Telefon, telefon pericol

Lista articolelor despre telefon si telefon pericol pe AflaCum.ro

Articole despre telefon si telefon pericol

Citeste cele mai noi articole despre telefon si telefon pericol publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre telefon si telefon pericol, pe AflaCum.ro!

Aproape orice roman are macar un telefon. In societatea moderna, un astfel de dispozitiv e absolut necesar. Ne ajuta sa comunicam rapid, de la distanta, fara a fi nevoiti sa ne intalnim cu diverse persoane din vietile noastre. Nu de altceva, dar ar fi imposibil sa ne vedem cu toate, in conditiile in care avem macar un job de 8 ore! Totusi, chiar daca avem telefoane, cei mai multi dintre noi de ultima generatie, inca suntem reticenti cu privire la nivelul de siguranta pe care aceste dispozitive il ofera.

Studiu. Romanii inca mai cred ca telefonul este o sursa periculoasa de radiatii. Subiectul nu mai e chiar in trend, insa romanii nu l-au abandonat. Iata ce rezultate surprinzatoare scoate in evidenta studiul ANCOM:

- 75% dintre romani considera ca telefoanele mobile reprezinta principalele surse de radiatii;

Exista diferite moduri de a prelungi durata de viata a bateriei iPhone, Android sau a telefonului non-smartphone . Despre toatea acestea, in materialul de mai jos.

Telefoane. Cum sa prelungesti durata de viata a bateriei:

1. Opreste telefonul. Fa asta doar daca va dura cateva ore, deoarece procesul de oprire sau pornire a telefonului utilizeaza multa putere. Daca nu intentionezi sa raspunzi la telefon in timp ce dormi sau dupa programul de lucru, foarte simplu: opreste telefonul!

Conectarea la Wi-Fi de pe telefon nu e deloc dificila. Asta daca esti putin familiarizat/a cu tehnologia. Daca te afli la inceput in domeniu, s-ar putea sa te incurci. Celor din a doua categoria ne-am gandit sa le dam o mana de ajutor! Iata cum poti conecta telefonul la o retea Wi-Fi.

Cum sa conectezi un iOS la wifi:

- intra in Setari(Settings). Pictograma se regaseste, de obicei, pe ecranul de pornire;

Repornirea telefonului este o miscare necesara pentru a mentine viteza telefonului. Probabil, ai auzit destui specialisti in domeniu ce recomanda repornirea dispozitivului o data pe saptamana. Se pare, insa, ca nu e suficient. De asemenea, daca memoria telefonului este redusa , trebuie sa alegi cu grija aplicatiile pe care sa le actualizezi. Altfel, vei micsora viteza telefonului. Nu-ti face griji! Exista mici trucuri care te vor ajuta sa iti mentii mobilul in parametri optimi.

Cum sa maresti viteza telefonului:

1. Reporneste telefonul de 3 ori pe saptamana. RAM-u(memoria cu acces aleator) din telefon devine mai detaliata pe masura ce utilizezi/descarci aplicatii noi. Singura solutie pentru a elibera spatiu, astfel incat telefonul sa functioneze mai repede, este sa il repornesti de 3 ori pe saptamana. In acest fel, toata memoria RAM este eliminata, iar telefonul se va misca asa cum trebuie. Daca esti uituc/a, poti crea oprirea automata din Setari.

Te bucuri de noul tau telefon? E normal. Are designul dorit de tine, un ecran generos, se misca foarte bine si poti instala cam orice aplicatie doresti! Il ingrijesti, insa, cum se cuvine? Pentru ca da! Functionarea telefonului depinde de felul in care utilizezi dispozitivul. Iata un set de sfaturi de la angajatii Apple cu privire la modul in care trebuie sa folosesti si sa pastrezi un telefon. Multe dintre regulile de mai jos sunt valabile atat in cazul iPhone cat si in cel al telefoanelor cu Android.

Cum sa ai grija de telefon. Sfaturi de la angajatii Apple:

Foloseste numai incarcatorul original. Incarcarea iPhone-ului/Androidului cu un incarcator neoriginal(fals) poate distruge telefonul! Asadar,chiar si atunci cand esti in vizita la prieteni, intreaba-i intotdeauna daca au incarcatorul original. In caz contrar, telefonul ar putea sa o ia razna. Exista utilizatori de iPhone care s-au plans ca telefoanele lor au luat foc la propriu in timp ce isi lua energie de la incarcatoare fake!

Omul modern isi atinge telefonul, in medie, de 2617 ori pe zi! Astfel, poti nega sau admite dependenta fata de acest dispozitiv, insa trebuie sa intelegi ca el joaca un rol foarte important in viata ta. Pentru a te lamuri, am facut un exercitiu de imaginatie pe care te invitam sa il pui in practica: lasa telefonul deoparte o saptamana! Vei simti , in mare masura, ceea ce noi, bazandu-ne pe studii, am scris in cele ce urmeaza.

Cum ai putea reactiona daca nu ai folosi telefonul o saptamana:

1. Fobia de start. Oamenii dependenti de smartphone-uri se pot simti deprimati si furiosi. Imagineaza-ti ca ai uitat telefonul acasa. Esti deja la birou. S-ar putea sa experimentezi anxietatea. Aceasta situatie poarta numele de nomofobie, adica frica de a nu avea acces la telefon sau la retelele de telefonie mobila. Alte simptome ale nomofobiei sunt: panica, probleme respiratorii, tremuraturi, transpiratie asidua, dezorientare, tahicardie. Este important sa constientizezi dependenta! Astfel poti scapa mai repede de nomofobie. Oricum, se va intampla progresiv.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O femeie petrece, in medie, 600 minute/zi folosind telefonul mobil , comparativ cu 459 minute cat se...
Telefonul scapat in apa se poate strica rapid! Daca, din pacate, ai patit-o, nu folosi cunoscuta metoda...
Apelul prin telefon ramane una dintre cele mai folosite metode de comunicare in societatea moderna. Introduci un...
Omul modern este, din pacate, dependent de gadget-uri. Telefonul este principalul vinovat in acest sens. De cate...
Telefonul mobil este un mare purtator de microbi! In vremuri de coronavirus, acesta reprezinta un real pericol...
Telefonul mobil este un accesoriu fara de care nu ne putem imagina lumea moderna! Utilitatea sa este...