelalte fiinte de pe Terra. Muncim pentru a trai, pentru a evolua social, pentru a oferi un viitor cat mai bun urmasilor nostri. Si nu in ultimul rand, muncim pentru a obtine si o satisfactie personala.

Cand munca devine doar un mijloc de trai, cand simti ca activitatea ta profesionala nu-ti mai aduce satisfactie, bucurie, e cazul sa iei masuri. Altfel, risti sa devii o persoana nefericita, ale carei emotii vor fi distruse. Din pacate, multi oameni traiesc nefericirea la locul munca: fie din cauza volumului prea mare, fie pentru ca nu mai fac ceea ce le place. Ne propunem, astazi, sa iti prezentam cateva semne clare ca job-ul te distruge emotional:

1. Placerea de a merge la serviciu dispare. Cei mai multi dintre noi, am trait un astfel de sentiment. Cand iti prelungesti perioada liberelor, fara sa ai probleme de sanatate sau personale, inseamna ca: esti obosit psiho-afectiv sau ca ceva sau cineva iti rapeste bucuria de a-ati exercita munca. Din fericire, cel mai probabil, aceste cateva ziule libere legate, te vor reincarca si te vei simti, din nou, ca pestele in apa la serviciciu. Daca nici liberele, nu-ti schimba starea, e cazul sa iti cauti un alt loc de munca.

Sindromul de stres post-traumatic (PTSD) este o afectiune psihologica care se instaleaza in urma experientelor traumatice severe sau repetate, precum abuzul emotional, fizic sau sexual, neglijenta severa sau tortura. PTSD nu e usor de tratat, deoarece bolnavul simte nevoia de a se izola fata de familie si prieteni. Exista, totusi, modalitati de a gestiona simptomele acestei tulburari.

Cum sa faci fata sindromului de stres post-traumatic. Ajutor specializat:

1. Obtine un diagnostic corect. PTSD este o tulburare de anxietate si simptomele se pot suprapune adesea cu cele ale altor afectiuni asemanatoare. Pentru a primi un diagnostic de PTSD, trebuie sa ai un istoric de expunere la un eveniment traumatic care indeplineste conditii specifice. De exemplu, trebuie sa prezinti simptome din fiecare dintre cele patru grupuri de simptome pentru o anumita perioada de timp:

Viata omului modern este nelipsita de stres. Uneori, stresul cotidian se rasfrange asupra corpului si la nivel exterior, nu doar la nivelul organelor interne. Asa a aparut, de exemplu, ceea ce specialistii au denumit burta de stres. Nu vorbim despre o afectiune grava(nici macar despre un diagnostic medical), ci despre un raspuns al organismului la stresul zilnic.

Burta de stres sau cresterea grasimii abdominale se produce atunci cand nivelul de cortizol (hormonul stresului) creste, favorizand si cresterea apetitului. Intr-o perioada prelungita de stres, corpul stocheaza cortizolul in stomac, ca parte a raspunsului sau de lupta. Toate corpurile sunt frumoase, dar stim ca greutatea in plus te poate face sa te simti putin nesigura, asa ca am intocmit o lista cu metode prin care poti scapa de burta de stres.

Cum sa scapi de burta de stres:

Femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa raporteze simptome fizice, cum ar fi dureri de cap si stomac deranjat, din cauza stresului. Cel putin asta indica oamenii de stiinta. De asemenea, reprezentantele sexului frumos se vaita mai des decat barbatii cu privire la nivelul de stres la care sunt supuse. Sa vedem, insa, de ce au nevoie ambele sexe pentru a putea face fata stresului.

Cum gestionam stresul. Diferente majore intre barbati si femei

Hormonii fac diferenta. Barbatii si femeile reactioneaza diferit la stres din cauza hormonilor. Trei substante joaca un rol important in reactia umana la stres: cortizolul, epinefrina si oxitocina(ocitocina). In cazul femeilor stresate, cortizolul si epinefrina intra in sange, iar oxitocina este eliberata din creier, ceea ce favorizeaza emotiile. La barbati, oxitocina este eliberata in cantitati mult mai mici, astfel incat sunt implicate mai putine emotii.

Sute de milioane de oameni din intreaga lume sufera de tulburari de anxietate si de stres. Majoritatea dintre ei au dificultati in societate, fie ca vorbim despre familie sau despre job. Mai mult, stresul le afecteaza, in mare masura, sanatatea fizica. Nu exista o solutie magica pentru a rezolva problema stresului, insa exista anumite tehnici care te pot ajuta. Gestionarea stresului tine, pana la urma, de fiecare in parte.

Cum sa scapi de stres. Aplica aceste tehnici:

1. Metoda japoneza. Conform acestei tehnici vechi, cele 5 degete de la mana exprima diferite sentimente si emotii. Degetul mare se afla in stransa legatura cu anxietatea si diferitele griji. Aratatorul reprezinta temerile. Degetul mijlociu e corelat cu starea de furie si cu supararea. Inelarul e conectat cu melancolia si cu depresia. Nu in ultimul rand, degetul mic e responsabil cu stima de sine. Ce trebuie sa faci:

Sansele sa ramai gravida sunt de 31%, daca intretii raporturi sexuale cu o zi inainte de ovulatie si de 33%, daca incerci in timpul ovulatiei. Exista, insa, alte aspecte care pot influenta sarcina, inclusiv sexul bebelusului! Despre acestea, in materialul de mai jos.

Baiat sau fata? Nu exista parinte care sa nu isi puna aceasta intrebare. Unii isi doresc fata, altii baiat. Cu totii se roaga, evident, ca bebelusul lor sa fie sanatos si sa creasca in armonie. Trecand peste generalitati, trebuie sa stiti ca sarcina este influentata serios de mediul extern, inclusiv la nivelul stabilirii sexului bebelusului. Iata despre ce este vorba:

Stresul poate influenta sexul( genul) viitorului copil. Raportul natural la nastere este de aproximativ 105 baieti la 100 fete. In schimb, doar o treime dintre femeile care au suferit de stres(niveluri crescute de hormoni, zaharul din sange, modificari ale greutatii corporale si chiar markeri de inflamatie), au avut baieti, conform studiilor!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Covid 19 a dat intregul Mapamond peste cap! Vietile noastre, asa cum le stiam, nu mai exista....
Stresul e una dintre bolile secolului. Cand esti stresat, muschii se incordeaza, respiratia devine mai grea, inima...
Stim cu totii ca timpul petrecut in aer liber este bun atat pe plan fizic, cat si...
Stresul este una dintre bolile societatii moderne, care afecteaza foarte multe persoane de pe intreg Mapamondul. Pe...
Emotiile sunt parte din conditia umana. Fara ele, cu greu ne putem imagina individul. Daca am face,...
Activitatile de ingrijire a propriei persoane va pot ajuta sa reduceti stresul si sa va imbunatati starea...